Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szent György-napi Pápai Agrárexpo

A Pápai Sportcsarnokban került megrendezésre a XIV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár, röviden a Szent György-napi Pápai Agrárexpo.

Állatbemutatótól kezdve a gyermekrajzversenyig sok-sok érdeklődésre számot tartó esemény volt.

A legújabb traktorokon és kombájnokon kívül kívűl sok egyéb mezőgazdasági géppel is megismerkedhettek az érdeklődők. A legrégebbi működő gép 1903-ban készült. Több győri cég is kiállított. Az egyik kínálatában találkozhattunk a legújabb bioműtrágyával, mely természetes talaj-baktériumok segítségével már kis mennyiségben is nagyobb hatékonysággal dolgozik, mint a jelenlegi szerves műtrágyák többsége.

A természet patikájának értékes gyümölcseiből készített házi szörpök lekvárok is megkóstólhatóak voltak. Az ország valamennyi tájáról érkezett méhészek hozták el különféle virágból készült termékeiket.

Szent György-napi Pápai Agrárexpo


Csodálatos régi magyar ruhákat hozott bemutatni egy veszprémi méretes szabóság. A Somló-környéki híres borokat és pezsgőket népszerüsítendő valamennyi italt megkóstolhatták és megvásárolhatták. Határon túlról is szép számmal érkeztek kiállítók. Erdélyből Maros megyéből a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete hozta el a legszebb gyékényből font különféle termékeiket és szebbnél szebb fafaragásaikat. Koncsag Erzsébet szintén Erdélyből Mezőfeléből a szőtteseit és hímzéseit mutatta be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli gördeszkás piknik

A pléd leterítése és a gyümölcstorta helyett, most gördeszkások és petíció került elő a kosárból.… Tovább olvasom