Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szalmabála esett az útra Győrben, a fuvaros otthagyta - fotó

Az 5-ös busz nehezen fért el a körforgalomban
Olvasónk a fotót hétfőn 12 óra után készítette Győrben a Szent Imre úton, a nyalkai körforgalomnál. Olvasónk beszámolója szerint "a traktorról leesett két szalmabála, de a sofőr rá se hederített, otthagyta".

"Egy szürkes Fiat sofőrje megállt, megprobálta odébb gördíteni a bálát, de nem sikerült, aztán jött az 5-ös kismegyeri busz: nehezen fért el" - írta olvasónk.


Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. myastheniagravis 2012. augusztus 07. 08:46
  „Madarász.
  Teljes mértékben igazad van.
  A cikk írója meg szólhatott volna a traktorosnak hogy némá elhagytál 2 bálát.”
 • 36. ortadon 2012. augusztus 07. 07:41
  „Inkább széna és nem szalma...
  Bár azthiszem a kommentelők többségének ez mindegy is...
  Legközelebb nekem szólj, megyek és viszem haza: 5-6 ezer egy ilyen bála ára.”
 • 35. 1OOOmester 2012. augusztus 07. 07:20
  „Ó a francba... mit összekerestem ezeket...”
 • 34. nils 2012. augusztus 07. 03:16
  „követte volna inkább a traktorost és állította volna meg. jutalomvadász”
 • 33. Madarász 2012. augusztus 06. 22:33
  „31. Ez nem volt kötésben, meg akárhogy, hátul nem volt felhajtva a platója a traktornak, ezért ott megkötötték, előrébb, meg bármikor leborulhatott volna az egész gyerekestől. Nehogy már meg akard azt is magyarázni, hogy a gyerekek nyugodtan utazhatnak a szalmabálák tetején a traktor platóján.

  Az csupán lustaság, hogy nem képesek normálisan rögzíteni a rakományt és baromi jó lenne, ha addig csinálna valamit a hatóság, amíg tragédia nem történik valamelyik lusta traktoros miatt.

  A múltkor szembe jött velünk a kombájn egy keskeny bekötő úton, a gabona vágásához való felszerelés persze rajta, az egész űt teljes szélességében elfogalalba, félrálltunk a padkára, úgy fért el mellettünk, aztán utána szépen vissza az út közepére, hogy véletlen se legyen esélye a mögötte araszoló kocsisornak az előzésre.

  Attól, hogy valaki gazda, még illene betartani a legalapvetőbb szabályokat, nem veszélyeztetni másokat!

  MIND A TRAKTORRA SZERELHETŐ ESZKÖZÖK SZÁLLÍTÁSÁNAK, MIND A RAKOMÁNY RÖGZÍTÉSÉNEK MEG VANNAK A SZABÁLYAI, AMIT BE KELL TARTANI ÉS EZ NEM OPCIÓ, HANEM KÖTELESSÉG! Ha másból nem értetek, egy-két vaskos csekkből biztosan...

  Azt hiszem igen csak félreállna a szátok, ha a gyárban a szerszámokat úgy csinánák meg, ahogy ti rögzítitek a rakományt, ugyan, minek abba a traktorba annyi csavar, mikor kevesebb is összetartja, csak kicsit zörög és rángat... Hazáig kibírja...”
 • 32. blaze 2012. augusztus 06. 21:06
  „31. Lókupec 2012.08.06. 20:44

  Te meg ásd fel kézzel a földed, mert a traktort a gyárban rakják össze neked! Mindezektől függeetlenül kössétek le a rakományt,mert nem vagytok istenek,hogy bárkit agyonüssetek és feltámasszatok!”
 • 31. Lókupec 2012. augusztus 06. 20:44
  „25. v.rossi: ne egyél kenyeret és húst sem mert az mi gazdák termeljük meg neked a traktorainkkal...
  26. Madarász: azért egy helyen van átkötve mert a kisbálákat direkt úgy rakjuk fel hogy egymást lefogják azaz kötésbe rakjuk, sosem pakoltál még téglát??”
 • 30. gonzo 2012. augusztus 06. 20:39
  „Múltkor Öttevény és Börcs között az autópálya feletti átjáró kanyarjában is volt kettő ebből.Szóval érdemes lenne odafigyelni a gazdákra mielőtt megölnek valakit.Nem egyedi az eset ezek szerint.”
 • 29. nightfall 2012. augusztus 06. 20:11
  „Picibalu, más tollával?”
 • 28. Johnson88 2012. augusztus 06. 19:52
  „Erről a storyról egy másik eset jut eszembe.
  Ma haladtam a Duna centernél (a Rába partján :-)) Abda felé a belső sávban. A külső sávban haladt egy piros robogó egy 40 év körüli úrral. Piros, nyított bukósisakkal. A szakasz felénél lerepült a fejéről a bukósísak a mögötte haladó autó motorháztetőjére. Az autó persze a hirtelen ijedtségtől satufékezett, amit a mögötte haladó kamion nem igazán díjazott.
  Amikor nagynehez mindenki megállt, az Emberke felkapta a sisakját, integetett össze meg vissza. Tovább nem láttam az esetet, mert én haladtam tovább Abdára. De bennem is megállt az ütő, mert simán lehetett volna belőle egy durva karambol.
  Az esete szörnyen egyszerű, nem volt egyáltalán becsatolva a sisak...
  Érdekes dolgok vannak a világban....”
 • 27. Mankapunka 2012. augusztus 06. 19:50
  „Igen Harcona,általában,aki kimegy a földre a bálákért a környékre,az saját traktorral megy,és azon ott van a villa.

  Nem egy nemzetközi ukrán kamionról esett le.”
 • 26. Madarász 2012. augusztus 06. 19:46
  „23. A minap olyan traktort láttam, amin a felrakott kisbálák egy helyen voltak átkötve a kocsi hátuljánál, a tetején meg 3 gyerek volt 4-5 m magasságban. alattuk semmi sem rögzítette a bálákat.

  24. Igen, a sofőr felelős, de ilyenkor gyakrabban járhatnának a mezőgazdasági területeken a rend őrei és ellenőrizhetnék a szabályok betartását, különös tekintettel a rakomány rögzítésére és a traktorok munkaeszközeinek a leszerelésére és szabályos vontatására. Néha egyszerűen csodálkozik az ember, hogy is maradnak a bálák egyes traktorokon, mikor az egész rakomány meg van dőlve egyik oldalra, vagy nulla rögzítés van rajta.”
 • 25. v.rossi 2012. augusztus 06. 19:13
  „Ki kell helyezni a traktorral behajtani tilos táblát az egész városban mindenhol!”
 • 24. HarconaMarcos 2012. augusztus 06. 18:48
  „Érdekes a hozzászólások színvonala - persze semmi rendkívüli. :-/
  Egy-két hozzászólástól eltekintve teljesen elsikkad, hogy de, a rakományért a sofőr felelős. Értem, hogy az átlagparaszt felvágja a csövet, deszkát, szalmabálát, bármit a kocsira ´osztjónapot!´ indulhatunk, aztán amikor meg balesetet okoz, akkor áll a barma és csodálkozik, hogy némá´ leesett pedig fent vót mosmeg a fejibe átt e.
  Kedvenceim akik ilyen esetben nekiesnek annak, aki le meri fényképezni. Ők ne költözzenek nyugatabbra, mert ott nem az számít kocsognak, aki felhívja a figyelmet a szabályokra, törvényekre, hanem aki nem tartja be.
  Amúgypersze, akinek fényképezőgépe van, annak nyilván kéznél a bálarakodó is.”
 • 23. pancser 2012. augusztus 06. 18:40
  „Nagyon komolytalanul szórakoznak néhányan pedig a dolog komoly, 16."Madarász véleményét csak megerősíteni tudom. a bálák igen sok esetben nincsenek biztosítva, ami alatt a lekötést értem. A traktoros abban bízik, hogy úgysem esik le. Ha mégis akkor bizony agyoncsaphat egy kerékpárost, motorost, ráeshet egy szgk-ra.”
 • 22. piroskaésabarkasz 2012. augusztus 06. 17:55
  „Semmi gond.A körforgalom, be van kamerázva...”
 • 21. Mankapunka 2012. augusztus 06. 17:40
  „HoHo

  De,hogyha nem erről szól a cikk,akkor nem ezen kell filózni. Ennyi erővel,mikor van egy baleset az M7-esen,akkor tovább gondolhatnánk,hogy pont egy túristabusz is lehetett volna.

  Gyengék az idegeid,hogy túldramatizálsz egy sima szituációt,akkor keress rá a háziorvosodra.
  Ez a cikk nem arról szól.”
 • 20. HoHo 2012. augusztus 06. 17:00
  „18. Mankapunka Mondjuk kíváncsi lennék a véleményedre akkor, ha úgy szólna a cikk "Meghalt egy kerékpáros mert ráesett egy rosszul rögzített szalmabála!" ? És tényleg van ostoba közöttünk!”
 • 19. Lókupec 2012. augusztus 06. 16:29
  „Én egyedül simán gurítom a hengerbálát, még a szénát is pedig az nehezebb a szalmánál. A traktoros kolléga biztos nem vette észre hogy leestek...”
 • 18. Mankapunka 2012. augusztus 06. 16:28
  „De tényleg egyszerűbb lett volna a körforgalomban szembe átmenni,és a traktorosnak szólni,lehet még a rakodóvilla is rajta volt.

  Ez megint mutatja,mennyi ostoba ember él közöttünk,és most felspanolva olvassa a kommenteket,hogy mennyire szuper gyerek volt.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesvízi szörny? - Óriás hal a kapuvári Váti-tóban - fotó

Olvasónk hatalmas amúrt fotózott a kapuvári Váti tóban. Kifogja valaki? Tovább olvasom