Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Na, ez is egy szép parkolás! - Tényleg gratulálunk!

Elindulni próbált az Opel, de a kapubejáróban meglepetés várta. A környék lakói pedig dudaszóra ébredtek. Aztán megérkeztek a rendőrök is.Aztán megérkeztek a rendőrök is

Olvasónk fotói
Olvasónk fotói

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. W118 2011. november 24. 14:01
  „Hunicum nagy erőkkel védi a mundér becsületét./talán rendőr ?/talán szegedi?/
  A szegedi rendőrség nem volt hajlandó intézkedni hasonló esetben,ezért a helyi erők megoldották
  maguk a problémát.Ha keresztben parkol az úton az autó, az arra járó rendőr kénytelen lesz munkába fogni és intézkedni.
  Ellenpólus:Győrben a rendőrök számos esetben elszállíttatták már az így parkoló autót,különösebb extra ráhatás nélkül. 0-24 között.”
 • 68. Tündenéne 2011. november 22. 10:29
  „Világos, köszönöm.”
 • 67. Hunicum 2011. november 21. 21:01
  „66. Tündenéne!

  Ha ilyen esetben anyagi hátrány éri, akkor minden esetben jegyzőkönyvezni kell a rendőrséggel amit a munkahelynek el kell fogadnia. Ezzel a jegyzőkönyvvel keresettel érhet a károkozóval szemben, aki valószínűleg a korlátozott lehetőségei végett peren kívüli egyezségre fog törekedni. Ha nem akkor sajnos csak magánindítvány útján lehet követelése, ami akár évekig is elhúzódhat.
  Sajnos az ügyvédek is boltban vásárolnak, kis esélyt látok rá, hogy megelőzné bárki is az ügyvédi díjat. Amennyiben nem áll módjában ezt meghitelezni, akkor a Nép ügyvédje ami még segíthet. Véleményem szerint az ilyen probléma azért nem sűrűn fordul elő, vészhelyzet esetnén mindig a segélykérőt hívjuk és ne magunk intézkedjünk. A rendőrség perceken belül kiérkezik, ha lehetőségük van akkor úgy is elhárítják a problémát.
  Amennyiben a rendőr nem, vagy nem jogszerűen intézkedik, úgy állampolgári joga panasszal élni. Ilyenkor a legjobb megoldás újra hívni a diszpécsert. Nincs megszokott formalitása, de az ön személyes adatai, a rendőri szerv(vagy azonosító), hely, idő és a kifogásolt intézkedés leírása szükséges a panasztételhez amit személyesen kell megtenni az intézkedést foganasító rendőri szervnél. Kérelmezheti továbbá az országos kapitánytól is aki a Független Rendészeti Panasztestület elé tárja az ügyet. Remélhetőleg nem lesz rá szükség soha!
  Várjunk a rendőrség hívása előtt pár percet, hátha megoldódik a probléma.”
 • 66. Tündenéne 2011. november 21. 19:37
  „65. Hunicum 2011.11.21. 17:45

  Azt nem mondtam, hogy ugyanaz a szakmánk, csak hogy hasonló. De azt is mondtam, hogy jelen helyzetben ez lényegtelen, hogy miért, azt itt hosszú lenne elmagyarázni.
  Azt értem, hogy a másik hozzászóló által említett, út közepére kitolt jármű témájára reagált, akkor viszont félreértett engem, én nem erre céloztam.
  Kérdéseimre azonban azóta sem válaszolt (ellenben engem szívesen és bőkezűen minősített), így megismételném, mire lennék kíváncsi. Csak abból gondoltam, hogy tudna megoldást egy ilyen életszerű helyzetre, ahogy a hozzászólásait írta.

  "Olvashatta, hogy azzal, hogy "előttem parkol egy autó", nem igazán foglalkoznak esetleg a rendőrök, de ha foglalkoznak, is, attól én még nem jutok ki előbb az autómmal, mert nem vitetik el.
  Milyen megoldást javasolna?" - és ez lenne ténylegesen a kérdésem, tehát a gyakorlatba átültetve. Ha például Ön egy ilyen, a képen is látható helyzetbe kerülne, mit tenne? És tényleg, komolyan, gyakorlati szempontból, érdeklődően, nem pedig támadva és személyeskedve. :(”
 • 65. Hunicum 2011. november 21. 17:45
  „64. Tündenéne!

  A cikkhez rendőri intézkedés végett nem fűztem sokat hozzá, csupán hogy lakott területen belül is szabályozott a hangjelzés.
  A többi hozzászólásom csakis az út közepére kitolt járműre vonatkozott! Semmi egyébre.
  Ennek tükrében jogosan feltételezhetem, hogy "klj_54" hozzászólásával ért egyet, hisz velem kezdett el vitatkozni, nem vele. Ne is csodálkozzon, ha ezért a primitív jelzőt önre akasztottam.
  Számomra tényleg felfoghatatlan, hogy ha "hasonló a szakmája" mint az én hivatásom, akkor hogyan kérdőjelezheti meg amiket megfogalmaztam, hogyan kérhet számon tőlem demagógiára felépített nonszensz dolgokat!? Minden egyes kommentáromban megpróbálok tényszerű lenni és kicsit felhívni a figyelmet arra ami nem helyes!
  Ön erre nekem támad valami felfoghatatlan dologgal amivel nem állt szándékomba foglalkozni.
  Hiszem, hogy csak egy ilyen fórumon foglalkozunk ilyen blődségekkel, se a rendőrkapitányságokon, se egyetlen ügyésznél, ügyvédnél, bírónál nem illik így viselkedni. Az se véletlen, hogy nem vagyunk segítőkészek. Pont ezek végett. És tudja kik járnak ezzel rosszul? Akik tényleg rászorultak lennének!
  Itt megjegyzem, hogy elég korrekt és gyors segítségnyújtást kaphattok a http://www.jogiforum.hu/ website-on ami teljesen ingyenes és jó pár ügyvéd nem sajnálja az idejét az önzetlen segítségnyújtáson.
  Természetesen az ön féle abszurdítást nem reagálják le.”
 • 64. Tündenéne 2011. november 21. 16:05
  „61. Hunicum 2011.11.21. 15:40

  Félre ne értse, tényleg nem cikizésnek szántam a "címet". Feltételeztem, ha valaki több évtizede a joggal foglalkozik, és a btk-t betéve tudja, akkor ilyesmi végzettsége lehet.
  Ennek fényében én is köszönöm, hogy primitívségre utalónak tartja a hozzáállásomat. Sajnos ezzel nem tisztel meg.

  Nem tudom, kire gondol, mint az én barátom, meg munkaidőben netezők, de tájékoztatom, hogy az én munkaidőm nem a hagyományos 8-4-ig tartó időszak... Barátomról meg nem tudok e fórumon. Politikai nézeteit nem ismerem, nem is érdekelnek. Nem is értem, honnan vett az én hozzászólásomból BÁRMIFÉLE politikai nézetet vagy ellennézetet? Engem a politika maximálisan hidegen hagy (nézze át nyugodtan a többi hozzászólásomat is).

  Én úgy gondolom, hogy lehet ismerni a jogot, lehet az elméletet ismerni és tudni, és egészen más dolog azt a gyakorlatban alkalmazni is. És képzelje, nekem is hasonló a szakmám :) úgyhogy én is tudom, miről beszélek, de valójában ez jelen esetben teljesen lényegtelen.
  Ami a fontos, az az, hogy ha az én kijáratom elé áll, tegyük fel, egy autó, amitől én nem tudok kijárni, pedig égető szükségem lenne rá, akkor a gyakorlatban mit tehetek? Hívom a rendőrt, esetleg ki is jön, felveszi a panaszomat? Jegyzőkönyvez? És utána??? (Tényleg komolyan kérdezem.)
  Addig én elkéstem, stb. stb.
  Ha taxit hívok (neadjisten még ki is tudom fizetni, bár... sokszor passzírozzuk az utolsó pénzeket a kocsiba, sajnos...), akkor utána kártérítésként követelhetem az összeget a pimasz autóson? És legyen tényleg csak ennyi a károm, nem több.

  Megjegyzem, én egy szóval sem mondtam, hogy az útra tolnám a szóban forgó, akadályozó járművet. Ön ez esetben nem velem vitatkozik. De valószínűleg én is arrébb raknám valahova. Azért annyi eszem nekem is van (bár Ön ezt nem feltételezi rólam), hogy nem raknám ki egy veszélyes helyre. Viszont gyakorlatias vagyok, megoldanám úgy, hogy én is ki tudjak menni, és az autós se ússza meg.

  Örülök, hogy ilyen kellemesen elvitatkozott magával az utolsó két hozzászólásban :)
  Tudja, simán lehet, hogy már találkoztunk hivatalból... :)”
 • 63. olvasom 2011. november 21. 16:03
  „csuda egy népcsoport ez a mienk.”
 • 62. Hunicum 2011. november 21. 15:45
  „58. Tündenén!
  Nyilván sokkal fontosabb, hogy időre az oviba, munkahelyre érjen mint a többi embertársa élete!
  Vajon az ön önzősége megváltoztatja a törvényeket és az elhunyt családtagok érzéseit?
  Szerintem itt és most örökre befejeztem önnel a nem éppen építő eszmecserét!
  Egy köszönöm jobban esett volna, de mit várjon az ember ilyentől?!”
 • 61. Hunicum 2011. november 21. 15:40
  „58. Tündenéne!

  Köszönöm a megtiszteltető címzést, de a pályám más irányt vett és nem fejeztem be a jogi kart, ezért a megszólítás nem jár nekem. Ennek ellenére megtisztelt vele hisz az igazságszolgáltatásnak szenteltem pályafutásom, köszönöm!
  Értelmes embereknek nyilvánvaló, hogy egy dologra reagáltam, -ami csupán bosszúra, elégtételre irányult- és jó szándék vezérelt!!! Semmi köze az Ön által képviselt ellenségességre irányuló viselkedéshez. Szélsőséges példát minden esetben tudunk generálni,- teljesen feleslegesen, a törvények betartása még önre is kötelező érvényűek. Primitívségre utal, - csupán a kötözködés számlájára írandó amit hozzám címzett!

  Hétfő révén gondoltam, hogy a munkaidőben internetező, politikailag a nézeteimet ellenzők hozzászólásai megjelennek. "Csak azért is"! Nem kellett sokat várnom,- sőt az elsők között szerepelt a tippek számát illetőleg! Mindjárt jön József barátja is?
  A suszter maradjon a kaptafánál szerintem. Bízok benne, hogy soha nem találkozunk hivatalos ügyben!
  Minden jót!
  A továbbiakban:
  (2) A büntetés

  a) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
  b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
  c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
  d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz."

  Ha Ön valóban úgy gondolja ahogy, akkor előbb- utóbb összeakad a bajszunk és találkozni fogunk. Abban bízok csak, hogy nem történik addig maga és az ép ésszel felfoghatatlan miatti tragédia!!!

  Ha az ön gyereke azért halna meg mert az útra toltak egy gépjárműt, akkor félretenné a politikát és a marhaságait? Reménykedek, hogy ellenszenvem legyőzi a józan észt!”
 • 60. Goldman 2011. november 21. 11:19
  „Mellesleg menetiránnyal szemben tényleg tilos parkolni:)”
 • 59. Goldman 2011. november 21. 11:12
  „zsi-ci: tanuld meg a kreszt.
  A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
  a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
  b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
  c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
  d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg”
 • 58. Tündenéne 2011. november 21. 11:08
  „48. Hunicum 2011.11.19. 23:29

  "Nem tudom hányan vennétek ugyanígy védelmébe ezt a jómadarat, amikor a TI hozzátartozótok sérülne meg, mert egy barom kitolt az út közepére egy kivilágítatlan gépjárművet..."

  És ha amiatt sérülne meg, netán halna meg hozzátartozóm, mert nem tudok vele kimenni az autóval? Vagy - evezzünk enyhébb vizekre - elkésem miatta a munkából, vagy nem tudok a gyerekemért menni az oviba, vagy akármit nem tudok megtenni, amit szeretnék, és emiatt engem anyagi vagy egészségi kár ér (akár kórházi kezelésre is igyekezhetnék)???
  Olvashatta, hogy azzal, hogy "előttem parkol egy autó", nem igazán foglalkoznak esetleg a rendőrök, de ha foglalkoznak, is, attól én még nem jutok ki előbb az autómmal, mert nem vitetik el.
  milyen megoldást javasolna, tisztelt jogászdoktor? (Ha már így kiderült?)”
 • 57. Hunicum 2011. november 20. 12:34
  „Azt meg nem kellene ecsetelnem, hogy mennyi buta ember van ezen a földön! Nézd meg mennyi rongálás van csak a te környezetedben, arról nem is beszélve, hogy még emlékszem Izaura szemműtétjére való gyűjtésére is, a tévéből ömlengő telejósdákról stb...”
 • 56. Hunicum 2011. november 20. 12:31
  „55. Vanderer!

  Azt veszem ki a szavaidból, hogy szerinted én vagyok az ostoba, aki szerint veszélyes és helytelen kitolni egy gépjárművet a közútra.
  Szerintem meg nem én vagyok! De az se véletlen, hogy az én álláspontom mellett vannak a törvények és a jogszabályok. De a józan ész is, aminek úgy látszik híján állsz!
  Ha pedig visszaolvasol láthatod, hogy nem védtem meg a képen szereplő tilosban parkoló delikvenst, sőt!
  A törvény mindenkire vonatkozik!”
 • 55. Vanderer 2011. november 20. 10:59
  „Késztetésre bírni mi?Ki az ostoba?”
 • 54. Vanderer 2011. november 20. 10:54
  „Hunikum van egy stílusod ugye tudod?Szegény autó meg nem ludas csak a Matyi.Esetleg a buta gazdája.(Nem a Matyié.)”
 • 53. Oreg35 2011. november 20. 10:33
  „Haláli sok okos ember nyilatkozott itt és fitogtatta " tudását"! Sajnos korunk legnagyobb bűne, hogy nem vagyunk tekintettel másokra! Csak "MI" vagyunk a fontosak! Szomorú jövő!”
 • 52. Hunicum 2011. november 20. 10:21
  „A lentieket csak azért írtam, mert tudom egy ilyen hozzászólás mint ami klj_54 volt mennyi ostoba embert tud késztetésre bírni!
  Mindenkinek legyen a birtokában, hogy egy ilyen felelőtlen cselekedet egy részről másokat veszélyeztet, másrészről pedig nem kis következményekkel is járhat!
  Tudom, hogy néha édes a bosszú, de könyörgöm azért mérlegeljünk egy kicsit! Nem hiszem, hogy egy tilosban parkoló gépjármű nagyobb mértékben lenne veszélyes másokra nézve, mint az út közepére kitolt! (Jobb esetben is "csak" akadályozza a vétleneket a közlekedésben.)”
 • 51. wezir 2011. november 20. 10:12
  „Kedves peter.kovats!
  Úgy látom a szövegértéssel problémád van! Ugyanis én azt írtam, ha mindkét kocsinak azonos a tulajdonosa, akkor nincs baj! Tanulj meg szöveget értelmezni!!!”
 • 50. Hunicum 2011. november 20. 10:05
  „47. jimms!

  Csak, hogy tisztán láss! Rövidre zárom, mert egy részről csak bemásolgatod a törvénykönyv cikkeit amiket már leírtam és szakvélemény, gyakorlat, tudás háttere nélkül próbálsz valami érthetetlennek érvényt szerezni.
  Vagyonnak, valaki birtokában levő javakat érti a jog! Nem csak fizetőeszköz, lehet az gépjármű is.
  Ez esetben "klj_54" vagyona a saját gépjárműve, melynek során a jogosult a használatbavételhez oly módon jutott hozzá, hogy más akaratán kívül eltűrje ami nem állt szándékába.
  Azzal, hogy az út közepére tolta a gépjárművet, elkövette a már általam említett bűntettet ("A szándékos bűncselekmény, bűntett. Ezt elkövetted, két évtől felfele kis okos!" 41-es hozzászólásom) mégpedig a Közúti veszélyeztetés BTK. 186. § -át!
  Nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen (főleg jogosítvány birtokában lévő egyénről lévén szó), hogy az út közepére kitolt gépjármű különös veszélyforrás más a forgalomban lévők számára!!!

  "A bűncselekmény pedig lehet vétség és bűntett is, melyet szándékosan és gondatlanságból is el lehet követni. :):)" Ezt miért is írtad le nekem? Köszönöm a már évtizedek óta birtokomban lévő tudást! Ismétlés a tudás....
  Részemről a téma lezárva, belehet menni egy ügyvédi irodába és jó pénzért csodásíthatod magad ott!”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Csúcsparkolási˝ dömping Győrből - fotók

Sorra kapta szerkesztőségünk a szabálytalan parkolásokról szóló képeket pénteken délután. Csokorba… Tovább olvasom