Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Rongálás a Jerevánon Sopronban - fotókkal

"Sopronban a Kodály téren nem is olyan régen elültetett facsemeték közül kettőt ismeretlenek megrongáltak, feltehetően az éjszaka folyamán" - írta Tudósítónk.

"Szerencsére nem kettétörték azokat - mint az mostanában divat - hanem gyökerestül kifordították a fákat, így talán van esély a csemeték megmentésére" - zárta szavait Olvasónk.

Képeket is küldött.


Olvasóink írták

 • 9. Ágica2 2010. október 25. 09:35
  „Hát ugyanez történt a Mikoviny úton. Végig megrongálták az új facsemetéket. De most már helyre vannak állítva.

  Nem bírják levezetni máshol az indulataikat.Szomorú!!!

  De ahogy szokták mondani: Isten nem bottal ver!!!”
 • 8. zhall 2010. október 25. 04:16
  „"Egy kicsit korábban pedig 1920-ban a soproni egyetemisták kizárólagos sikere, hogy a város Magyarország mellett maradhatott".
  Hát ez új nekem.Tudsz erről valami adatot is vagy csak kijött belőled?Tényleg kíváncsi vagyok,és nehezen hiszem...
  Bocs az esetleges tudatlanságomért.”
 • 7. orion1 2010. október 24. 16:30
  „Nyár elején beültettek minden körforgalmat tulipánnal, és egy vasárnap hajnal láttam egy párt smárolni, és a csaj kezében egy nagy csokor tulipán volt. Tőlük 20 méterre meg a körforgalom (teleki pál/juharfa út)”
 • 6. Cloeon_dipterum 2010. október 24. 14:55
  „Miért nem? 8-o”
 • 5. Freddy01 2010. október 24. 13:50
  „"Egy kicsit korábban pedig 1920-ban a soproni egyetemisták kizárólagos sikere, hogy a város Magyarország mellett maradhatott. Én büszke vagyok rájuk! :)"

  Én nem...”
 • 4. Cloeon_dipterum 2010. október 24. 13:17
  „Azért, mert látom, hogy a tettesek nem egyetemisták. :)
  A városiak leginkább ezeket a szórakozóhelyeket választják. Ha este 8-9 után elidőzöl valamennyit a green mellett vagy a dáridózónál, akkor te magad is könnyen szembesülhetsz vele, hogy az emberek 99,5%-a nem egyetemista.
  Mellesleg az Erdőmérnöki Kar minden évben többször is részt vesz a város közterületeinek önkéntes megtisztításában. Pl.: Erzsébet-kert, Deák-tér. De nem egyszer ültettünk, karóztunk már mi is vissza csemetéket. Sajnálattal néztük végig, hogy a Baross úton a vasúti átjárótól a dáridózóig napról napra kevesebb, illetve egyre jobban visszatördelt fák maradtak a hajnalig randalírozók után.

  Mellesleg ´56 eseményeinek aktualitásaként említeném, hogy 54 éve az egyetemistáknak volt köszönhető, hogy Sopronban a forradalom vér nélkül ment végbe és az egyetemisták Sopronból látták el Budapestet élelem és gyógyszerutánpótlással.
  Egy kicsit korábban pedig 1920-ban a soproni egyetemisták kizárólagos sikere, hogy a város Magyarország mellett maradhatott. Én büszke vagyok rájuk! :)

  Kérdésemre nem válaszoltál, hogy szükséges-e még a kidöntött fákat visszaületetni vagy már megtörtént?”
 • 3. oriza-triznyák 2010. október 24. 12:54
  „cloeon_dipterum honnan veszed, hogy "városi" fiatalok csinálják? A Green és a Dáridozó környékén van mindig ilyen meg a botanikus kertben? Akkor nem lehet, hogy az egyetemisták csinálják? Érdekes módon nyáron nem voltak a kukák felrugdosva, fák kicsavarva, kettétörve. Nem azt mondom, hogy biztos az egyetemisták azok de az bisztos, hogy ilyenkor megszaporodnak az ilyen esetek. Az a fene nagy értelmiség....”
 • 2. Cloeon_dipterum 2010. október 24. 12:16
  „Sajnos a szórakozóhelyekről "hazafelé" tartó városi fiatalok sokszor okoznak ehhez hasonló károkat (is). Leggyakrabban a Green és a Dáridózó környékén vandálkodnak. Az egyetemi Botanikus Kertben mindennapos a városiak pusztítása.

  A Kodály téren sikerült megfelelően visszaületetni a fákat, vagy menjünk lapátolni?”
 • 1. kubizo 2010. október 24. 09:52
  „Rendszeresen éjszaka és már sötétedés környékén délután olyan 14-18 év körüli semmirekellők gyülekezete csoportosul a S.ar háta mögött hiába zavarom őket el az üzlet környékéről bosszúból éjjel lefújják festékkel az üzlet falát.Némelyek be vannak lőve és vagy részegek többször kihívtam a rendőrséget de szerintem esti óráktól gyakoribb jelenléte a rendőröknek biztos eredményt mutatna fel vagy bekameráznám a Kodály teret”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német rendszámú kocsi döntött ki táblát Sopronban

"Pénteken délután, 16 óra körül, Sopronban az Alsólővér- Felsőbüki N. P. utca kereszteződésében egy… Tovább olvasom