Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Német énekkarok találkoztak Kimlén

A Kimlei Német Nemzetiségi Önkormányzat 15. alkalommal rendezte meg november 9-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Énekkarok találkozóját.
A rendezvény ötlete 1999-ben született meg, még ez év novemberében találkozott 5 kórus. Ahogy teltek az évek, egyre több településre jutott el az esemény híre, egyre több kórus jelezte részvételét, egyre színesebb program várhatta az érdeklődőket.

Idén 10 kórus kápráztatta el a közönséget tartalmas műsorával.

A program a magyar, valamint a magyarországi németek himnuszának éneklésével kezdődött, majd Ásványi Tibor, Kimle alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Német nyelven elmondott beszédét Krankovitsné Dávid Henrietta tolmácsolta. Ezt követően Wild Róbert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat nevében üdvözölte a rendezvény résztvevőit, majd néhány, a németség helyzetét és jövőjét érintő fontos információt osztott meg a vendégekkel. Bár néhány ismerős, jó barát énekhangja az elmúlt években betöltötte a színháztermet, Ők sajnos már nem lehetnek közöttünk.

Fotók és szöveg: Grundtner Gábor (olvasó-tudósító)

Bízunk abban, hogy odaátról figyeltek bennünket és lélekben velünk voltak. Emlékükre gyújtottunk egy szál gyertyát. Győr, Máriakálnok, Bánfalva, Ágfalva, Schattendorf (AT), Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár, Fertőd és a 15. éves jubileumát ünneplő Kimlei Énekkar lépett színpadra.

Meglepetésként a megyén túlról is érkeztek vendégek: Ganna Asszonykórusa színvonalas műsorát a közönség vastapssal jutalmazta.

A vacsorát követő órákban a vértessomlói Heimattöne Zenekar húzta a talpalávalót.

Célunk, hogy a megkezdett utat a jövőben is folytassuk, egymás hagyományait, énekeinket a közönség számára rendszeres és igényes program kapcsán bemutassuk, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk.

Főbb eredménynek tekintjük térségben, a megyében kialakult és az országhatárain is átívelő gyümölcsöző együttműködést és a közreműködő énekkarok valamint zenekarok közötti jó kapcsolatokat és a létrejött másfél évtizedes baráti szálakat.

A rendezvény megvalósításához a helyszínt Kimle Község Önkormányzata biztosította, továbbá a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzatok Egyesülete is támogatta. A tartalmas program végén vendégeinktől a jövő évi viszontlátás reményében köszöntünk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moldoványi Géza tárlata a Fehér Lóban

A mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Ház újból egy rangos eseménynek adott helyet. Tovább olvasom