Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Száz centiméteres sebességkorlátozás

A rekorder Sopronban, a tómalmi strandnál található, hossza nincs egészen 1 méter. A tábla a legrövidebb előzési tilalom címre is pályázik.


"Ezt a "táblakompozíciót" a tómalmi strandhoz bevezető útnál találtam. Szerintem elég érdekes. Lehet, beférne a trafi a 2 tábla közé? :)" - írta Mária.

Táblakompozíció. Fotó: Szőke Mária
Táblakompozíció. Fotó: Szőke Mária

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. smaczylaci 2010. április 21. 21:24
  „a tábla a fűben fekszik...”
 • 56. veghagi 2010. április 21. 20:23
  „A tábla nem tűnt el. Ma délután 6 óra körül a saját szememmel láttam, hogy ott van az csak elfordítva.”
 • 55. Judieee 2010. április 20. 23:22
  „A tábla hétfő reggelre eltűnt. Nem volt befordítva egy percig sem, ahogy egy sem a környéken.”
 • 54. SnakeS 2010. április 20. 21:26
  „Kedves Zsuzso, távol álljon tőlem a személyeskedés, sőt gratulálok a balesetmentes vezetéshez - maradjon is így - de attól függetlenül amit írtál az a KRESZ szerint nem állja meg a helyét.

  A feloldó tábla mindig az érvényben lévő tilalmakat oldja fel, ha előtte 30 volt a korlátozás, akkor azt. Az lehet, hogy valaha egy másik tilalom feloldására tették oda (honnan tudhatná ezt aki nem jár arra nap mint nap?), de most ez a helyzet, előtte egy 30 -as korlátozás van érvényben. A tábla nem tehet arról, hogy hozzá nem értők helyezik el.

  Szerintem, ha egy közlekedési tábla nincs hatályban - de pl. technikai okokból már kihelyezték - akkor praktikusabb, ha nem a szembejövők fele fordítják arra az időre amíg használatba helyezik (Ilyen megoldás is csak Magyarországon jöhet szóba :), hanem leragasztják, vagy letakarják.

  Mondjuk én a szembejövőknek továbbra is fenntartom, hogy az út másik oldalára tenném a táblát.”
 • 53. SZILAJ 2010. április 20. 18:44
  „Szemfüles fotó!! Gratulálok hozzá!!! És röhej az egész úgy ahogy van.....”
 • 52. georgbob 2010. április 20. 17:04
  „Bocs, nem neked, mankapunka királynak szólt. Ő az, aki becsukott szemmel is elkerülgeti a gödröket, mert úgy gondolja az a normális, ha az aszfalt hiányos...”
 • 51. Judieee 2010. április 20. 14:22
  „Ha ez nekem szólt, nem ott dolgozom és debilnek sem érzem magam.”
 • 50. georgbob 2010. április 20. 13:55
  „Állítom te a közútkezelőknél dolgozol. Csak ők lehetnek ennyire debilek..”
 • 49. Judieee 2010. április 20. 00:19
  „Ezek a táblák napok óta úgy vannak kirakva, hogy ha Kőhida felől mész Sopronba ezt látod. Szerintem ez a képen is egyértelműen látszik és sok más ott lakó is látta. Minek kellene a házak felől kirakni egy előzni tilos táblát?? Aki tényleg jár arra napont örül, ha kijut. Nem is lehet nagy lendülettel kikanyarodni, mert szétszakad a kocsid a gödrökben amik a föld út és az aszfaltos között vannak..”
 • 48. Mankapunka 2010. április 19. 22:32
  „georgbob

  Akkor szobrot állítok neked a Hósök terére tiszteletből a hétvégén!!!”
 • 47. smaczylaci 2010. április 19. 22:29
  „@ 46.
  Két körforgalmon át, bármilyen közel is vannak egymáshoz, lehet folyamatosan haladni. Két lámpás kereszteződés szintén tudja biztosítani a folyamatos haladást, feltéve, hogy normálisan össze vannak hangolva. Ezt a lámpás kereszteződést viszont pont a körforgalomhoz való közelsége miatt nem szabadott volna odatelepíteni, mert a reggeli csúcsban egészen a gysevhotelig feltorlódik miatta a sor.”
 • 46. LordByron 2010. április 19. 22:21
  „balnyiza! Nem tudom, hogy ott laksz-e, én igen és azért kellett a lámpa, mivel ha keresztbe akartál menni az elkerülőn, kb 10 percet várhattál mire sikerült. És körforgalmat meg nem rakhattak oda, mert túl közel lenne a másikhoz. Szóval tényleg sok logika volt benne....”
 • 45. Zsuzso73 2010. április 19. 20:18
  „SnakeS! Közlöm veled, hogy 17 éve rendszeresen vezetek, soha még koccanásom sem volt (NŐ LÉTEMRE!!!), ehhez képest egy nagytudású FÉRFI néhány éve beletolatott a bal hátsó ajtómba + háromszor meghúzták a kocsit parkolókban (nemét nem ismerem, mivel volt oly becsületes, hogy azt elfelejtette közölni a többi elérhetőségével együtt). Tehát lehet személyeskedni, hogy kinek lenne szüksége továbbképzésre. Egyébként ha valamit nem értesz, akkor gyere erre, majd meglátod! A táblák nem a Fertőrákos felé közlekedőknek vannak kirakva az út másik oldalán, hanem a Sopron felé közlekedőknek, de mivel még nincsenek hatályban, ezért ismétlem, a JÁNOSTELEPI HÁZAK FELÉ FORDÍTVA állnak. Egyénként Feri1 nagyjából ugyanazt írta, amit én is, de ha te még mindig nem érted, azért ne mást hibáztass!”
 • 44. blanyiza 2010. április 19. 18:09
  „ismét a soproni területfejlesztés. azt is áldjuk, aki a Szt.Mihály temetőnél a körforgalom után párszáz méterrel lámpát szereltetett fel. abban is annyi logika volt, mint itt:)”
 • 43. georgbob 2010. április 19. 17:34
  „mankapunka...Tudod mit, légy boldog azzal a tudattal, hogy neked kielégítő a gönyüi út minősége és fejből tudod melyik gödör hol van (ebből látszik ki a király)...Azt meg nagyívben lesz.rod, aki nem ismerős arra és nem gondolja hogy véget ér az út. Mellesleg nagyfokú dilettantizmus ilyen minőségben hónapokig így hagyni az utat, még azt is megkockáztatom, hogy kimeríti a gondatlanságból veszélyhelyzet okozását. Azt meg nyugodtan könyveld el magadnak, hogy azért nincs balesetem, mert sokszor már előre látom melyik bolond mit fog csinálni...”
 • 42. Judieee 2010. április 19. 16:07
  „Ez a tábla jó pár napig így volt kint. Eszembe nem jutott kifordítani, csak azért, hogy egy képet beküldjek. Naponta járok arra kocsival vagy busszal, az út tényleg nagyon veszélyes, de nem csak az úthibák miatt, hanem a sok olyan miatt aki elfelejti legalább a 60-as korlátozást batartani. 2x meg kell gondolni, hogy gyalog mikor indulj el a másik oldalra, hogy ne lapítson ki egy autó. A Jánostelepi résznek 2 hivatalos kijárója van, az egyik a telepre bevezető (Tarló sorral szemben) a másik pedig a strandhoz bemenővel szembeni. (erről a rendezési tervből bárki meggyőződhet) A lámpák ugyan tényleg rossz helyre kerültek, de legalább vannak. Én örülök minden fejlesztésnek, mert sajnos 2 számomra fontos embert is ért ott baleset és sajnos az egyik bele is halt. (ekkor kerültek ki a sárga 60-asok)
  A lényeg az egészben, hogy oda kell figyelnünk, hogy se nekünk, se másnak ne legyen semmi baja, akár jó az út, akár nem.”
 • 41. borvssoias 2010. április 19. 14:03
  „40: ;-) jogos!

  Amugy meg a 30as az elsö keresztezödesig, vagy az elsö feloldotablaig hatalyos. Sz..ok ra, hogy kinek mi volt a szandeka. Ez a 30as kerek 1m-en ervenyes!”
 • 40. SnakeS 2010. április 19. 13:53
  „Különben ezt a tábla visszaforgatós teóriát se teljesen értem. Ha a szembejövőknek szól eredetileg a tábla, akkor nem az út másik oldalán kellene lennie? Vagy valaki az úton is átvitte? :)”
 • 39. SnakeS 2010. április 19. 13:50
  „26. Zsuzso - javaslok egy KRESZ továbbképzést.

  A mozgó járművekre vonatkozó tilalmak vége nevű tábla nem válogat, hogy melyik tilalmat oldja fel. Azt oldja fel, ami érvényben van.

  Egyébként vicc. Tömtek volna be tíz kátyút inkább a táblák árából. Na jó, kenőpénzzel csak hármat.”
 • 38. Mankapunka 2010. április 19. 12:58
  „tudom,te vagy a király,Jimmy már meghalt.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közünk volt hozzá...

A KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja elnevezésű program Magyarországon ebben az évben ötödik alkalommal… Tovább olvasom