Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Romák búcsúja Csatkán - fotók

Hatalmas mulatság, cigányzene, márkás italok, finom ételek, szentmise, csodás kegytárgyak, gyertyagyújtás - ez a csatkai Mária-napi romabúcsú.
Hatalmas mulatság, cigányzene, márkás italok, finom ételek, szentmise, csodás kegytárgyak, gyertyagyújtás - röviden ezekkel jellemezhető az évszázadok óta zarándokhelyként ismert csatkai Mária-napi romabúcsú.

Hosszú évek óta nem volt ennyi látogató a csatkai búcsúban. A Komárom-Esztergom megyei alig 300 fős településen minden évben Mária névnaphoz közeli hosszú hétvégén tartják a búcsút. Óriási mulatsággal egybekötve elsősorban imádkozni mennek a hívők, jó szerencséért, boldogságért, jó egészségért könyörögnek Szűz Máriához. Nem is akad olyan látogató, aki nem gyújt gyertyát a csatkai Szűz Mária szobornál. A látogatók jelentős része roma származású, szegények és feltűnően tehetősek egyaránt járnak, de nem csak romák.

A szent helyen egykor csodás gyógyulások történtek, innentől kezdve évről-évre hívők ezrei zarándokolnak el a határon túl is híres Csatkára.

Romák búcsúja Csatkán
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolási gyöngyszem: Ford a kerékpárúton

Szabálytalan parkolásról küldött képet tudósítónk. Tovább olvasom