Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Német énekkarok találkozója Kimlén

16. alkalommal találkoztak a megye német nemzetiségi énekkarai Kimlén.
Gálné Eller Mária, elnök köszöntötte a vendégeket, egyben bemutatta a Kimlei Német Nemzetiségi Önkormányzat következő 5 évben tevékenykedő képviselőit. Azok emlékére, akik már nem lehetnek közöttünk, egy szál gyertyát gyújtottunk, közben Tomasits Kata énekelt. A rendezvényt Eller Gizella polgármester nyitotta meg, majd Grundtner Gábor, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tagja tolmácsolta Heinek Ottó, elnök ezen alkalomból küldött levelét és üdvözlő szavait. Győr, Fertőrákos, Fertőd, Hegyeshalom, Levél, Máriakálnok, Mosonmagyaróvár, Bánfalva és Kimle Énekkarainak csodálatos műsorait hallgatva új és ismerős dallamokat egyaránt felfedezhettünk.

Megtudhattuk azt is, hogy a mosonmagyaróvári kórus aranyminősítés birtokosa, a máriakálnoki énekkar Máriakálnokért emlékérem tulajdonosa, a fertődiek karmestere egyben lantművész és a fertőrákosiak műsorukat karvezető nélkül adták elő. A vacsora mellé a Kékfrankos hazájából érkezett az "ágvalvi vörös", desszertként pedig a vendéglátó kórus tagjaiból, további támogató magánszemélyekből álló alkalmi cukrászok süteményei járultak hozzá a délután, est sikeréhez.


Német énekkarok találkozója Kimlén - fotók és szöveg: Grundtner Gábor (olvasó-tudósító)

Idén is a vértessomlói Heimattöne Kapelle húzta a talpalávalót, így a jó hangulatból nem volt hiány, a táncparkett néha szűkösnek bizonyult.

A rendezvény megvalósításához a helyszínt Kimle Község Önkormányzata biztosította, továbbá a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzatok Egyesülete is támogatta.

A tartalmas program végén vendégeinktől a jövő évi viszontlátás reményében köszöntünk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Black Bunny Kupa Pápán - sok fotó

November 8-án a Városi Sportcsarnokban nyugat-magyarországi táncversennyel ünnepli fennállása 20.… Tovább olvasom