Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Önérvényesítő kirándulás a Fertő tó környékén

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, 2011. július 19.- én az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr- Moson- Sopron megyei Egyesülete kirándulást szervezett 40 fő értelmileg sérült és kísérőik részére, a Fertő tó környékére.

A kirándulás jutalomként szolgált a 2010/2011. évi Önérvényesítő foglalkozásokon való munkájukért. A résztvevő fiatalok lehetőséget kaptak, hogy megismerjék a többi önérvényesítő csoport tagjait; és velük egy nagyszerű napot töltsenek el.

A délelőtt folyamán megtekintettük Fertődön az Esterházy kastélyt, amely szépségével az egész csoportot elbűvölte. A kastély kovácsoltvas kapuját átlépve, megpillantottuk az épületegyüttessel körülölelt belső díszudvart. Nagy lelkesedéssel jártuk körbe az udvart, majd rövid sétával elértük a kastély mögött díszlő Kamarakertet. A továbbindulást megelőzően; egy helyi zöldség- gyümölcsárus sárgabarackot ajánlott fel a csoport részére, ezzel hozzájárulva a kiránduláshoz.
A kastély felfedezését követően utunk a fertőrákosi Kőfejtőbe vezetett; ahol megcsodálhattuk az UNESCO Világörökség részeként funkcionáló hatalmas turisztikai látványosságot, valamint a Barlangszínházat. A csoport nagy része izgalommal vágott neki a Kövi Benge Tanösvénynek, amelyet végigjárva különböző növényekkel és rovarokkal találkoztunk, valamint sérültjeink kiabálásukkal próbára tették a visszhang erejét.

A fiatalok nagy örömére a délutáni sétahajózás során, rövid idegenvezetés mellett behajóztuk a Fertő tó nagy részét. Az egy órás utunkon többször pillantottuk meg a tó növény- és állatvilágának egy – egy példányát.

Az időjárásnak köszönhetően, a délután folyamán lehetőség volt piknikre, így az ételek elfogyasztását követően megvendégeltük sérültjeinket egy- egy jégkrémmel. Néhány bátor fiatal a hideg tó ellenére, kihasználta a fürdőzési lehetőséget, így gazdagítva az emlékeket.

A hazaút során az élménybeszámolókat hallgatva; örömmel töltött el bennünket, hogy nagyszerű és emlékezetes napot szereztünk önérvényesítő fiataljainknak.

Írta:
Éri Petra
É.S.S.E. programszervező

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hargitán jártak beledi fiatalok

Beled Város, Vásárosfalu község és az erdélyi Ákosfalva között több éves testvérvárosi kapcsolat… Tovább olvasom