Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Parkolási gyöngyszem - Két nap a járdán

Olvasónk szerint a parkoló a szemben. Mégis két napja, amikor megérkezik a jármű, közel a bejárathoz áll meg.

"A parkoló a túloldalon található! Immár második napja, hogy ez a kocsi eltéveszti a parkolót" - írta olvasónk.


Így parkoltok
Ide parkoltok?

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. kisokoska 2011. február 17. 21:20
  „Ismerem a környéket. Parkolót találni nem könnyű. Mindent csodásan megépítettek csak az autóknak nincs helyük. A Szigethyn meg megállni nem szabad.”
 • 41. holci 2011. február 02. 14:26
  „31. xverax, érdekes amit írsz, de az nem jelenti azt, hogy oda is kéne álni. Valaki a nagy TV cipelést írta, igaz, addig álljon a kapuhoz leg közelebb, de ez véglet.
  vannak olyan emberek, akik csak azért is oda állnak mert bosszantják az átlagembert, és bizony 20 méter gyalog, na azt mégse.
  Tudok több olyat a lakótelepen, hogy hiába van hely a parkolóban 5 méterre, akkor is a szervizuton a panel hátsó kapu elé áll MINDIG! Az sem zavarja, hogy a mentősök nem fértek ki a hordággyal tőle. Arra nem is merek gondolni, ha esetleg tűzoltóautó nem fér el tőle.”
 • 40. Gombperec 2011. február 01. 07:52
  „Hajdú Péter szállt ki belőle, én láttam :-)”
 • 39. tefegu 2011. január 31. 17:59
  „Miért kellett törölni a hozzászólásomat?

  Csak azt írtam, hogy ez már "uncsi!"
  (iga kb 50-szer)”
 • 38. Axl.Bundy 2011. január 31. 17:37
  „Honnan tudjátok, hogy nem éppen visz vagy hoz valamit a lakásához?
  Ja, én voltam ez :P”
 • 37. tonybacsi 2011. január 31. 16:38
  „NA VÉGRE!!!
  nedves,szemmel látom,koztünk,,,,,mankapunka.”
 • 36. oPTiKa 2011. január 31. 16:20
  „Ismét tipikus Kisalföld. Három mondatban nagyjából háromszor vét a magyar nyelv szabályai ellen. (Nyelvtan, 2* mondatszerkezet.)”
 • 35. Hyppolit 2011. január 31. 15:28
  „annobon, szimpatikusak a nyilatkozataid, nem értem miért beszélünk el egymás mellett? Szerintem két dolog az, hogy a KRESZ ad lehetőséget az egyirányú utcában forgalommal szembeni kerékpározásra, illetve másik oldala, hogy ezt a lehetőséget milyen forgalomtechnikai jelzésekkel biztosítják.Tehát szerintem ha vki lát egyirányúban forgalommal szemben egy kerékpárost, akkor nem biztos, hogy szabálytalan. Kiegészítő tábl.-val a legszabályosabb, de lehet, hogy az alkalmi nézelődő az utca derekán ezt a táblát nem látja.Nem akarok rossz példát mondani, de olyan ez, hogy a gyökjel alatt lehet- mínusz szám?Hát persze, hogy lehet, csak a komplex számok körében.Ezért nem vitás, hogy kerékpáros mehet-e forgalommal szemben...”
 • 34. Mankapunka 2011. január 31. 14:10
  „annobon

  Aki a vasúti aluljáróból feljön,mert kint melózik a hűtőházi úton,és azon az oldalon teker,mert veszélyesebb a felüljáró lábánál átmenni a túloldalra. Azon a 200 méteren meg fölösleges átmenni a túloldara,ha Szabadhely felé megy,vagy a Bán Aladárra.

  Nem akarlak megbántani,de látszik,csak autós szemléleted van,és engem például ott nem zavar a biciklis,mert szemből jön,ha jobbra kanyarodok a teherrel a raktárak felé.”
 • 33. annobon 2011. január 31. 13:51
  „30-hoz: a baj ott kezdődik, amit írtál is, hogy nem számítanak ellenkező irányból érkező bringásokra! Jó példa rá az egész Ipar és Szigethy A. utak. Ott kifejezetten kerékpárosoknak való "Behajtani tilos" táblák vannak kitéve a menetirány felőli oldalakon. Ennek ellenére tucatjával kerekeznek a másik irányba, folyamatosan veszélyhelyzetet okozva pl. az Ipar úti OMV-kútnál!”
 • 32. annobon 2011. január 31. 13:45
  „25-höz: "kerékpáros példád sajnos azért rossz, mert jelenleg a KRESZ megengedi, hogy a kerékpáros akár egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedjen" Ez csak abban az esetben igaz, ha külön tábla megengedi!

  "Egyirányú utcába értelemszerűen tilos a forgalommal ellenkező irányból
  behajtani kerékpárral is, kivéve, ha az alábbi, kerékpárt jelző tábla
  ezt megengedi. Ez utóbbi esetben szigorúan az úttest jobb oldalán kell
  haladni kerékpárral, ha van felfestett kerékpársáv, akkor ott.
  A 2010-es KRESZ-módosítás csak minimális változást hozott az egyirányú
  utcákra vonatkozóan. A téves sajtóhírekkel ellentétben továbbra is csak
  akkor szabad szemből behajtani, ha a kiegészítő tábla ezt megengedi!"”
 • 31. xverax 2011. január 31. 13:26
  „a sofőr kaputelefonszerelő:-)
  sok helyen a járdán áll. de ki lehet bírni...”
 • 30. Hyppolit 2011. január 31. 12:37
  „Prédikátor!Igen, való igaz, hogy egy kis kiegészítő táblát ki kell tenni a forgalmászoknak, de ez nem érinti az általam leírtak elvi tartalmát. Ugyanis a problémaforrások (pl. jobbkezes utcánál) ettől függetlenül továbbra is fennmaradnak.Arról nem is beszélve, hogy egyrészt az olykor vadul, vagy "kacsázva" közlekedő kerékpárosok folyamatos veszélyforrást fognak képezni a szembejövő gépkocsiknak, másrészt az összes így érintett csomópontot át kellene alakítani az átvezetések szabályos biztosítására.
  De ebbe ne menjünk bele, mert az eredeti cikk egy renitens parkolóról szól, s úgy ítélem meg, a következő kommentedben akár az említett kiegészítő tábla szabványban rögzített pontos és előírt méretéről folytatnád a hozzászólást...”
 • 29. Mankapunka 2011. január 31. 12:31
  „umberto

  Ezzel a szöveggel hívd fel lécci a 107-et is,mert engem már lekoccintottak a döglött tehén dumával.

  Lehet az államban van a hiba,hogy ilyen az ország??? Ebbe is gondolj bele.”
 • 28. Prédikátor 2011. január 31. 12:04
  „Hyppolit! Kerékpáros egy irányú utcában csak ott haladhat a forgalommal szemben ahol azt kiegészítő tábla engedélyezi. KRESZ-módosítás 8. § a bek.”
 • 27. PaPa 2011. január 31. 11:56
  „Hiába a szabály ha nem tartják és nem tartatják be. Sajnos ebben a városban mindenkinek szabad mindent mindenki szarik az egészre szeretett város atyánknak meg ez a legkisebb gondja a szabályok betartatása (négy elfogadott pozíció azért jó mert mindig a másikra lehet hivatkozni amiért nem intézkedik). A rendőrök meg nem azért vannak, hogy a szabályokat betartassák hanem a balekokat büntessék.”
 • 26. mokuslekvar 2011. január 31. 11:34
  „ha valakinek sok ideje van, jöjjön az Illyés Gyula 4-5 szám elé és fényképezze le a rokkant parkolóban álló piros suzukit, egy mikulás csomag már rajta van.”
 • 25. Hyppolit 2011. január 31. 11:20
  „pozdorja állásfoglalásával egyet értek.Nem kell fotózni vagy bunkózni, hívni kell az illetékeseket a jármű elszállíttatása miatt, és biztos vagyok abban, hogy egyszer áll oda, többet se.
  annobon! A kerékpáros példád sajnos azért rossz, mert jelenleg a KRESZ megengedi, hogy a kerékpáros akár egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedjen. Címeres tarka magyarnak tartom, aki erre a végső áldását adta, mindenesetre ez tény, és okoz is elég sok gondot, mivel egyirányú utcák kereszteződéseiben pl. a csak balról várható járművek mellett kerékpáros jöhet jobbról is, így itt ilyen esetben értelmezhetetlen külön szabályzás nélkül a jobbkézszabály.A gyalogos piroson való haladása is annyiban sántít, hogy sajnos Győrben sok olyan "fitness"-zebra van (Pl.a Polgármesteri Hivatal előtt,821-es úton Marcal I. és Marcal II. között, stb.) ahol a normál zöld idő alatt átérni lehetetlen.Legalábbis én pl. éppen átérek, de egy kismama babakocsival és szatyorral, vagy akár egy idősebb ember már szinte a felétől pirosban halad.
  A képen látható szabálytalan parkolás tipikus bunkó magyar eset...”
 • 24. annobon 2011. január 31. 10:32
  „23-hoz: bizony én is szoktam látni! Talán le kellene fényképeznünk? :)”
 • 23. 49. 2011. január 31. 10:29
  „Az Erfurti út 32-34 előtt, rendszeresen a járdán áll a roma az Opel Astra gépkocsijával, mert ott lakik. De nem a járda szélén, ahol a kiszélesedés van, hanem a közepén.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a VIII.Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál

A nyolc évvel ezelőtt útjára indult Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál bezárta képzeletbeli… Tovább olvasom