Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Nemzetközi hét a hitben győri fiatalok részvételével

Immár sokadik alkalommal, idén is képviselte nemzetünket néhány győri, illetve győri kötődésű fiatal a Németországból indult "Internationale Glaubenswoche" kezdeményezésen, melynek magyar fordítása "Nemzetközi hét a hitben".

A tavalyi győri helyszín után ezúttal Heilbad Heiligenstadt városában lett megtartva ez a tíz napos nemzetközi katolikus ifjúsági találkozó, ahova hazánkon és a fogadó célországon kívül még Szlovákiából és Csehországból érkeztek fiatalok.

Akadályok leküzdése volt az esemény témája. A kezdetleges szervezési nehézségek miatt már rögtön az elején tényleges akadályokon kellett túljutnunk a kiutazáshoz, de semmi nem szegte kedvünk.
Rengeteg feladat, játék, kreatív foglalkozás, sportolás és témával kapcsolatos előadás várt ránk.

A szórakozás mellett eljutottunk Göttingenbe, ahol megtapasztaltunk milyen egy vak vagy éppen süket ember élete, milyen problémákkal birkóznak meg nap mint nap.

Nemzetközi csoportokban ellátogattunk különböző fogyatékkal élő embereket foglalkoztató műhelyekbe, megnéztük hogyan dolgoznak ők is ugyan úgy, mint egy egészséges társaik.

Elzarándokoltunk Etzelbach és Hülfensberg templomába, ahol különböző áldásokban részesülhettünk.

Kipróbálhattuk a német konyha specialitásait, megismertük kultúrájukat és mi is bemutattuk nekik azokat a jellegzetes dolgokat, amiért büszkék lehetünk, hogy magyarok vagyunk.

A rendszeres zenélések, imádkozások, szentmisék mindennapjaink részévé váltak és a négy nemzet fiataljai napról napra egyre jobban összekovácsolódtak. Életre szóló élményekkel és barátságokkal térhettünk haza.

Jövőre Ostravában, Csehországban kerül megrendezésre a találkozó. Reméljük akkor is lesz szerencsénk részt venni rajta!

Olvasóink írták

  • 2. Tumbanu 2012. augusztus 27. 11:53
    „remek, én inkább a földön maradok.”
  • 1. mihalyeszter 2012. augusztus 26. 12:49
    „Megcsináltuk! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőlégballon Marcalváros felett - fotók

Tudósítónk felvételei a hőlégballonról az Ikva utcában készültek. Tovább olvasom