Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Napi gyöngyszem: járdán parkol a Skoda az egyetemnél

A sofőr a négy darab szabad parkolóhely egyike helyett a járdát választotta - írta tudósítónk.

˝A képet a győri Széchenyi Egyetem parkolójában készítettem. A sofőrnek volt négy darab rendelkezésre álló szabad parkolóhelye is a parkolás pillanatában, mégis a járdát választotta, ezzel akadályozva a gyalogos-, és kerékpáros közlekedést˝ - írta tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

 • 16. carlo33 2013. november 02. 21:00
  „Owen

  Az egyetemi parkolólemezeket, azért kellett lezárni, mert, a dolgozók nem tudtak reggel megállni,mivel tele volt, kedves révfalusi és nem tudni honnan odakeveredett lakosok parkoló autóival, akik otthagyták hónapokra a kocsijukat az ingyen garázsban, de ezt nyáron lehetett látni, amikor nem volt oktatás, vasárnap este ,tele volt a parkolólemez alatt.Most is jó pár elhagyott autó van ott, vastag porral lepve..A parkoló pedig az egyetemé, mivel a régi parkoló helyén épület van...az én garázsomba se áll be más csak én, mivel az enyém....”
 • 15. Scantraxx 2013. október 24. 13:19
  „1. Ez most komolyan hírértékű?
  2. Lehet hogy valami sürgős ügyet intézett el és nem volt ideje negyedórát várni a parkolóhelyre, megoldotta egyszerűbben, azt a "járdát" úgy sem használja senki semmire, simán lehetne helyette parkolóhely is.”
 • 14. urbaniastapista 2013. október 17. 17:28
  „#13.
  pl. az, hogy a Dunakapu téren megszüntetett 500 parkoló tele volt. Rakparti utat kaptunk helyette, az autósok meg még jobban ellepték Révfalut. Erre kiterjesztették a fizető parkolást is, az 500 nagy része továbbállt az egyetem körüli parkolókba és a termálfürdőhöz, meg a Bercsényi ligetbe. Mivel szegény tanároknak nem jutott hely, így lezárták a friss ropogós parkolólemezeket a pórnép elől, így az 500 maradéka meg ott áll meg, ahol tud, nem feltétlenül ott, ahol lehet.
  A fizető parkolók meg a parkolólemezek közben tök üresek, ami sokakban erős visszatetszést kelt. Csökkenteni kellene a fizető parkolók árát mindaddig, míg meg nem telnek. Bevétel is lenne, feszültség is csökkenne, de ehhez józan belátás is kellene.”
 • 13. Mankapunka 2013. október 17. 15:51
  „De van nagyon sok parkoló az egyetem körül? Akkor mi is most a probléma?”
 • 12. owon 2013. október 17. 12:32
  „Hasonló hangnemű választ vártam :)
  Ismétlem, én is elítélem a szabálytalan parkolást, és valószínűleg én se hagytam volna szó nélkül, ha előttem áll oda az illető.
  Ha megnézzük az egyetem környékét, hétköznap minden tele van autóval, az egyetemi csarnok mögött is. Különösebben nem érdekel, felőlem a fákról is lóghatnak autók, mivel keveset járok arra, csak nem értem, miért kellett a parkolókat lezárni. Voltál nyílt napon az egyetemen, vagy valamilyen eseményen?
  Én egy szóval se írtam, hogy több parkoló kéne. Van elég, csak nem lehet használni.
  Arra próbálok rámutatni, hogy ne a diákokat okold, mindenki azzal jár, amivel akar/tud.”
 • 11. Mankapunka 2013. október 17. 11:29
  „Miért is tipikus? Áruld már el? Én voltam az a gyáva alak, aki ezt végignézte, és még utána képet is csinált?

  Vagy miért kellene több parkoló, ha az épület mögött az Aranypart felé ott áll üresen, és még hátul is be lehet menni az egyetemre, nem fogsz elázni?

  Erről dalolj picinyem, ne mindig a kifogást keressük.”
 • 10. owon 2013. október 17. 08:17
  „Mankapunka

  Látszik, hogy tipikus magyar mentalitásod van. Nem a problémát kell megondlni, hanem a diákok kényelmesek...
  A tilosban való parkolást természetesen én is elítélem, de tavaly még a lemezparkolók is mindenki számára elérhetőek voltak, és nem volt semmi gond, mindenki elfért.
  Nem értem, miért kellett lezárni őket.”
 • 9. gralaci 2013. október 17. 06:32
  „Nem unják még a rendőrök és a közterület felügyelők, hogy civil arra járó veszi csak észre a szabálytalan parkolást?”
 • 8. eperke.52.a 2013. október 17. 06:04
  „Az autó tulajdonosa is szeretne egy biciklit, azért parkolt melléjük, azt hitte azzal jött!”
 • 7. Mankapunka 2013. október 17. 00:45
  „Jaja, szegény diákok, akik csak kocsival tudnak járni az egyetemre, a TV-ben meg mindig azt halljuk, hogy alig tudnak megélni, meg fel kell venniük a hitelt a finanszírozásra, mert éhenhalna.

  Mindjárt sajnálom kis szegénykéimet, akinek otthon a kaja mellé még a benzinpénzt is leteszik, és 100 métert kell sétálnia a hátsó parkolótól, ami varázsháznál van.

  Inkább sok a lusta egyetemista, mind el van kényelmesedve, mert ben is csak ül.”
 • 6. owon 2013. október 16. 19:58
  „Sziasztok!
  Nem tudok elmenni a probléma mellett. Aki azt hiszi, hogy a lemezparkoló a diákok számára is használható, az téved. Csak tanárok, egyetemi dolgozók és egyetem vendégei használhatják. Ezért üres mindig szinte, mivel közel sincs annyi tanár. A többi helyen meg nyomorognak a diákok...”
 • 5. mitzekatze 2013. október 16. 17:55
  „Elég sok birka jár oda, ez is csak egy a sok közül. :)”
 • 4. Mankapunka 2013. október 16. 17:27
  „Akkor miért nem szóltál neki, ha láttad az egész parkolási manővert, hogy pofátlan már ne legyen a többi emberrel szemben?

  Egy újabb gyáva alak, aki az okos telefonjára már rátette az alkalmazást. Gratulálok, nektek épül jövőre a kommunista besúgórendszer.”
 • 3. Attikavarga 2013. október 16. 17:17
  „# 2. bringaval

  Nem gumibetétes, de tényleg nagyon jól meg van oldva, rengeteg kerékpár elfér így ott, mint ha más megoldással lenne megoldva a kerékpártárolás.

  Ez a fajta parkolás szinte minden napos, annak ellenére, hogy a kb. 200 m-re lévő fedett parkoló, vagy annak a tetején lévő parkoló hallgatói kártyával használható, de ennek ellenére szinte mindig félig vagy szinte teljesen üres, mert " túl messze" van a bejárattól.”
 • 2. bringaval 2013. október 16. 16:49
  „Lássuk a jót: a képen egy jó kerékpártároló is látható!
  Nem csak a kereket fogja, hozzá lehet lakatolni a vázat, ha jól látom, ez gumibetétes szerkezet, tehát még a festéket sem karcolja le a biciklivázról. Két oldalról használható, ezért helytakarékos, mégis rendesen meg lehet közelíteni a bringát. Még több ilyet, vesszenek a kereket kínozó tárolók! :D”
 • 1. sünci 2013. október 16. 14:20
  „Nehogy már két lépésnél többet kelljen megtenni!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszókat köszöntöttek a Móra iskolában Győrben - fotó

Az esemény sportszakmai fórummal indult. Tovább olvasom