Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Székely–magyar rovás írással elkészített település-névtáblát avattak Péren

Pér elsőként a megyében, 2011.július 9-én Árpád Apánk tiszteletére tartott megemlékezés alkalmával, - az ellenszéltől nem mentes környezetben, izgalmas hajrával – birtokba vehette a Székely–magyar rovás írással elkészített település-névtábláját.

A tábla állításának időpontját, Árpád Apánk 907-ben Pozsonynál aratott diadalmas honvédő csatájának megemlékezésével kötöttük össze. A táblával emléke előtt is tisztelegtünk!

Az eseményen választ adtunk, hogy miért is jó ha Pérnek rovás táblája van!?

Azon túl, hogy hírt ad a 8-15 – vagy még több-tízezer esztendős írásbeliségünkből fakadó nemzeti értékről, repedést üt a hamis finnugorizmus tételének falán is.Az emelkedett hangulatban zajló eseményen Ifj. Hegedűs Lóránt, a Hazatérés templomának református lelkésze mondott ünnepi beszédet, majd Katona Krisztián Árpád emlékére szavalt verset.

Szózat és Székely Himnusz énekei után a művelődési házban folytatódott a meghírdetett programok szerint a nap.

Az esemény kapcsán szükséges és tényszerű megállapítást közlünk, miszerint a település választott képviselői közül senki sem tisztelte meg a táblaavatást!
Péri Szebb Jövőt Közhasznú Egyesület
Kolonics Zoltán

Olvasóink írták

  • 2. jóhatudod 2011. július 31. 20:43
    „miért lett volna ott ? azért mert valamelyik gyerek összefirkált egy táblát és felszögelték ?? Röhej amit ezzel az ékirással művelnek !! Még majd kötelezővé teszik az iskolákban úgy mint a ruszkit ! Azt ki fogja elolvasni ?? Arra nem is merek gondolni hogy valamelyik "kinai párt " is bekerül a parlamentbe és az a irásmód is kötelező lessz !!!! /53525 irásjegyet tartalmaz !!!/ A vona "vonalait" meg hagyjuk meg a történészeknek !!”
  • 1. bélanéni 2011. július 14. 09:58
    „polgármester sem volt ott?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb parkolási gyöngyszem Csornáról

Ismét egy parkolási gyöngyszemet kaptunk Csornáról, a Városháza előtti térről. Tovább olvasom