Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Szüreti felvonulás a tápszentmikósi ovisokkal

Most az óvodások és szülik, no és persze az óvoda dolgozói tettek ki igazán magukért és megmutatták, hogy mi történik, ha a legkisebbek is összefognak.

Igen, már megint Tápszentmiklós, mert ebben a faluban mindig történik valami… És valóban, most az óvodások és szülik, no és persze az óvoda dolgozói tettek ki igazán magukért és megmutatták, hogy mi történik, ha a legkisebbek is összefognak. És kerekedett is belőle egy vidám délután a falu utcáin.

Igaz, csak néhány hónapja követem a falu életét, hisz azóta dolgozom itt a faluban, sokakat nem is ismerek személyesen, nem is vettem rész eddig szinte semmilyen falusi rendezvényen, de állíthatom, hogy egy kis közösségből (óvodai szinten) is lehet egy falut megmozgatni. Ami igazán dicséretes.Hadd köszönjem meg most én, mindenki helyett, minden kisgyermek és felnőtt nevében, aki evett a sok finom süteményből, aki kóstolta a pogácsákat, pizzás csigákat, süteményeket, aki megízlelte a falusi borosgazdák igazi házi borát, azt a bort, amely- mértékkel fogyasztva - a legegészségesebb ital. Nem kisebb tudós állította ezt, mint Louis Pasteur, a veszettség elleni szérum felfedezője. Megállapításához azt már nem fűzte hozzá, amit mi is megtapasztaltunk: az okkal, móddal fogyasztott bor nem egyszerűen alkoholtartalmú ital, és nem feltétlenül "öl, butít és nyomorba dönt".Köszönjük a szíves vendéglátást, megköszönöm a felvonulóknak, a vendéglátóknak, hogy jókedvüket nem hagyták otthon és vidám délutánnak lehettük részesei. A legnagyobb dicséret pedig a kisóvodásokat illati, akik vidáman és mosolyogva végig énekelték és táncolták ezt a szombati délutánt. Hálásak vagyunk nekik és szüleiknek.Ezen az őszi napon összetartás volt, mert senki sem gondolt arra, hogy hány kiló liszt, üdítő, tea vagy hány liter bor hagyja majd el az üveg száját és kerül a vidám sokadalom torkába. Az önzetlenségről, a jólelkűségről példát kaphattak most a kisgyermekek is látva, azt, hogy nénik bácsik ezen a napon pénz nélkül kínálták az enni és innivalót, mert jószívűek voltak, nem pedig irigyek. Jó lenne, ha ez a hétköznapokban is megmaradna, hogy békésen és rosszindulat nélkül tudnánk egymás mellett élni. Nemcsak itt, ebben a faluban, hanem mindenütt a világban, mert erre most még inkább szükségünk van, talán jobban, mint valaha.

Kelemen Anita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: A Marcalért dolgoznak

Azokról az emberekről, akik ott szívják napok óta azt a fullasztó sav-lúg gázos vegyületet, köhögve,… Tovább olvasom