Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Pásztorjáték Szanyban

Szenteste délután három órakor Tóth Imre szanyi plébános köszöntötte a háromtornyú templomba érkező apróságokat és nagyobb gyermekeket, akiket szüleik kísértek el az Isten házába.
Szenteste délután három órakor Tóth Imre szanyi plébános köszöntötte a háromtornyú templomba érkező apróságokat és nagyobb gyermekeket, akiket szüleik kísértek el az Isten házába. A szokásos pásztorjátékot nézte meg valamennyi gyermek, melyet helyi iskolásokból álló csoport adott elő, felkészítő tanáruk Madarász Afrodité volt.

Tóth Imre plébános köszöntőjében szólt arról, hogy szinte tavaszias időjárás van karácsony előestéjének délutánján. Azonban meg kell jegyezni, hogy a karácsony és Jézus születésnek ideje nincs időjáráshoz, de még csak naptári naphoz sem kötve. Hiszen kétezer évvel ezelőtt az atyaisten egyszülött fiát adta minekünk, emberré lett az Isten, hogy megmentsen, megváltson minket.

Ennek tudatában indult el Jézus születésének története, amit a lelkes iskolások adtak elő.

A pásztorjátékot követően Tóth Imre plébános elbúcsúzott a gyermekektől és az őket kísérő felnőttektől. Szólt arról, hogy hálával tartozik Madarász Afroditénak, akik mindvégig lelkesen buzdította az iskolásokat arra, hogy a pásztorjáték minél jobban sikerülhessen. Elmondta még, hogy köszöni minden támogatónak, vállalkozóknak, magánszemélyeknek azt, hogy támogatták az idei esztendőben is azt a kezdeményezést, hogy az iskoláskorú gyermekek, és a ministránsok ajándékot kaphassanak a pásztorjátékot követően.

Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)


A műsor végeztével a templom bejáratainál a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szanyi Csoportjának tagjai osztották ki az ajándékokat a gyermekek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenteste napján virágzik az ibolya

Bágyogszováton a természet karácsonyra egy virágzó ibolyával ajándékozta meg a Kovács családot. Tovább olvasom