Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Sorra rongálták meg Győrben a jegyautomatákat - több százezres kárt okoztak

A rendőrség eljárást indított a rongálás miatt. Az ÉNYKK két automatát már megjavított, a másik két gép kijelzője nehezen látható, de használható.


Mint megtudtuk, a Lajta út, posta, az Aradi vértanúk útja, szökőkút, a Honvéd liget, a Városháza jegyautomatákat rongálták meg április 5-én, reggelre virradóan.

- A rongálás miatt a Városháza és a Lajta úti jegyértékesítő vált üzemképtelenné. A szerviz - soron kívüli érintőüveg beszerzéssel - a Lajta úti és a Városházánál található automata javítását április 8-án elvégezte, ezek rendben üzemelnek.

A másik két megrongált automata kijelzője nehezen látható, de használható állapotban van. Ezek javításához a szerviznek szintén be kell szereznie az érintőképernyős üveget, de ezeket sajnos csak későbbi időpontra tudta vállalni - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kuti Piroska, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK) szóvivője.

Kuti Piroska kérdésünkre hozzátette: egy darab érintőüveg értéke a Systrans Kft. tájékoztatása szerint 225.000 Ft, így a négy gép rongálásával okozott kár megközelíti a 900.000 Ft-ot.

Eddig egy feltörési kísérlet volt, 2013.12.05-én a Ménfőcsanak Molomnál található gépnél. Feltörni nem sikerült, azonban komolyan megrongálták az automatát. 2015. januárjában a Győr Fehérvár út és Ipar út sarkánál található jegyértékesítő ajtajának burkolatát feszegették fel, de ettől a gép folyamatosan üzemelt.

Az ilyen mértékű rongálások nem jellemzőek. Kisebb karcolások és firkálások voltak eddig is, illetve gyakori még, hogy idegen tárgyat helyeznek az automata érme, bankkártya vagy bankjegyelfogadó nyílásába. Sajnos kárt így is lehet okozni, és a javításig a gép üzemképtelenné is válik.

A rendőrség rongálás bűntett elkövetése miatt eljárást indított, a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálják.

Korábban írtuk:

˝A győri Honvéd ligeti buszmegállónál fotóztam hétfőn. Valaki ideges lehetett a jegyautomatára... Működik ugyan, de elég nehezen látható a kijelző. Állítólag nem ez az egyetlen, amelyik be van zúzva˝ - írta olvasónk.


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


A rendőrség rongálás bűntett elkövetése miatt eljárást indított, a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálják. Kérik, akinek az esettel kapcsolatban bármilyen információja van, jelentkezzen a rendőrségen.
 
Ön egyébként milyen gyakran használja ezeket az automatákat? Elégedett velük? Írja meg véleményet hozzászólásban!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs a tanulóvezetős autón, Győrben - fotó

Ha valakinek, akkor neki igazán tudni kellett volna a KRESZ-t. Tovább olvasom