Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nincs baj: a mentő tesztelte a rendszert a Széchenyi téren

Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás szerint a képen látható mentőautó nem szállított beteget, hanem éppen tesztelte a rendszert a korábban említett problémák miatt. Tudósítónk jutalma: 5000 HUF.


13 óra 02 perc

Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás szerint a képen látható mentőautó nem szállított beteget, hanem éppen tesztelte a rendszert a korábban említett problémák miatt.

Mindez duplán jó hír: egyrészt senkinek nem történt baja az oszlopok miatt, másrészt mind a mentősök, mind az útkezelő munkatársai dolgoznak a legjobb megoldáson.

Azt is megtudtuk, hogy az elkövetkező napokban a mentők, a tűzoltők és a rendőrök várhatóan újabb teszteknek vetik alá a kapukat, vagyis hasonló jelenetekre számítani kell a győri belvárosban. 

11 óra 59 perc

"Nem először fordul elő, hogy a lezárt belvárosi területről a nyilván beteget szállító mentő nem tud kijutni. A pár perce készült képen a mentőautó személyzete próbálja a rendszer üzemeltetői tudtára adni, hogy szeretne kihajtani a Széchenyi térről.

Ezen szándékát közben többször szirénázással is jelezte, mire végre ki tudott hajtani a szigorúan lezárt területről, majd a jelenet megismétlődött 30 méterrel arrébb, a Rákóczi utca - Teleki utca sarkán, ahol szintén csak percekig tartó várakozás és szirénázás után nyílt meg előtte az út, hogy a beteggel végre elindulhasson a kórház felé.

Egy ilyen 3-5 perces várakozás akár a beteg életébe is kerülhet" - írta teljesen jogosan tudósítónk.

Olvasónk jutalma a fotóért és szövegért 5000 forint.


Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.


Ide kattintva olvashatnak a tavaly novemberben életbe lépő új belvárosi behajtási rendről, valamint arról is, hogy a belvárosi kereskedőknél kivágta a biztosítékot a véleményünk szerint rossz rendelet, mely gyakorlatilag körbebástyázza a győri belvárost.

Ugyanebben a témában - akkor a mentőket nem engedték be az oszlopok - pár napja Máthé-Tóth Péter úgy nyilatkozott a Kisalföldnek: "szirénáról kiderült: átmentek a teszten a kapuk, egy rendőrautóval próbálták ki, működtek.

Egy szúrópróbaszerű kontroll is történt, szintén rendőrautóval. Egy-két másodperc múlva a kapuk le is süllyedtek.

A mérnök szerint elképzelhető, hogy a francia rendszer frekvenciabeállításain finomítani kell, ha kiderül, hogy bizonyos típusú hangokat nem ismer fel".

Portálunknak Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő tájékoztatásért felelős munkatársa úgy nyilatkozott: "a múlt heti eset után szervezetünk felvette a kapcsolatot a mentők diszpécserszolgálatával, de azt a választ kaptuk, hogy ők nem ismerik ezt a problémát, hozzájuk nem jutott el ilyen gond".

"Az észrevételek miatt természetesen továbbra is dolgozunk a megoldáson.

Azt kértük, a szirénát használó szervektől, hogy folyamatosan teszteljék a rendszert, mivel úgy tűnik, hogy bizonyos hangokat nem ismer fel az oszlopokba épített érzékelő" - folytatta a Győri Útkezelő munkatársa.

Máthé-Tóth Péter hozzátette: "az új belvárosi behajtási rend életbe lépésekor minden hatóságnak elküldtük az legfontosabb információkat egy térképpel együtt.

Mindezt azért hangsúlyozom, mert bizonyos oszlopok nem nyílnak ki szirénahangra - például a Király utcában -, ezek esetében másképp működik a rendszer".

Csak remélni tudjuk, hogy mielőbb pontot sikerül tenni ennek az ügynek a végére.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Stewe 2011. január 19. 17:20
  „A minap egy szerencsétlen német akart a Schweizerhof hoz bejutni, németül semmi kiirás, a diszpécser nur ungarisch beszél, illetve ugy se, semmit nem mond neki, pedig kéne ! se szó se beszéd, nyilt az oszlop.
  Ez oké is, de ez a kussolás a hangszóróban elég flegma és nonszensz szerintem.”
 • 33. Pedró 2011. január 19. 10:50
  „Az még nem jutott senkinek sem az eszébe, hogy a képen látható helyen hogyan fér be mondjuk a tűzoltóság nagy darus kocsija??
  Mert szerintem vagy a le nem süllyedő oszlopot viszi ki, vagy a kártyaolvasót!!
  Agyatlanul szűk kaput hagytak...”
 • 32. oPTiKa 2011. január 19. 08:03
  „Az agyam eldobom. Miért nem lehet kiírni fizetőeszközünk rendes nevét? Egy ilyen cikkben semmi nem indokolja a HUF rövídítést, tessék a hivatalos "forint" szót használni.
  Persze a magyar nyelv nehéz, a Kisalföld érthetetlen okokból újságírónak nevezett alkalmazottainak nagyon nem megy :-(”
 • 31. Accentos 2011. január 18. 23:20
  „Szeghalmi Úr utánajárhatott volna az infónak,mielőtt ráharapott a témára.nincs felvétel a Kisalföldhöz? hülyeségeket én is tudok írni.vagy ehhez is diploma kell?”
 • 30. civac 2011. január 18. 21:35
  „"írta teljesen jogosan tudósítónk.", aki egy kamuhírért 5000HUF-ot kapott... kár, hogy nem eresztettek meg egy telefont az újságíró kollégák”
 • 29. Dwatson 2011. január 18. 21:17
  „A mentősnek nem volt kártyája azért állt,neki a szirénázásra kellene szabad utat kapnia,de nem kapott,ezért várt!”
 • 28. Kftimi 2011. január 18. 18:57
  „3. hozzászólásban mondtam is, hogy itt valami furcsa, hogy több helyen is üres mentők, 1-1 mentőssel álldogáltak a belvárosban az oszlopoknál. Nekem van behajtási kártyám, és emiatt 5-10 percet várnom kellett egy mentő mögött kijelentkezésnél. Mondtam is, hogy elcigizgetett a mentős, nem volt neki sürgős. Néha bekapcsolta a szirénát, meg jegyzetelt egy papírra. Itt meg egyből ment a mocsok, hogy meghalnak a betegek, mert az oszlopok nem jók. Ennyi... Most lehet mocskolódni!”
 • 27. Dwatson 2011. január 18. 18:16
  „Ez a rendszer is olyan tökéletes mint az Indiából hozatott térkő,a lényeg hogy jó sokba került,és nagyot kaszált rajta "valaki".”
 • 26. Mankapunka 2011. január 18. 18:03
  „Jaj de gagyi!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 25. Filtec 2011. január 18. 17:49
  „Re: #23. 19790622 2011.01.18. 16:08

  Igazad van mind a 2-ben!
  Mit várunk a Kisalföldtől?
  Ennyire fucccsa.”
 • 24. INVEKTUS 2011. január 18. 17:20
  „:)))”
 • 23. 19790622 2011. január 18. 16:08
  „Tisztelt Cikkíró! Először javasolnám, hogy csak olyan tényeket írjon le az újságban, vagy jelentessen meg, amelynek utánajárt az üzemeltetőnél, az Útkezelő Szervezetnél, vagy jelen esetben éppen a Mentőszolgálatnál! Felháborító, hogy a tények alátámasztása és utána járása nélkül járat le cégeket, embereket és ezért még 5000,- Ft-ot is fizettek!

  A másik: nagyon sokaknak - főleg a kereskedelmi egységekben dolgozóknak, tulajoknak szúrja a szemét, hogy nem járkálhatnak be autóval a belvárosba, a sétáló utcára. Én kifejezetten örülök, hogy kiszorították onnan a gépjárműveket, mert így a gyerekekkel nyugodtabban tudok sétálni. Korábban ugyanis sokszor előfordult, hogy pl.: a Kazinczy utcában ledudáltak, hogy menjek már gyorsabban gyalog! Hát szerintem a fotót beküldőnek kellene utána nézni, hogy milyen okból fényképezget és próbálja meg lejáratni az üzemeltetőket! Gondolom más szándéka van ezzel kapcsolatban. Talán ő is kiszorult az autójával a belvárosból?? Elgondolkodtató, nem?”
 • 22. AHA 2011. január 18. 15:36
  „Sokkal több időt vesz igénybe a sok idióta akik feltartják szirénázó mentőautót.
  Ha csak ennyin múlna a az időben való érkezés valahova,ez lenne a legkevesebb.”
 • 21. Madarász 2011. január 18. 15:18
  „15. Ugyanarról a Borkairól beszélünk? Ha az országgyűlési képviselőnek nincs köze az országos dolgok eldöntéséhez, akkor minek ül ott és kapja a fizetését?

  20. Olyat küldenek, ami bent van szerintem. Én már láttam halálos balesetnél is ilyen kocsit, másrészt amikor kiküldik egy szimpla rosszulléthez, még lehet súlyos az eset, attól, hogy nem folyik a vér. Volt már rá példa, hogy kihívták egy rosszul léthez és a mentőben megállt a beteg szíve, ilyenkor lehet, hogy azon a 3-4 percen múlik az élete, vagy a maradandó egészségkárosodása, amit a kapun való átjutás jelent.”
 • 20. Túrabakancs 2011. január 18. 15:03
  „Ezzel az esettel kapcsolatban bárki tévedett volna, mármint hogy
  éles bevetésre készültek-e a mentősök, vagy sem.
  Igaz a "hozzáértők" tudhatták volna, hogy ha ebben az esetben nem
  a Mercedes eset, ill. rohammentő téblábol a kapu előtt, akkor valószínű
  nem életveszélyes sérülthöz vonultak ki a mentősök, ugyanis a Ford
  mentőautókat nagyon nagy százalékban kisebb sérüléseket elszenvedett
  betegekhez riasztják, kivétel ha együtt vonul a gyermekmentővel a Ford
  szállítókocsi. Persze lehetett volna komoly is a helyzet...”
 • 19. AHA 2011. január 18. 14:22
  „Julianusz
  Hát igen,ez így van!Egyetértek.”
 • 18. Julianusz 2011. január 18. 14:07
  „Az egészségügy megreformálása, nem azt jelenti, hogy minden eü.-ben dolgozó lelkében, és fejében rend lesz, mindenki készséges, barátságos, segítőkész lesz!!!! Az emberek hozzáállását nem lehet kicserélni. Vannak lesznek lelkiismeretes, és úgymond "szarok rád" orvosok, ápolók. A főnök előtt ő az eminens, a nyali, ha nem látja senki, akkor ordibál a beteggel, csapkod, tessék-lássék teszi a dolgát. Na ezeket semilyen reform nem szűri ki.”
 • 17. oslako 2011. január 18. 13:53
  „Ez mekkora gáz már :)
  Építő jelleggel: előbb tessék körülnézni, érdeklődni, és cak utána közzétenni :)

  Üdv: Egy józan paraszt :D”
 • 16. Bbert 2011. január 18. 13:47
  „Jó kisalföldes stílusban és hozzáállásban megcsinálták a hírt és jól beégtek vele. Ezek után a szerkesztőnek vállalnia kellene a felelősséget és mindenkinek a Kisalföldnél, akinek köze volt ahhoz, hogy a negatív, valótlan hír hosszú ideig olvasható legyen az oldalon. Szégyen és jellemző.”
 • 15. AHA 2011. január 18. 13:44
  „Madarász
  Az egészségügy átalakításához Borkainak pont annyi a köze mint neked meg nekem.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldatlan állapotok uralkodnak a szentiváni szelektív hulladékgyűjtő sziget környékén

"Néhány fotóval szeretném megmutatni az olvasóknak, hogy milyen állapotok uralkodnak a szentiváni… Tovább olvasom