Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Ötven perc, nyolc évszázad, versben!

Igen! Meggyőződésem, hogy ha jó a program akkor a világ végére is elmegyünk érte ha pedig nem akkor a szomszéd házba se és ide tartozik az a tapasztalat is, hogy csak arra nem érünk rá amire nem akarunk!

Téli, otthonmarasztaló sötét este, ráadásul szombaton tizennyolc óra. Utolsó pillanatban érkezem s alig találok ülőhelyet. Mikor körülnézek fiatalokat és idősebbeket egyaránt látok, sőt olyanokat is akik ritkán bújnak elő otthoni csendes alkotói magányukból.

Már a meghívó címe is érdekes, persze annak akit megérint és akinek van szeme a látásra, füle a hallásra. Önálló estjének, „Nyelvédesanyánk" címet adta Orbán Júlia versmondó, aki nem véletlenül Radnóti-és (2008) Latinovits- díjas.

Érzékeny lélekre vall a versek, a zenei részletek, a kellékek és a színpadi elemek feszes és mégis oldott együttesének megteremtése. Az előadó és a közönség együttlélegzése büszkeséggel tölthette el, képi valóságában és szellemiségében köztünk lévő, nagy magyar nyelvművelőt Kazinczy Ferencet. Hiszen akire születése után 250 évvel később is ilyen szépen emlékeznek a leghűségesebb városban, egy sötét január végi estén annak nem kell „aggódnia" a nemzet jövőjéért.

A soproni Pedagógusok Művelődési Háza zsúfolásig megtelt és a percekig tartó vastaps számomra azt bizonyította, hogy csak azok temetik a verset akiknek nem adatik meg ilyen élménydús este. Köszönet érte!


Olvasóink írták

  • 1. sógorferenc 2010. február 13. 19:52
    „A "tudósító" nak gratulálok az írásához, a rendezvényen ott voltam valóban nagyszerű volt! SF”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MaciNap több száz Maci társaságában - fotókkal

A győri Mesevár Óvodában 2010.02.02.-án (kedden) MaciNap-ot tartottunk, több száz plüss medve… Tovább olvasom