Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sikertelen szelektív hulladékgyűjtés - fotók

A győri Szent Imre utcai szelektív hulladékgyűjtő pont tárolóit háztartási szeméttel töltik meg - írta tudósítónk.

˝Sajnos az utóbbi időben ritkán tudom a szelektív szemetet kidobni a Szent Imre utcai szelektív hulladékgyűjtő pontnál, mert a képeken láthatóan háztartási hulladékkal töltik meg egyesek˝ - kezdte tudósítónk.

Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító

˝Tulajdonképpen amikor ezt látom, el is megy a kedvem a szelektív hulladékgyűjtéstől... Szomorú vagyok és ezúton szeretném üzenni azoknak, akik kukának használják a szelektív szemeteseket, hogy próbálják meg rendeltetésüknek megfelelően használni, gyűjtsék ők is szelektíven, és akkor majd elfér a kukában a háztartási hulladék - fogalmazott olvasónk.


˝A szolgáltatónak azt szeretném üzenni, ha a szelektív szemétgyűjtők le lennének zárva, akkor nem tudnák a bezsákolt szemetet könnyedén beletenni.

Erre a primitív viselkedésre nem kifogás a megdrágult hulladékszállítás!˝ - tette hozzá tudósítónk, egy környezetbarát győri lakos.

Olvasóink írták

 • 19. Oreg35 2011. szeptember 04. 11:57
  „Elsősorban a rossz önkormányzati rendelet mindennek az oka! Ők hoztak buta, végrehajthatatlan, lakosságot sújtó rendelkezést! /igaz,hogy Győr- szol súgásra!/ Egyébként mindenütt van lomtalanítás /lásd Sopron, Budapest stb./
  Az irreálisan magas díjakat is az önkormányzat fogadta el! Az meg mindennek a teteje, hogy a szelektíven gyűjtött szemetet a szolgáltató összeönti elszállításkor!
  12.-nek igaza van! Ők büntethetnek, de a feltételeket nem biztosítják!
  A kuka lezárása sem megoldás /nálunk is lezárták az okosok/, most mellé rakják a primitív emberek!”
 • 18. raffy2 2011. augusztus 31. 22:07
  „Én is elhordom a szelektívbe,de volt amikor a negyedik helyen tudtam belerakni a gyűjtőbe,mert annyira tele volt mindegyik.”
 • 17. Láng_Vince 2011. augusztus 31. 20:17
  „Muszáj elhordanom, erdő nincs a közelben, itthon meg ne legyen ennyi szemét. De onnantól fogva, hogy kiviszem a kapun, nekem idő és pénz. Ez nem elhanyagolható az ilyen árak mellett. Köszönjük Győr-szol...”
 • 16. anuvuk 2011. augusztus 31. 18:46
  „Győrszol ébresztő, az egész hulladék "gazdálkodás" katasztrofális!

  Ahogy a közeli szemetes nem ösztönöz a szelektálásra, a nem megfelelően kialakított szelektív gyűjtő sem fogja betölteni szerepét!
  Megoldás a "medve" barát korszerű, a kor igényeinek megfelelő zárt konténer, minden típusra!
  A karton papírnak megfelelő nyílással stb...
  Addig a 12%-os mutató nem fog változni, siralmas, - majd utána jöhet a díj drasztikus csökkentése!!!!!!!!”
 • 15. goldboy 2011. augusztus 31. 15:21
  „Nem mindegy, Egy kocsiban viszik összeöntve az összeset...”
 • 14. Pepe9111 2011. augusztus 31. 14:49
  „A legszebb a rendelkezésre állás!

  Mit állnak rendelkezésre? Az a dolguk, hogy adott időben elszállítsák a szemetet, azt annyi!
  A fodrász vagy a hentes, sem számít fel rendelkezésre állást, csak mert az üzletben volt akkor is, amikor mi éppen nem nála voltunk!
  Felháborít, hogy hány bőrt húznak rólunk!”
 • 13. Kabóca88 2011. augusztus 31. 14:14
  „Győrben már többfelé látni nemhogy a kukába rosszul elhelyezett, de némely erdős részen is már szemetet zsákokban. Át kellene gondolni a Győrszolnak,az aglomerációban is bevezetett két hetente szállítják a kommunális szemetet, hetente a biót. Láttam már kocsi hátujából kidobni szemetet a Metro áruháznál is. Ez azért tragédia.
  Sajnos nem mindenki van úgy mint a 12. hozzászóló és nem viszi el a hulladékszigetre a szemetet. Az erdő, mert az út széle közelebb van.... Szomorú!
  Pont fordítva kellene. Hetente a kommunálist, két hetente a bio-t. Kevesebb lenne az illegális leöntés.”
 • 12. Láng_Vince 2011. augusztus 31. 13:10
  „Talán nem kapcsolódik ide szorosan, de elmondom. Annak idején volt egy darab kukánk. Ezt ürítették hetente, soha semmi probléma nem volt. Tavaly bevezették, hogy legyen kettő, és a szállítási díjat jelentősen megemelték. A bio hulladékosat ürítik hetente (télen mivel telik meg?), a rendeset meg kéthetente. Ebből az következik, hogy megesz minket a szemét. Jön a megoldás: hulladékszigetek a faluban. Motorra fel, dupla díj mellett én hordom el a szemetet. Négy sziget van a faluban, az egyik fent a hegyben. Megyek a legközelebbihez: TELE, a következő: TELE, a legtávolabbi: TELE. Vigyem vissza??? Másnap újra tele van. És a legszebb az egészben, hogy kiragasztották a papírokat: ha valaki az edény mellé teszi a flakont, (amit elcipelt a falu másik végébe) és tetten érik, 100.000-ig terjedő büntetést kap...
  Lomtalanítás: évente egyszer INGYEN elvitték. Most én fuvarozhatom a saját költségemre a legközelebbi "átvevőig"...”
 • 11. hovatovabb 2011. augusztus 31. 12:51
  „Be kell kamerázni és a ki nem rendeltetetésszerűen használja az fizessen bírságot!”
 • 10. tradermike 2011. augusztus 31. 12:27
  „Nálunk a papírkonténer mellé tett tejeskarton volt az abszolút top. Képzeljetek el egy 12-es tejeskartont, egyesével beleállíva a kiivott tejesdobozok, hagyma- és krumplihéj ráhámozva a rendszerre. Mint papírhulladék... A nem szelekív hulladékgyűjtési top pedig a panelból abalakon kidobált papírzsepibe csomagolt használt _vszer, kenyérhéj, és egyebek, egyenesen egy környékbeli által szépen gondozott virágágyásba. Ha egyszer rájövök, melyik ablakon repül ki a szemét...

  Ettől függetlenül a szemétszállítási díj valóban kezd magas lenni.”
 • 9. Alina01 2011. augusztus 31. 11:09
  „Ha valaki nem gyűjti szelektíven, mert lusta és nehezére esik az oké...de azt mondja meg nekem valaki, hogy miért kell a más munkáját, aki szelektíven gyűjti tönkre tenni? Miért nem dobja le a kommunális kuka mellé valahol a városba?”
 • 8. pappe 2011. augusztus 31. 09:31
  „"A győri Szent Imre utcai " Nem tudom, én mindig úgy mondom, hogy Szent Imre út! Szent Imre úti orvosi rendelő, stb. Az utca az valami kisebb és rövidebb .... Legalábbis általánosban így tanultuk anno. Mindegy ettől elvonatkoztatva a szelektív hulladékgyűjtés a magyarok hozzáállásán már meg is bukott. Értem ezt a szolgáltatóra éppúgy, mint a lakosokra. Németországban például már eleve otthon is szelektíve gyűjtik a hulladékot és például az utcákon nem látni kukákat. Ettől függetlenül még eldobott csikkekkel sem igen találkozni.”
 • 7. M.Andrea 2011. augusztus 31. 08:54
  „Nem kell csodálkozni, hogy eldobják, illegálisan lerakják a szemetüket az emberek. Ilyen szemétszállítási díj mellett.
  Normális országokban a biohulladékot és a szelektív formában összegyűjtött dolgokat ingyen elviszik (örülnek, ha a zöldhulladékból komposztot csinálnak és jó pénzért eladják). A mikor a szelektív hulldékgyűjtó edények megtelnek, még a gondos állampolgároknak kell betelefonálni, hogy ugyan szállítsák már el. A biohulladék elszállításáért nálunk majdnem annyit kell fizetni, mint a háztartási szemét ürítéséért + a havi készenléti díj, ami szintén irreálisan magas összeg.

  Ezen kellene a Győrszol-nak elgondolkodni.”
 • 6. schumy77 2011. augusztus 31. 08:33
  „A szelektív gyüjtők mellé kell kitenni vegyes szemétgyűjtésre használhatót kukát is, aztán aki szelektíven gyűjti az a színesekbe dobja, aki nem ,az meg a vegyes gyüjtőbe.
  Bár a guberálók majd úgyis átválogatják.”
 • 5. kackac 2011. augusztus 31. 08:01
  „Csabikirály, neked se jött össze :)”
 • 4. kamikaze 2011. augusztus 31. 06:05
  „tök mindegy mert amikor jön érte a kukás autó az is egybe borítja a többi szeméttel!!!”
 • 3. CsabaKiraly 2011. augusztus 30. 23:09
  „Meg akkor is jo ez a szelektive szemetgyujto ha csak az emberek fele hasznalja. Es igazan senki se varja el azoktol akik szemetben nottek fel, hogy megertsek miert kell ez a szemetgyujto rendszer.
  Legtobbje le se tudja betuzni azt, hogy "szemetgyjto". Egy tobb szotagos kifejezes mar meghaladja a kepesseguket. Majd a kovetkezo generacio.”
 • 2. Madarász 2011. augusztus 30. 22:31
  „A papírosnál mondjuk elég bosszantó, ha le van zárva, mert igen csak kicsi a nyílás és ki a fene tépked apró darabokra egy kartondobozt...”
 • 1. raffy2 2011. augusztus 30. 22:14
  „A szelektív gyűjtők ha le lennének zárva,akkor meg mellé raknák,mert nem vinnék haza a szemetüket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalvi csata - Megemlékezés a 90. évfordulón - galéria

A történelmi jelentőségű ágfalvi csata 90. évfordulóján megemlékezés és koszorúzás zajlott le… Tovább olvasom