Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Nyugdíjas tekézők

A közelmúltban Mosonszolnokon rendezte az Életet az Éveknek Club Szövetség a nyugdíjas klubok dunántúli területei tekeversenyét, amelyről a győztes Tatabányaiak mellett a két legjobb megyei club – a Jánossomorja és a Mosonszolnok gárdája jutott az országos döntőre.

A területi versenyt megelőzően a Kapuváron rendezett Rábaközi bajnokságban 80 fő, a szintén Mosonszolnokon lezajlott Szigetközi bajnokságban pedig 60 fő nyugdíjas club tag vett részt.- Az abszolút amatőr alapon sorra kerülő, a mozgásigény kielégítése céljából rendezett versenyeinkre évről évre több a jelentkező – újságolta Zsámbokiné Budai Anna, a Clubszövetség vezetője, a verseny egyik szervezője. Immár nyolcadik éve találkozunk a hagyományos teke versenyünkön, hogy a most nevezett tizennyolc négy fős férfi és a két fős női csapatok összemérjék tudásukat. Nálunk valóban érvényesül az olimpiai eszme, hiszen nem az eredmény, a részvétel a fontos.Látva a körülményeket, egy ilyen rendezvénynek vannak anyagi vonzatai. Miből tudnak működni, s egy ilyen versenyt rendezni?

- Az országos szövetség, valamint a megyei önkormányzat támogatásából, s természetesen pályázaton nyert pénzekből tudjuk finanszírozni rendezvényeinket. Negyvenkét club tartozik a szövetségünkhöz, s rendszeresen hívjuk és várjuk a megye nyugdíjasait a különböző sport és kulturális rendezvényeinkre. Legközelebb április huszonhatodikán, Beleden találkozunk a megyei nyugdíjas olimpián, amelyre clubjaink mintegy fele jelentkezett.

Kocsis Imrehirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Tovább olvasom