Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szelektív Szilvit köszöntötték

Rendhagyó módját választotta a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésének a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola 3.b osztályának tanítója, Puskás Jenőné, Ildikó néni.
A környezetismeret és a technika tantárgyak ismeretanyagának összevonásával, szülői támogatással, komplex foglalkozást szervezett tanítványainak.

A gyerekek újszerű munkaformában, kiscsoportokban dolgoztak, tanulva ezzel a kulturált véleménynyilvánítást, a kooperatív együttműködést. A csoportoknak először megadott színekből kellett egyet választaniuk ismertetőjegyül, melyről aztán a feladatok végén megállapították, hogy melyik hulladékfajtát jelöli.


A diákok lelkesen igyekeztek megfejteni a betűrejtvényt, kirakóztak, illetve a Rekultív Kft. által felajánlott óriásplakáton keresték az újrahasznosított hulladékokból készült termékeket.


A délelőtt második részében az önként jelentkező szülők a gyerekekhez csatlakoztak, és közösen megalkották az ember nagyságú „SZELEKTÍV SZILVIT", akinek minden testrésze egy-egy szelektív hulladékfajtából készült.


A foglalkozás végén az alkotás örömével, az új és hasznos tevékenységtől elfáradva állták körbe a „ kislányt", aki mindennap felhívja a figyelmüket a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Batyus karácsony a Városi Kollégiumban

Rendhagyó módját választotta a mosonmagyaróvári Városi Kollégium idei karácsonyi ünnepségének. A… Tovább olvasom