Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Sérültek Mikulásünnepsége Győrben - fotó

December 11-én az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr- Moson-Sopron megyei Egyesülete ismét megrendezte a hagyományos Mikulás-diszkót, amelyre 600 értelmileg sérült fiatal érkezett kísérőikkel szerte a megyéből.

A résztvevők várva várt eseményét Tóth Jánosné, az É.S.S.E. Elnök asszonya nyitotta meg. Az ÉFOÉSZ Himnusszal ismerős dallamok csendültek fel, amelyet a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola és Diákotthon diákjai jelbeszéddel mutattak be a közönséggel együtt.

A megjelent támogatók bemutatását követően Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város Alpolgármestere köszöntötte a sérült gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket.

A beszéd után megható pillanatok következtek, amelynek keretében Tóth Jánosné felkérte Hornyák Ágnest, az AUDI ETO KC kiváló sportolóját a Szervezet Jószolgálati Nagykövetének.

Ágnes megtiszteltetésnek vette a felkérést és biztosított minket a további támogatásáról.A rendezvényre érkező értelmileg sérült gyermekek és felnőttek izgatottan várták a piros ruhás Mikulást, aki a hívó énekekre megérkezett hozzánk.

A hosszú út során megfáradt őszszakállú pihenésképpen meghallgatta a bátrabb gyermekek gyönyörű énekeit, verseit. A vidám perceket követően a támogatók segítségével kiosztotta Télapónk az ajándékcsomagokat, amelyek kézhezvételekor a gyermekek és felnőttek csillogó szemekkel állapították meg, hogy az idei évben is tartalmas ajándékcsomaggal kedveskedett nekik a Mikulás.

Az örömteli pillanatok után a zene és a tánc vette át a főszerepet, amelyet minden évben nagyon várnak sérültjeink.

Az idei évben is Fekete Dávidot köszönthettük, aki nagy meglepetésünkre megható dalcsokrát Bella Dániel, zongoraművész és Banyák Róbert, hegedűművész közreműködésével adta elő. A fellépést követően Dávid mindenkinek lehetőség adódott egy közös fotó elkészítésére és autogram kérésre.

Fiataljaink a rég nem látott barátaik társaságában szórakozhattak, amely által kiszakadva a szürke hétköznapokból egy hangulatos délutánnal gazdagodhattak.

A fergeteges program élményeivel, bőséges ajándékcsomagjaikkal távoztak résztvevőink a helyszínről; immáron újult erővel vágtak neki a következő egy évnek, az újratalálkozásunkig.

Éri Petra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az újévre virradóra firkálták össze az óvoda falát Győrben - fotó

Január elsején az a megdöbbentő kép fogadta az embereket, hogy az éjszaka valakik összefirkálták a… Tovább olvasom