Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Olvasónk talált rá: működésképtelen volt a győrszentiváni akna - videó

Információnk szerint azt az aknát, amelyet olvasónk Győrszentiván térségében talált, a likócsi laktanyába szállították be.


Szerda:

˝A győri alakulat győrszentiváni gyakorlóterén talált TM-57-es
gyakorló harckocsiaknát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden 19 órakor elszállították a helyszínről, így sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett.

Ugyanakkor a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred felhívja a lakosság figyelmét, hogy a zárt katonai területre való belépés nem csak szigorúan tilos, de adott esetben baleset és életveszélyes is lehet. Ennek érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy tartózkodjanak a belépésre vonatkozó szabályok megsértésétől!˝ - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Sályi Gergő törzsőrmester.


Kedden írtuk:

Megtörtént a helyszíni szemle Győrszentiván határában. Portálunk információ szerint az az akna, amelyre olvasónk talált rá a település határában, működésképtelen volt.

A szerkezetet a likócsi laktanyába szállították be.Korábban írtuk:

Varga Kata hétfőn a kutyáját sétáltatta Győrszentiván határában. Már jócskán bent jártak az erdőben, amikor egy taposóaknát vett része.

- A hely, ahol mi jártunk, autóval nem, gyalogosan is csak nehezen közelíthető meg - mondta el a kisalfold.hu-nak Varga Kata. - A szerkezethez nem nyúltunk, nem is mertünk volna. Megijedtem, mert mi van akkor, ha ez éles, és figyelmetlenségből ráléptünk volna?

Taposóakna a győrszentiváni erdőben. Fotó: tudósító
Taposóakna a győrszentiváni erdőben. Fotó: TudósítóOlvasónk az esetet a rendőrségnek is bejelentette, ilyenkor ugyanis mindig őket kell értesíteni. A rendőrség a helyszíni szemle után küld jelzést a tűzszerészeknek.

 Mit tegyen robbanószerkezetet talált?

Olvasónk története kapcsán utánajártunk, hogy mi a teendő ha, valaki bombát, vagy robbanószerkezetet talál.

A legfontosabb, hogy hagyjuk úgy a helyszínt, ahogy találtuk, és ne nyúljunk a szerkezethez, mert adott esetben az élesítve is lehet.

A bejelentést a rendőrségen lehet megtenni, a 107-es telefonszámon, megyénkben a 96/520-000. (A tűzszerészek lakossági bejelentést nem fogadnak).

A rendőrség körbekeríti a területet, majd értesíti a tűzszerészeket.

Szakértőik megvizsgálják a talált tárgyat, és ezt követően döntenek a további lépésekről, a megsemmisítés módjáról. Illetve arról is, hogy erre hol és mikor kerül sor.

Belterületen a robbanószerkezet őrzésében és a helyszín biztosításában a katasztrófavédelem is közreműködik.Úgy tudjuk, kedden délelőtt a rendőrség olvasónkkal együtt kimegy a helyszínre, a történésekre visszatérünk.

Facebook oldalunkon Nagy Krisztián kommentben azt írja,  ez egy szovjet gyártmányú TM-57 döntő-pálcás tankelhárító akna, gyújtószerkezet nélkül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

És a lócitromot kinek kell összeszedni?

"A XXI. század elején ilyen potyadéktól nem tudok kiállni az udvaromról" - írta olvasónk. Tovább olvasom