Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szakmájuk mesterei

Kapuváron, a Berg Gusztáv Szakiskolában, november végén (27-én és 28-án) a fodrász szakma mestervizsgája zajlott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Keszthelyről, Sopronból, Csornáról, Kapuvárról és környékéről jártak be az iskolába a fodrászok - több hétvégéjüket feláldozva - a felkészítésre. A felkészítés és a vizsga az iskola fodrász kabinetében zajlott. Felkészítők voltak: Kleizer Lászlóné, Radics Angelika gyakorlatból és Bella Katalin elméletből.

Napjainkban a mestervizsga presztízse nagyon megromlott, ennek ellenére mindig vannak olyan szakemberek, akikben saját magukkal szemben igényként merül fel, hogy szakmájuk mestereivé avattassanak. Egyrészt a felkészítés során új ismereteket - gyakorlati és elméleti – szereznek, másrészt a vizsgaszituációban bemutathatják a fodrász szakmában eddig elért eredményeiket. A mester fokozat elérésével kiemelkednek fodrász kollégáik közül. A szakmunkásvizsga óta eltelt időben mindegyik vizsgázó fodrászként dolgozott, s tett szert szakmai gyakorlatra. A vizsgán minden vizsgázó kiérdemelte a „Fodrász mester" minősítést.

A vizsgabizottság – Pintér Fábiánné elnök, Lukácsi Andrásné és Buza Katalin vizsgabizottsági tagok - elégedett volt a vizsgázók felkészültségével, s reményüket fejezték ki, hogy majd a fodrászatok falára kikerülő mesterlevél meghozza a vizsgázók számára a nagyobb erkölcsi és anyagi elismerést is. A vizsgaelnök emellett külön kérte a mestervizsgázókat, hogy az utánpótlás nevelésében vegyenek részt, s adják át az általuk megszerzett tudást a fodrász tanulóknak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lerner díjas nóta énekes Téten

Szombaton Budapesten a Pataky Művelődési Központban első alkalommal adtak át Lerner díjakat több ismert magyar nóta énekesnek. Tovább olvasom