Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Reggeli kaland: kicsit nagy volt a kamion a magasságkorlátnak Győrben - fotók

Reggeli kaland: kicsit nagy volt a kamion. És közben hangosan szidták a navigációs rendszert - írja olvasónk.
A fotót olvasó tudósítónk készítette.
A fotót olvasó tudósítónk készítette.

A fotót olvasó tudósítónk készítette.
A fotót olvasó tudósítónk készítette.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. dundi08 2012. augusztus 25. 00:48
  „35. westminster
  Korábban említettem hogy rendőri jelenét mellett szükség esetén lehetséges egy forduló amit még mindig tartok hogy megoldható. Nem beszéltünk szabályosságról csak szükségről. Gyanítom jobb szabálytalanul, vagy rendőri segítséget kérve megfordulni mint elvinni egy hidat!!!!! (busz Marcalon is rendőri segítséget kért és kapott mert elnézett egy dolgot. Emberek vagyunk!) Ha már így kérdőre vonsz talán neked is el kellene gondolkodnod hogy van az a helyzet amikor nem feltétlenül a szabályosság a mérvadó ha előtte elnéztél valamit. Valóban nem vagyok kamionsofőr de ez még mindig nem zárja ki hogy esetleges végzettségem során ne lehetne szakmai tapasztalatom. Nem akartam semmit felül írni, és erről eddig szó nem volt. Egyszerű kérdés merült fel, hogy ott meg lehet e fordulni kamionnal vagy nem. Valahogy te toldottad meg azzal hogy ki mit írhat felül, de itt senki nem akart semmit felül írni ha vissza olvasol. A szabálytalanság kérdését le lehet gyűrni és szerintem senki nem neheztel majd rád, ellenben azzal ha elviszel egy hidat csak mert próbálod hajtani az igazadat!

  Lényeg hogy az adott helyzetben meg lehet oldani egy kamionos fordulót és pont. Az hogy rendőri segítség kell vagy nem már másodlagos, eddig nem ez volt a kérdés csak te okoskodsz tovább...”
 • 35. westminster 2012. augusztus 24. 22:45
  „33. dundi08 2012.08.24. 18:35

  " Ha igazad lesz úgyis igazat fogok adni, de most már öntsünk tiszta vizet a pohárba."

  Hát akkor nosza, szépen sorba. Mint írtam szabályosan ott ekkora jármű nem fordul meg.
  Látszik, hogy nem vagy kamionsofőr, olyan helyre akarsz bemenni, ami számodra tilos, amúgy a buszpályaudvar kihajtóága. A tiltó tábla hatályát egyedül a szolgálatát ellátó rendőr írhatja felül, senki más, még te sem.”
 • 34. dundi08 2012. augusztus 24. 20:16
  „31. Mankapunka
  Szerinted ha beletrafáltál volna leírom hogy fogalmad nincs a kilétemről? De már mindegy. Én nagyon csekély aggyal rendelkezem hozzád képest már látom. Fényévek vannak közöttünk. Meghajolok az intelligenciád és értelmed előtt mester...egy vicc vagy!”
 • 33. dundi08 2012. augusztus 24. 18:35
  „32. Babenko
  Tisztában vagyok a képességeimmel és ha az adott eset az általam gondolt helyen van, bátran ülnék bele egy kamionba ott megfordulni. Azt hiszem nem okoznék csalódást magamnak és szívesen szemberöhöglek téged is utána. Nagy szám nem csak nekem van és alagút sem csak az én jelem volt hidd el. Vállalom hogy sötétnek titulálj, ha ezt gondolod. Nekem is megvan a véleményem az olyanokról mint te. Ez egy ilyen világ. De azért legyél biztos benne hogy betudnék indítani egy kamiont. Tudod van akinek ha csak kevéssel is de 10 felett van az intelligenciája... :) (amúgy honnan tudod hogy nem vagyok kamionsofőr??????????? okoska)

  És kérlek akkor konkrétan mondd már el légyszi jól gondolom e a helyet ahol a baleset van. Ez az Eszperantó út ha jól gondolom és a kamion a buszvég felől haladt a híd felé. Ott akadt be a magasságkorlátozóba a buszkijárat után. vagy nem ott történt? Ha jól látom és ott történt, milyen kereszteződés utánról beszélsz? Írd már le legyél szíves konkrétan mire gondolsz, mert lehet nagyon eltájoltam magam és ezért van ez a félreértés. Ja és ha ott van ahol gondolom, ott nincs elég hely megfordítani egy kamiont ahol a buszok járnak ki??? Na legyél férfi és sötétíts fel végre. Ha igazad lesz úgyis igazat fogok adni, de most már öntsünk tiszta vizet a pohárba.”
 • 32. Babenko 2012. augusztus 24. 17:38
  „28. dundi08!

  Azért én megnézném, hogyan fordulsz meg ott egy kamionnal. Meg is tapsolnálak! Lehet hogy Mankapunka buta sofőr, de pár itt megszólaló embernek is az alagút volt a jele az óvodában. Az ember azt hinné, képzett kamionsofőrök vagytok, mert csak úgy dől belőletek a szakértelem. Egyszerűen el indítani sem tudnád az a masinát. Mint ahogy én se, csak én nem verem a mejjemet hogy megfordulok vele.
  Ami a lényeg, hogy a sofőr beszorult, a másik igazság meg Westminsternél van, hogy a magasságkorlátozó a kereszteződés után van.”
 • 31. Mankapunka 2012. augusztus 24. 16:23
  „Beletrafáltam.látom.”
 • 30. dundi08 2012. augusztus 24. 12:00
  „29. Mankapunka
  Most ehhez mit szóljak hozzá?? Azt hogy hozz egy kamiont és megfordulok ott neked?? Nem akarok arc lenni, de mernék fogadást kötni veled hogy megfordítok ott egy kamiont. Nekem miért lenne bajom hogy a buszmegállóba behajt egy kamion?? Ha bajba kerülne és ez a megoldás hidd el senki nem szólna. Múltkor Marcal 1-en egy busz szorult be egy utcába és rendőri segítséggel forgolódott. Akkor sem szúrta senki szemét mert bajba került és így tudta megoldani.
  Az meg elég nagy baj hogy a szememben még nagyobb marhát csinálsz magadból, mivel nem ismersz és olyan dolgokat írsz ami meg sem közelíti a valóságot. (gondolok itt arra mondatodra hogy a gyereket 2 sarkon át viszem kocsival az iskolába) Kíváncsi lennék honnan vetted ezt, mert veled ellentétben én tudom rólad hogy egy buta sofőr vagy aki mindenbe beleszól és tök sötét a legtöbb dologhoz. Én ezt tapasztaltam veled kapcsolatban, ezt mutatod folyamatosan magadból. De hogy te milyen alapon mondasz ilyet rólam, arra kíváncsi lennék. Próbálj a tudásodnak megfelelően okoskodni mert úgy érzem nem mindegy hogy valaki okos és hülyéskedik vagy hülye és okoskodik.”
 • 29. Mankapunka 2012. augusztus 24. 11:31
  „dundi

  Hol van ott hely megfordulni,mutasd már meg? Menjen be a buszvégállomásra,akkor meg az lenne a bajod,mert kint a tábla,hogy csak busz hajthat be.

  Te mondod,aki 2 sarokon keresztül is inkább cipeled a gyereked iskolába kocsival?”
 • 28. dundi08 2012. augusztus 24. 10:21
  „27. westminster
  Megpróbálom röviden leírni hogy megértsd.
  Nem mondtam hogy nem gyökér aki szemben parkol, de az adott esetben kit érdekel? Hogy jött ez ide? Kit érdekel ki, milyen vészhelyzetet idéz elő?? Ez mind mellébeszélés. Ami a lényeg, hogy a képeken látható egy - a szememben - gyökér kamionos aki nem vette figyelembe sem a táblákat, sem a szerelvénye magasságát. Ennek ellenére egy korábbi hozzászóló felsorolt mindenkit aki hibázhatott csak éppen a kamionsofőrre ne mondott rosszat pedig szerintem itt egyértelműen ő volt a hülye.
  A baleset, ha jól látom a buszvég oldalán történt, ahol emlékeim szerint elég nagy hely van megfordulni még egy ekkora szerelvénnyel is. Amennyiben ez a rutin művelet nem megy egy kamionosnak, el lehet menni melót váltani. (Pláne hogy szükség esetén szerintem a buszvégre is bemehetett volna megfordulni!) Biztosan igazad van a táblák kihelyezésével és az illetékesek felelősségével kapcsolatban, de nekem erről infóm nincs, így nem foglak sem megerősíteni sem cáfolni ebben a témában. Elhiszem neked hogy így van, de a képek alapján szerintem akkor is a sofőr volt aki hibázott. Miért ennyire nehéz neked is megemészteni hogy a teherautó sofőrök is lehetnek buták?? Nem feltétlenül kell mindig másra mutogatni...”
 • 27. westminster 2012. augusztus 24. 07:46
  „22. dundi08 2012.08.23. 17:06
  ha a kamionos szerinted gyökér, minek nevezed az analfabéta úrvezetőt aki nem ismeri a kreszt? Mert forgalommal szemben tilos parkolni.
  Egyébként ezért inkább az illetékesek okolhatók, mert bár a teherforgalom nincs kitiltva, de a magasságkorlátozó tábla csak az utolsó kereszteződésben van. Ahonnan szabályosan ekkora jármű már nem tud kitérni semerre. Innen meg visszatolatni forgalomban, ismerve az úrvezetők segítőkész hozzáállását, inkább nem írom le.”
 • 26. Jakabnéni 2012. augusztus 23. 22:53
  „dundi08:köszönöm,köszönöm,köszönöm! szívemből szóltál!Annyira unom már,hogy mindenki hülye,csak ő a tökéletes,a sofőrök gyöngye...munkámból kifolyólag igen sok sofőrrel találkozom.Nem akarok vitatémát,meg lavinát se,tisztelet a kivételnek(sic!)de igenis 95%-ban ostobák,mint a hátsó fertály...:)”
 • 25. dundi08 2012. augusztus 23. 20:45
  „24.Mankapunka
  Csak feltételezem hogy nekem címezted a hozzászólásodat...

  Nem, nem írtad hogy nem hibázott! Ellenben egyfolytában azt írtad ki volt a többi, aki hibázott!
  - aki korán hozzászólt a cikkhez és erre reagáltál azzal hogy leszólod. Pedig csak ismer már Ő is téged és várta a nagyszerű hozzászólásodat! (szerintem megkapta)
  - aki 10-es utat emleget 1-es helyett
  - aki forgalommal szemben parkol
  - aki szarul helyezte el a magasságkorlátozó "akadályt"
  - az aki rosszul állítja ki a fuvarlevelet
  - aki nem tudja hova kell vinni a cuccokat

  Ezekből gondoltam hogy mindenki hülye csak a kamionos a nagyszerű ember a szemedben. Az én szememben csak a kamionos a hülye. Minden egyéb amit felhoztál csak felesleges sallang. Az meg fogalmam nincs hogy jött ide hogy az Árkád körforgalomnál ki mikor mit művel, vagy mit nem művel, mikor kiért sírok, vagy nevetek....maradjunk már a témánál. Hihetetlen vagy nem, lehet egy kamionos is gyökér nem csak egy egyetemista ahogy egy korábbi hozzászólásodban nagy szakértelemmel ecsetelted.”
 • 24. Mankapunka 2012. augusztus 23. 19:34
  „Írtam is valahol,hogy nem hibázott?

  Inkább valaki ezt csinálja,mint az anyuka a 2 gyerekével az Árkádnál lévő csomópontban a legkülső sávból balra elrántsa a kormányt,elvették a figyelmét a gyerekek a hátsó ülésen,és egy ilyen kamion ne préselje ki.

  Ezen nevetsz egy jót,hogy balfék,de azon már síránkozni fogsz. Csak ennyi történt,de a következő cikknél folytatjuk. Következő ez lesz.”
 • 23. ekkenekepen 2012. augusztus 23. 18:31
  „útban van ez a nyomorult híd de nagyon... Kéne még egy aluljáró”
 • 22. dundi08 2012. augusztus 23. 17:06
  „21. Mankapunka
  Olyan furcsa hogy az esetek 95%-ában mindent és mindenkit fikázol, de most hogy itt van a képen egy gyökér kamionos aki nem látja át a közlekedési helyzetet és a navigációt kiabálja le, valahogy úgy érzem átérzed a hülyeségét és kibúvókat keresel hogy minden rossz csak a kamionos nem hibázott. Szerintem meg egy buta gyökér kamionos volt akinek nem csak a navigációt kellene figyelnie hanem tisztában kellene lenni a közlekedési szabályokkal, táblákkal és az általa vezetett szerelvény méreteivel. Tökéletesen igaza van a 8-as hozzászólónak!”
 • 21. Mankapunka 2012. augusztus 23. 15:57
  „Elárulom nektek,hogy a másik oldalon is,kint van a 3,1 méter a Révai utcában,és pár busz magasabb,mint 3,1.

  Ikarus kézikönyvben 3080 mm a tetőablakkal,csuklósoknál a keresztmerevítőkkel együtt. Utólag felszerelt klíma már 3,1 méter felett van.

  Átférnének ezek a ponyvás kocsik,hogyha nem így lenne az "akadály" kialakítva,meg hogyha a szembesávban kerülne.

  Másik gond meg a szállítólevelekkel van,pl. a Kravtexnak is a belvárosi címe van megadva a fuvarlevélre is,de közben Jancsifaluba kellene vinni a cuccot a szerelőcsarnokba. Kicsit összetetteb.”
 • 20. Dwatson 2012. augusztus 23. 15:16
  „19. Vallaloid 2012.08.23. 13:32
  Kössz a segítséget!”
 • 19. Vallaloid 2012. augusztus 23. 13:32
  „16. Dwatson 2012.08.23. 12:31 : Ha jól emlékszem a reptér felé vezető gyorsforgalmin volt a baleset.
  A magasság jelző tábla, akkor is ott van! Én se hajtok be 3,3m-es táblánál, mert a dobozos teherautóm 3,4 m magas!
  Lehet, hogy átfér, mert ráhagynak, de akkor sem!”
 • 18. háté 2012. augusztus 23. 13:14
  „Szerintem megérdemelte, - aki híd előtt nem figyel a jelekre, járjon így.”
 • 17. Tündenéne 2012. augusztus 23. 12:55
  „8. Contar 2012.08.23. 10:01

  ENNYI. Ott a pont.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év után találkoztak újra az egykori ágfalvi diákok - fotó

Olvasó-tudósítónk fotót is küldött az egykori diákok ágfalvi találkozójáról. Tovább olvasom