Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Szemét a kukák mellett a Márvány utcában Győrben - Galéria

"A szemétgyűjtő kukákon jól látszik, hogy rájuk férne az ürítés" - írta olvasónk.
"Szerdai sétámon látottak után úgy gondoltam megosztanék pár képet.
Győrben, egész pontosan Márvány utcában járunk. A szemétgyűjtő kukákon jól látszik, hogy igencsak rájuk férne az ürítés, illetve az is látszik, hogy a lezárt kukák nem roskadoznak a sok szeméttől.

Sajnos pár héttel ezelőtt a Márvány utca 2. mögötti területről eltűntek a nagy kukák, így mindenki kénytelen az utca másik oldalára, a Márvány út 5. melletti szemetesekbe hordani zsákjait. Elég csúf és lehangoló látvány az utcába betérve, vagy akár a lakásablakokból kinézve, nem is beszélve a higiéniáról, és a szemben lévő iskoláról.

Vagy a szemeteseket kellene gyakrabban üríteni vagy több konténert kihelyezni, nem pedig ami kint van azt is elvinni máshová" - írta olvasónk.

Olvasónk fotói

Olvasóink írták

 • 14. pongics 2011. szeptember 13. 20:47
  „Sajnos a szemétkérdés is szerintem köszönhető annak, hogy a Kossuth utca un. megtisztítása, rendbehozatala során sok családot "átköltöztettek" más városrészbe. Nem hiszem hogy ha valakit egy km-rel arrébb költöztetnek akkor az egyből megváltozik, rendet tart maga körül, nem hangoskodik, veszekszik, terrorizál másokat. Mert sajnos erre is van példa.
  Márvány utcai szemétkérdés. Azt sem tartom jónak, hogy egy ilyen hosszú utcának egy helyen legyen a szemetes edénye, s még más utcák lakóinak is ide kerül a szemetje (Botond, Köztelek).
  Biztosan eszébe jutott már másnak is, hogy egy infra kamera elhelyezése talán megoldást jelentene. Ki kellene próbálni!
  A mostani áldatlan állapot meg kell szüntetni.”
 • 13. Mazsi-info 2011. szeptember 07. 12:06
  „A lezárt, elkerített kukákkal sajnos ugyanúgy gond lenne, hiszen aki most nem rakja bele, ill. mellészóra, az a lezárt mellé is odateszi. Arról nem is beszélve, hogy a problémás környékeken fel is törik a lezárt lakatot...
  hát ilyen emberek élnek itt....”
 • 12. Kathalynka 2011. szeptember 02. 20:07
  „Emberek!!!! A XXI: században élünk,és megesz minket a saját szemetünk???
  Akár fizetnek szemétdíjat,akár nem (ezt hajtsa be a szolgáltató) hogy jön bárki is ahhoz,hogy egy 2 emeletes ház szemeteseit ELTÜNTESSE????
  Nem arrébb lett tolva. ELTŰNT:
  Megértem a szomszédos házak kukalelakatolóit is.
  De aki fizet,aki gyűjtene szelektíven,aki nem a szomszédos házak szemeteseit terhelné,
  az mit csináljon a szemetével???
  Hová vigye??? Egye meg???
  FELHÁBORÍTÓ.
  Én nem Győri lakos vagyok,(mégis rabul ejtett a város ) de a gyermekem ott tanult,ott lakik,ott dolgozik,ott ÉLNE,de nem a fertőben.
  Ez a szemét ügy igenis FONTOS. Igazán kézbe vehetné az ügyet a városvezetőség!”
 • 11. anuvuk 2011. szeptember 02. 11:37
  „Egyébként Angliában is így van, hogy mellékhelyiségekben vannak a bobrokok, még a szelektív is!
  A helyiség zárható, csengetésre a lakásból, lakásokból nyitható!!!!
  Ébresztő Győr-Szol!”
 • 10. Tudós-1 2011. szeptember 02. 10:19
  „Van megoldás, de az nem érdeke a szolgáltatónak!
  A Márvány utcai eset nem egyedülálló Győr városában!
  A több emeletes társasházak un. 1100 literes bobrainak olyan könnyűszerkezetes tárolót kellene építeni, melynek oldala és teteje is van. Ilyen megoldásokkal lehet találkozni Ausztriában ( Bécs, Graz, Linz) és Németország több városában valamint itt Győrben (pl. Városháza) is. Ez esetben nagymértékben csökkenthető lenne az, hogy idegenek lerakjanak szemetet. Ugyanis a mellérakott szemét ezen szemétdíjat nem fizető városlakóktól származik. Továbbá a jegyző segítségével, a szolgáltató ki tudja szürni és a rendszerbe be lehet hozni a most szemétdíjat nem fizető potyautasokat. Ma az infók szerint Győr városában közel 10.000 szolgáltatási hely tulajdonosa és vállalkozás nem fizet szemétdíjat! A rendesen fizetők fizetnek helyettük is.
  Vajon kinek érdeke az, hogy nem tesznek semmit a rendezés ügyébe?
  Ébresztő GYŐR-SZOL !”
 • 9. anuvuk 2011. szeptember 01. 21:45
  „Bízom benne, hogy a Győr-Szol serényen keresi az igazi megoldást a "mindenkit" érintő szemét ügyben!!!!!!”
 • 8. .viki27. 2011. szeptember 01. 12:02
  „Köszönhető annak is ,hogy nem kevés a szemét díj Győrben!A holding a saját hasznát hajtva nagy ívben lesza....................ja ki miből fizeti be.Ott élő barátom panaszkodott a kettő szobás alig negyven négyzetméteres lakásra havi 8400 ft ot számlázott ki a Győr szol.Nem kevés, de így több marad a vezetőknek.Akik ürítik az edényeket sajnos aránytalanul keveset keresnek pedig ünneoeken is menni kell.”
 • 7. schumy77 2011. szeptember 01. 09:45
  „Itt lakom 5 éve, és azt se tudom ki a közös képviselő. A szemétdíjt nem tudom miért fizetem. Illetve a közös költséget sem, meg lehet nézni a Márvány u 2 sámu lépcsőházat. Ha nem cserélek égőt a lépcsőházba, akkor fél évig sötét van, a falak rettenetesek 25 éve nem voltak feste, firka persze van rajtuk bőven...egyszerűen szörnyű......
  Mire fizetem a közös költséget kérdem én, ha még a villanykörtét is én veszem és cserélem....”
 • 6. nagy971103 2011. szeptember 01. 08:27
  „Azért kíváncsi lennék, hogy akik idehordják a szemetet mennyi szemétdíjat fizetnek...”
 • 5. pappe 2011. szeptember 01. 08:10
  „Ez a zárható kukarendszer egyes alföldi városokban már hosszú évek óta működik és jól bevált. A kukázók és illegális lerakók legnagyobb bánatára. Ajánlhatom a Győr-Szol figyelmébe!”
 • 4. kbb 2011. szeptember 01. 06:28
  „Kinek nincs szemétgyűjtő kukája ,ide hordja a maradékát!Mert ezt csinálják azok a személyek!”
 • 3. gig 2011. augusztus 31. 22:26
  „Bocs! Észrevettem a szövegből, hogy a tudósító észrevette ám a lezárt kukákat...”
 • 2. gig 2011. augusztus 31. 22:18
  „Egy utcával odébb ugyanez volt a helyzet. Pár hónapja a lakók összefogtak, lakat került a kukákra, minden ott élő, jogos használó kapott egy kulcsot. És lám: megszűnt a menetrendszerű turkálás, megszűnt a jogtalan szemételhelyezés.

  Nem kényelmes a kulcsozás, meg rossz is megélni, hogy ilyesmire van szükség, de a rendszer működik.

  Ha a tudósító olvasó nem csupán fotózna, hanem meg is nézné a saját maga által készített képet, látna rajta két kevésbé leharcolt kukát. Ott vannak a fotó jobb szélén, és azokon is van lakat.

  Nem igaz, hogy "senki nem tesz semmit". Amíg a tudósító fotózgat, a siránkozók siránkoznak, addig élelmes emberek (nálunk főleg az egyedülálló, idősebb hölgyeket illeti a dicséret) igenis tesznek valamit, találnak békés megoldást.

  A jelenség viszont méltó a figyelemre, hiszen azt tükrözi, hogy vélhetően vannak olyanok az errefelé élők közül, akik nem fizetnek szemétszállítási díjat, ezért kukájuk sincs, így mások pénzén élősködve hordatják el a szemetüket. Ennek a helyzetnek a kezelése már nem a lakók kompetenciája.

  Mint ahogy az olajgyár azon kerítésrészének helyreállítása is felsőbb körökért kiált, amelynek kidőlt-bedőlt szögesdrótos része hetek óta teljesen eltorlaszolja az érintett járdaszakaszt, a gyalogosok pedig (nyugdíjasok és kisgyermekes családok is) az úttestre kényszerülnek. Na, ott tényleg senki nem tesz semmit, pedig közterületről van szó, ahol többszörösen veszélyeztetetté vált a közlekedés. Ha nem fotózom le és nem küldöm be valamelyik lapnak, nem is fog történni semmi?”
 • 1. erik 2011. augusztus 31. 21:52
  „Hát sajnos ez van.
  én konkrétan ott lakok közvetlen közel.
  Sajnos senki nem tesz semmit.
  Közösképviselő semmit nem tesz és elérni sem lehet.
  Sajnos mi fizetjük a szemétdíjat és más peddig oda hozza a szemetét Pl:. egy este 22 körül mentem el és egy roma nő hozta oda a megunt ágy matracot és tette le a kuka mellé.
  Senki nem tesz semmit.
  felháboritó!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 83-as úton Győrszemerénél - Fotó

Egy Renault Master az út mellett az oldalára fordult. Egy könnyű sérült. Tovább olvasom