Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Országos elsők a fertődi középiskolások

Két csapattal is képviseltette magát a Porpáczy Szakközépiskola a 2013. október 17-én, Budapesten megrendezett eTwinning projektversenyen, amelyen az elmúlt tanév legjobb magyarországi eTwinning projektjei között két porpáczys csapat is bemutatkozott.
Mi az eTwinning? - Európai iskolák közössége, egy az Európai Bizottság által 2005-ben létrehozott program. Egy internetes felület segítségével európai országok tanárai és diákjai közös tevékenységeket folytatnak egymással, projekteket bonyolítanak le IKT eszközök segítségével. A közösségnek több mint 200.000 pedagógus tagja Európában.

Az országos győztes Comenius csapat - Rákóczi Borbála, Stégmayer Márk, Vass Erika, Varga Katalin, Lukács Borbála, Kovács Viktor – a fertődi középiskola előző tanévben lezárult Zurück zur Natur! Comenius projektjét mutatta be, amelyben részben az együttműködés valamint az eredmények dokumentálása az eTwinning plattformon zajlott.

A saját paprikából készült paprikakrém
A saját paprikából készült paprikakrém

A projektben szakkör, tanóra vagy szakmai gyakorlat keretében mintegy 150 diák vett részt, munkájukat öt pedagógus segítette.

A másik, negyedik helyezést elért csapat - Alföldi Mihály, Farkas Bence, Farkas Zsófia, Kápolnási Daniella, Csehi Patrícia - az előző évi nulladik osztály képviseletében a Német projektek tantárgy tanóráin lebonyolított Meine Welt című eTwinning projektet mutatta be.

Valamennyi részvevő értékes ajándékokat kapott, az iskola 50000 forintos utalvánnyal gazdagodott. Ezen kívül a csapatok részt vehettek másnap az eTwinning Nemzeti Szolgáltatópont által szervezett gyereknapon, ahol a Csodák Palotájába és a Tropicáriumba látogattak el.

Felkészítő tanár Kalocsa Ibolya, kísérő tanár Piskoltiné Magyar Marianna volt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káprázatos képek a soproni Sörházdombi kilátóból

Vasárnap délelőtt nagyon sok turista megfordult a kilátóban, élvezve a kitűnő kilátást - írta… Tovább olvasom