Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Rendkívüli történelem óra

Mosonmagyaróvár - A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Határon Túli Magyarok Titkársága országos pályázatot hirdetett meg középiskolák részére a határon túli magyarság életének jobb megismerésének érdekében rendkívüli történelem óra megtartására.

Pályázni olyan óratervvel lehetett,amely legalább két tanóra keretében külön-külön bemutatja a különböző, a hazánkkal szomszédos országokban élő magyarok helyzetét.

A mosonmagyaróvári Városi Kollégiumban tizenhét csallóközi diák él, ezért a pályázatot jó lehetőségnek találtuk arra, hogy a határon túli kollégista társainkat ezáltal még jobban megismerjük.

Az intézmény pályamunkáját Varga Bálint történelem szakos bölcsész, középiskolai tanár készítette el.

A beérkezett huszonnégy pályázatból a zsűri a legjobb öt pályázatot díjazta. Mosonmagyaróvár az 5. helyezést érte el. Az óratervek megvalósítására 2009. június 2-án került sor, melyre a meghívott történelem tanárok, a téma iránt érdeklődők mellett ellátogattak a zsűri tagjai is, akik a helyszínen gratuláltak a diákoknak és felkészítő tanáruknak az elért eredményhez.Értékelésükben kiemelték a témakör bemutatásának újszerűségét, és a nagyfokú érdeklődés felkeltését a határon túli magyarok életviszonyainak, társadalmának, irodalmának, történelmének megismerésére. Az ünnepélyes díjkiosztóra a Kárpát-medencei Magyarok Fórumának szeptemberi plenáris ülésén kerül sor a Magyar Országházban.

Simon Zsuzsanna, igazgató

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólya a kéményen

A sopron Erzsébet-kórház mosodája melletti kéményre gólya települt, és fél órát pihent a kéményen -… Tovább olvasom