Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Panna mondja: Peti! Kuss! - Ezt olvassák a gyerekek a győri plakátokon

Olvasónk felháborodottan hívta fel a figyelmet a ˝kín-rímektől hemzsegő versikékre˝, amik elsősorban a gyermek olvasókat célozzák meg.
˝A minap a Kodály Zoltán út - Ifjúság körút megállóban várakoztam, s mivel volt még néhány perc az autóbusz érkezéséig, nekiláttam olvasgatni a buszmegállóban közszemlére tett és a mellékelt fotókon szereplő információs plakátot˝ - kezdte olvasónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

˝Ezt a plakátot a rányomtatott szlogen alapján a győri önkormányzat jegyzi. Valami rettenetes módon, erőltetett versikéken keresztül igyekszik a gyermek olvasót vonzó helyszíneken, még vonzóbb programoknak megnyerni.

Kezdve a Barátság parknál, egészen az állatkertig és nyilván a Mobilis sem maradhat ki a felsorolásból. Nos, a kín-rímektől hemzsegő versikéket olvasgatva az futott át az agyamon, hogy vajon ki írhatta őket és melyik iskolában tanulhatta a magyar nyelvet és irodalmat?

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Aztán az is eszembe jutott, hogy ha még ezek az irományok valakinek a fejéből ki is pattantak, senki nem lektorálta, nem nézte meg és nem mondta azt, hogy ez nem mehet nyomdába?!  Vajon ki tudja, hogy hány buszmegállóban, vagy más nyilvános helyen kerültek közszemlére?

Egyszerűen elborzadtam, amikor a plakáton szereplő "Mobilis" című versikében a következő sorokat láttam: "Panna mondja: Peti! Kuss! Ő fifikás fizikus!" 

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

 
"Győr városa az "Egészség, Kultúra, Innováció. A jövő Győrben épül."
Szó szerint ez a szlogen szerepel a plakát jobb felső sarkában és ezzel el is érkeztünk a konklúzióhoz: ilyen hihetetlen szellemi sivársággal nem lehet jövőt építeni. Sem Győrben, sem máshol  - fogalmazott levelében olvasónk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilosban parkol a szlovák terepjáró Sopronban

Sopronban is megjelentek a Budapesten oly sokat emlegetett szlovák rendszámos terepjárók.… Tovább olvasom