Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Szlovák rendszám, magyar mozgáskorlátozott igazolvány?

"Munkám során naponta találkozom az alábbi jelenséggel a győri Bécsi kapu téren. Ebből kettőt megörökítettem..." - írja Tudósítónk. S, hogy melyek ezek? Lássuk!
A merci az igazi Európai autó. Bajor gyártmány, szlovák rendszám, magyar mozgáskorlátozott igazolvány.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


A Volvos vajon mikor lett rokkant, a gépkocsi vásárlása előtt vagy után?

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. 0waitstate 2009. május 26. 12:15
  „Üdv Mindenkinek,

  Mostantól még többen fognak Szlovákiában új autókat forgalomba helyezni, mivel az áfában is jelentős eltérés lesz 19% SK-ban, 25% Magyarországon. Ez kb. 200.000 - 300.000Ft különbség és hol van még a regadó...

  Én is SK-ban regisztráltattam a magánautómat a lent említett cégnél. Csak ajánlani tudom őket, minden nagyon simán és jól intéztek el.

  ----------
  WWW.EUROSLOVAKIA.EU - Szlovákrendszám magyar magánszemélyeknek és cégeknek a leggyorsabban és a legolcsóbban !!!”
 • 40. albatrosz 2008. november 27. 16:10
  „Ők ketten, lehet, hogy belvárosi butikosok?”
 • 39. MeXx 2008. november 16. 16:21
  „A luxus/félluxus autók és a mozgáskorlátozottság nem zárja ki egymást. Egyik rokonom is rendelkezik mozgássérült igazolvánnyal, és tud dolgozni, mert ülve is lehet dolgozni, irodában. A mozgáskorlátozottak nem kizárólag a keresés képteleneket és a mozogni nem tudókat jelentik. Több mozgáskorlátozottat ismerek, akik ugyanúgy becsületesen dolgoznak mint azelőtt, és emiatt megengedhetik maguknak a drágább autót; szükségük is van rá, hiszen kényelmesebbek.
  A szlovák rendszámot illetően pedig el kell gondolkodnia a kormánynak, hogy ez vajon mitől lett. Mi tudjuk a választ.”
 • 38. knifemaster 2008. november 13. 00:24
  „Amíg működik a kenőpénz,addíg akár a holdon is lehet titkosítva..”
 • 37. Korrekt5 2008. november 13. 00:00
  „.......lölkeim, normális országokban ezt ugy csinálják, hogy az ország összes rokkant igazolvánnyal rendelkezö személyét mint sok másét, a központi adatgyüjtöben rögzitik.
  Na most, ha a parkolóör vagy a rendör meg akarja tudni, hogy jogos e a parkolás, felhivja egy titkos számot és már kapja is a választ.
  Mint minden más ez is nagyon egyszerü, föleg a mai világban.
  Igy hát semmi más probléma nincs, mind hogy az a elmaradás és a semmit tevés egy szörnyü ragályos betegség, és ez magyarországon áttment krónikus betegségbe.
  És ez akadájozza meg pl, hogy ebben is rend legyen.”
 • 36. knifemaster 2008. november 12. 10:33
  „AZ igazolványnak a meghosszabbítása hogy működik?
  Új felülvizsgálatot kérnek,vagy csak be kell mutatni azt a dokumentumot ami alapján előszőr kiadták?”
 • 35. Gab2000 2008. november 11. 21:32
  „Én is mozgásérült vagyok.
  Én csak egy poént szoktam ellőni. Saját vagy kamu az igazolvány. Elég jó húsban vagyok és nem igazán mernek nekem visszi ugatni azok akik jogosultlanul használják az igazolványt.

  Na és a lényeg aki igazán rászorult az igazolványra annak nem csak igazolványa van hanem matricája is és ki is van ragsztva a hátsó ablakra.
  Régen volt egy olyan szabály hogy a kettő csak együtt volt érvényes.
  Ja most meg már matricát is bárkiis csináltathat.
  Az lenne a léyneg amit a MEOSz szorgalmaz, hogy legyen mozgássérült igazolvány és azt az országos orvosszakértői iroda igazolja a le a dokomentomok alapján, hogy ki jogosult vay kii nem és ne a háziorvos adja ki az igazolást ( tudjátok jó kis zsebpénz), és innen sajnos már az okmányirodának nincsen véleményezési joga ki kell adnia.
  A MEOSZ azt is szorgalmazta, hogy akinek alanyi jogan jár és akinek hozzátartozói jogon jár más más színű legyen alapból az okmány színe akinek alanyi jogon jár annka idő korlát nélküli legyen aki pedig hozzátartozói jogon jár időkorlátos mint a parkolásnál akinek behajtási engedélye van ki kell tennie egy órát, hogy mikor kezdte meg a várakozást.

  Én még azt tartom furcsának amikor be áll valaki és akkor kezdi el keresgélni a parkolási engedélyt aki igazán rászuroló annak felyamatosan kint van.

  Ja csak a hivatalnak kéne dolgoznia egy kicsit többet.  Én szintén egy olyan mozgássérült vagyok aki még dolgozik és megengedhetek magmnak egy komolyabb autót
  Nem az autó típusát nagyságát kéne nézni hanem azt hogy ki a rászorult a parkolási engedélyre és ki nem és ki él vele vissza.

  Miskolci példa ajánlanám minden rendőrkapitányságnak macera az igaz de így lehet rendet tenni.”
 • 34. Angels777 2008. november 11. 21:14
  „Ebben én nem látom a hibát... Magyaroknak kellene elgondolkodni miért kifizetődőbb szlovák rendszámú autóval közlekedni magyar létünkre...”
 • 33. zoli4290 2008. november 11. 19:12
  „Nem vitatva, hogy a fenti esetek (és még sok más hasonló) elítélendőek, de ne általánosítsatok. Én is BMW-vel járok, és mozgássérült igazolványom van (sajnos megszolgáltam: 8-szor műtötték a térdem). Mindenesetre ne azonosítsa senki az igazolvánnyal parkoló jobb autóst a csalóval, a mozgássérültet a mindenre képtelen, magatehetetlen emberrel stb. Mint ahogy az sem jár alanyi jogon, hogy a nyugdíjasnak, mert idősebb, jobb autóval kell járnia a nála fiatalabbnél. (Ne) éljen az irigység faktor!”
 • 32. Imcsi 2008. november 11. 17:29
  „Lél fia: "Hány hazai indiánnak van jogsija azok közül aki vezet??????
  Én nem tudom, de tanulókocsiban még nem láttam egyet sem!
  A rendszámkitakarással meg én sem értek egyet! Mindig valami személyiségi jogra hivatkoznak, de nem tudom miért!”
 • 31. phddarthrobert 2008. november 11. 13:23
  „Olvasgatom a hozzászólásokat, és kezd ez kicsit elfajulni. Próbáljuk meg, ha nehéz is, kis iróniával kezelni:
  A Merci stuttgarti(német), az M sorozatot az USA-ban gyártják, rokkant igazolványa magyar, a rendszáma szlovák, a kocsira felvett hitel valószínűleg deviza, a jogsija kínai piacos, és mindez azért, hogy bejöjjön a magyar, vagy osztrák csajoknak. Hát mi ez ha nem a világbéke manifesztációja?!”
 • 30. Muckk 2008. november 11. 08:04
  „Ja, Mo-n persze nincs bejelentve, mert nem kell ha átjössz pl. vásárolni.”
 • 29. Muckk 2008. november 11. 08:03
  „xd2, de gondolkozz kicsit szerinted HOL keresnének a rendszámot? A magyar kiadású Li. rendszámok adatbázisában? :) Ők meg nem keresnek a magyaroknak meg senkinek se szabálysértés miatt.”
 • 28. l 2008. november 10. 23:35
  „http://www.hackthat.net/df/ddos/48196/index.hack”
 • 27. xd2 2008. november 10. 23:02
  „zorró: erről már hallottam, de nem igazán értem... ha bejelented a kocsidat L-i rendszámmal akkor nem tudnak téged visszakeresni??”
 • 26. hidas 2008. november 10. 22:09
  „Nekem meg este fél 10-kor kerékbilincset tesznek a kocsimra a színház előtt, mert állítólag a járdán(?) parkoltam. 18 ezerért már le is vették!!! Most vitatkozunk, hogy kinek van igaza! Igaz, hogy én csak egy nyugdíjas vagyok és nem Volvóval vagy Mercivel voltam!!!”
 • 25. zorró 2008. november 10. 21:54
  „Pancserok! Az igazi adócsaló, (aki egyébként egyéb aljasságokra is képes) lichensteini (Fl) rendszámmal jár! Ezzel a rendszámmal, minthogy nem Uniós rendszám, parkolhat bárhol, gyorshajthat, autópályán is mehet matrica nélkül, a büntetést a lichensteini adóparadicsomba postázhatják az impotens hatóságok.”
 • 24. joco1azigazi 2008. november 10. 21:51
  „Mi van miracle, te még mindig a 183 napnál vagy leragadva?
  Ne piszkáld a kisebbséget, nekik lehet adót csalni.”
 • 23. knifemaster 2008. november 10. 21:44
  „22.
  Ekkora kocsik után az jogisivétel már aprópénz..”
 • 22. TURISTA 2008. november 10. 21:42
  „NO,AZ ILYEN TETVEK MIATT SZOPIK A TŐBBI MAGYAR.NEM SŰL LE A BŰDŐS POFÁJÁROL A BŐR???? NAGY KÉPŰSKŐDIK A MAGYAR ROKI KÁRTYÁVAL,SZLOVÁK TULAJDONBAN,MERT EZ IS LIZINGELT VERDA.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegény gazdagok, avagy a gazdag szegények

Fertőrákosi lakos vagyok. Kis falunk közel van Sopronhoz, így a falu lakói gyakran bejárnak a… Tovább olvasom