Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nádorvárosban már ˝havazik˝

Az allergiások nevében egy fa ellen emelt szó egy győri olvasónk.
- A Herman Ottó utca 17-19 előtt áll ez a fa. Nagyon megkeseríti az itt lakók életét olyan, mintha havazna. A segítségüket szeretném kérni, hogy mit lehetne tenni ellene? - írja e-mailjében Zsolt Győrből.Egy másik olvasónk, György képe ugyanerről a fáról.
Egy másik olvasónk, György képe ugyanerről a fáról.


Önök kivágatnák az allergiát okozó fákat a városi utcákról?

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Zsolt69 2010. szeptember 06. 18:13
  „Kedves Túrabakancs!
  1. Én elégsokat járok kirándulni erdőkbe és biciklizem is és az erdőkben sokkal kevesebbet tüsszögök mint itt a városban.
  2. Néhány évet voltan külföldön, pontosabban Írországban és Hollandiában. Érdekes módón abban az időben soha semmi bajom nem volt. Egyetlen egyszer sem volt rohamom, pedig arra felé több növény van, mint kishazánkban, de amint átléptem a Hegyeshalmi határt azonnal rám tőrt egy kisebb roham. Nos akkor hogy is van ez?
  Ja, és piacon vásárolok és írtózóm a gyorséttermi kajáktól.”
 • 20. Túrabakancs 2010. szeptember 05. 22:20
  „Úgy tudom a virágzás kb. 2-hétig tart, aki ennyi időt nem tud elviselni a pihéktől, annak az élete folyamán nem ez lesz az a dolog, ami megnehezíti az életét. Ki kell menni az embereknek a természetbe, és majd akkor nem lesznek ennyire érzékenyek.
  A káros tartósítószereket tartalmazó ételek, valamint a műanyagokkal való érintkezés ami legyengíti az emberek immunredszerét, ez előhoz különféle betegségeket, akár 80-
  éves korban is. Ami fontos: a stressz a legkárosabb, akiknél jelen van, azoknál előbb utóbb biztosan allergiás tünetek fognak fellépni! Minden fára szükség van Győrben.”
 • 19. Babika 2010. szeptember 05. 21:57
  „Épp ma sétáltunk arra és tényleg szörnyű, mintha hó esne. Szerencsére mi nem vagyunk allergiások de nagyon zavaró ebben a szöszben ott végigmenni. Sajnálom az ott lakókat.”
 • 18. mauz 2010. szeptember 05. 20:42
  „Én falun nőttem fel, és azt a szót, hogy "allergia", Győrben hallottam először.

  Ebből kiindulva nem ártana elgondolkodni, hogy mi is okozza az allergiát... Nyilván a falusiak bosszúja.

  Nem kell pofesszornak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: a táplálkozási szokások közötti különbség, és az allergiás hajlam közt gyanúsan szoros az összefüggés.”
 • 17. kackac 2010. szeptember 05. 18:50
  „És mi lesz a futrinkákkal, meg a homoki nőszirommal?
  kackac”
 • 16. viperetta335 2010. szeptember 05. 15:32
  „Termeljetek helyette parlagfűvet.”
 • 15. 1olvasó 2010. szeptember 05. 14:42
  „12. Viperetta! Nincs igazad! Ha te is szenvednél ettől betegségtől, nem így nyilatkoznál. Igen, vágják csak ki ezt a fát és telepítsenek oda másfajtát. A párom pici kora óta súlyos asztmás és allergiás. Nem a gyorséttermi kajától lett az!!! A mai napig egészséges élünk és étkezünk!”
 • 14. Bognárné 2010. szeptember 05. 14:39
  „viperettának! Nem hiszem, hogy például a 80 éves apám a gyorséttermi műkajáktól és a tartósítószerektől lett allergiás kb 10 éve. Csak úgy jött! Még neked is lehet!!!”
 • 13. Bognárné 2010. szeptember 05. 14:36
  „Azért nem csak az allergia miatt nem jó ilyen fa közelében élni! A szüleim is a környéken laknak, és rengeteget kell porszívózni, meg felmosni nekik, mert mindent belep ez a fehér izé. Az ablakot alig lehet kinyitni szellőztetni, mert már áramlik is be. Gondolom a fa kivágása után telepítés is következne. Akár az ott lakók is megvehetik a facsemetét, például egy olyat, aminek nincs ilyen termése. Rengeteg ilyen fafajta van, nem csak az allergiát okozók. Aki meg az allergiásokat szólja le, annak kívánom, legyen ő is az. Még lehet ő is.”
 • 12. viperetta335 2010. szeptember 05. 14:32
  „Az allergiád nem ettől van,hanem a sok gyorsételtől,műkajátol,tartsíoszertől és hasonlo szeméttől,amit bevittél magadnak évek alatt.Hogy lehetnek ennyire bunko emberek,hogy egy ilyen szép fát kivágatnának emiatt,mert az allergiásoknak folyton kell vmi,amire rámutathatnak...Parlagfű,nyárfa,egyéb...Fulladj meg,azt tudom mondani.”
 • 11. Phobos 2010. szeptember 05. 14:09
  „Persze, ki kell vágni az összes fát, az állatok bundájára allergiások miatt ki kell irtani az állatokat. Akkor minden rendben lesz.
  A természet nem véletlenül találta ki a természetes szelekciót, hogy a legerősebb, legegészségesebb szaporodik. Ez az embereknél nincs már meg, ezért vagyunk generációról generációra hitványabbak. Ezen meg lehet sértődni, de ez tény.”
 • 10. miracle 2010. szeptember 05. 14:00
  „Az email-ben végeredményben 1 szó sem esik allergiáról..”
 • 9. Bucak 2010. szeptember 05. 13:36
  „ma a nyárfára holnap a tölgyre, holnap után meg a fenyőre leszünk allergiásak. Vágjuk ki mindegyiket?
  Vannak már cseppek gyógyszerek amik megkönnyítik az ember életét...”
 • 8. Patriot 2010. szeptember 05. 13:24
  „Truder, így van ez a megoldás!

  Az én ablakom alatt lenne már biztos megivott volna öt liter fáradt olajat. Aki meg sajnálja vigye haza, november végén átültetheti.”
 • 7. Freehill 2010. szeptember 05. 13:19
  „Én is allergiás vagyok, de nem bírom, amikor emiatt *növényeket* tesznek felelőssé (pl. a parlagfű valóságos "gonosztevőnek" van beállítva). Ezek a növények régen is léteztek, és akkor alig volt valaki allergiás. A "népbetegség" kialakulásához sokkal inkább vezethettek egyéb szempontok, pl. környezetszennyezés, mesterséges ételadalékok stb. Ha minden fát kivágunk, akkor még inkább felerősödnek ezek a hatások, és akkor max. majd másra leszünk allergiások. Szóval nem ez a hosszú távú megoldás.

  Persze az tény, hogy nyilván több fafajta közül is lehetett volna választani, és ilyen szempontból nem volt kellőképpen átgondolt a választás. De a városban mindenképpen szükség van fákra (persze lehetőleg kevésbé allergénekre), hogy valamelyest ellensúlyozzák a növekvő motorizáció káros hatásait.”
 • 6. Truder 2010. szeptember 05. 12:43
  „Olyat kell a helyükre ültetni, amelyik nem allergizál..”
 • 5. Mankapunka 2010. szeptember 05. 12:43
  „Szerintem meg a lakókat kell kiköltöztetni onnan,mert így is zsúfolt arra minden.”
 • 4. Bucak 2010. szeptember 05. 12:03
  „Allergiás vagyok de ha mindent kivágunk akkor honnan lesz oxigén az embereknek???
  A zöldek adják a friss levegőt a Földön élőknek...
  Inkább oxigén maszk vagy fák, növények???
  Nem vagyok zöld de gondolkodjunk már logikusan.”
 • 3. Ninetta 2010. szeptember 05. 11:47
  „Akik azt mondják, hogy nehogy kivágják, cssak egy napra cseréljen egy allergiással, aki elfárad az evésben , mert nem kap az orrán levegőt, amíg megrágja a kajáját! Egyből kivágatnák! Csak egy napra tényleg, nálam már egy hónapja tart!”
 • 2. onem 2010. szeptember 05. 11:44
  „ki kell vágni, a tavasszal havazó nyárfákkal együtt - a város nem erdő, nem oda valók!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megint Tesco

Új kor kezdete a gasztronómiában. Tovább olvasom