Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Motoros kerekesszékkel a kocsmába? - vitaindító

Győr - "Nap mint nap látni az utcán motoros kerekesszékeket. De sokan vannak, elsősorban a vásárcsarnok környékén, akinek a kocsmába történő eljutását könnyíti meg a szerkezet" - írta tudósítónk, aki észrevételét vitaindítónak szánja. Fotó: ketten egy kocsin.
"Nap mint nap látni az utcán motoros kerekesszékeket. Egyre több fordul meg az utcán. Ez ellen nincs is kifogásom, hisz aki erre rászorul, annak könnyebbséget jelent a mindennapi életben" - írta tudósítónk.

"Nagyon sok olyat is látni, elsősorban a vásárcsarnok környékén, akinek a kocsmába történő eljutását könnyíti meg a szerkezet. De nehogy addig is szomjazzanak, amíg a kocsmába, vagy onnan hazajutnak, kezükben egy üveg sörrel teszik meg az utat.

Vasárnap este a Richards elött történt, hogy az ittas, mozgásában sérült, motoros kerekesszékes úr sajnos rosszul vette az úttestre való lejutást és felborult a "kiskocsival". Mivel vele volt idősebb hölgy kísérője, aki szintén enyhén illuminált állapotban volt, azonnal fel akarta segíteni, ám "megszédült", így már ketten fetrengtek az úttesten, (kivételesen személyesen ismerem őket, így valóban a szesz volt ok).

Tévedés ne essen, semmi ellenérzésem nincs a fogyatékossággal szemben, hisz hivatásom, mindennapi munkám során nap mint nap találkozom és szembesülök a mássággal. Ami bosszant, hogy ilyen emberek kapják meg, és aki valóban rászorulna, esetleg nem jut hozzá (nem tudom ki kaphat, mennyire támogatja a tb).

Ha egy gyalogos egy üveg sörrel a kezében épp meghúzza azt közterületen, mert épp "fia született", a rendőr feljelenti és szabálysértési eljárás indul ellene. A kerékpáros ha ittasan közlekedik, bűnt követ el.
Ha két kerekesszékes megy egymás mellett, kezükben egy-egy üveg sör, közbe-közbe meghúzzák, ez szabályos? A rendőr ugyanis még csak nem is figyelmeztette őket.

Nem lehetne megnézni azt, hogy ki kapja ezeket a szép és nagyon jó célt szolgáló segédeszközöket?

Egy másik tudósítónk is érdekes kerekes székeseket fotózott.
Egy másik tudósítónk is érdekes kerekes székeseket fotózott.

Olvasóink írták

 • 12. Gezaneni 2008. július 23. 00:18
  „Szoval ezek a kerekesszekek (nagy resze) nem a mozgaskorlatozottaknak vannak kitalalva. Hanem a lustaknak!!! Sokaig en sem tudtam. Kulfoldon elek joideje,es ott tapasztaltam eloszor. Nagyon sokan vannak pl. Angliaban. Tobbszor lattam ahogy kiszallnak a kocsibol egyedul,es minden segitseg nelkul mennek. Az o bajuk. Ahelyett hogy mozognanak,setalnanak, a nagy segguket novesztik a kocsikban.
  Egeszsegukre!
  A rendor pedig intezkedjen,ha piasat talal. Ugyanis ezek raadasul a jardan kozlekednek!!!!”
 • 11. foltoska 2008. július 22. 21:22
  „Ahányan vagyunk, annyi félék. Nem tisztességes pálcát törni felettük. Egyébként számarányukhoz képest valószínüleg nincsenek többen a kocsmázók a kerekesszékesek között sem, mint köztünk, egészségesek között. Én inkább mélységesen sajnálni tudom őket, hogy csupán ebben lelik örömüket, ugyanúgy, ahogy sajnálom azokat az egészségeseket is, akik unaloműzésként kocsmáznak.”
 • 10. Kócoscápalány 2008. július 22. 18:27
  „Több ilyen járművel közlekedőt is látni mostanában Győrben, valószínűleg nem is mindegyikük mozgásában korlátozott, egyszerűen csak lusta. Ezt csak abból gondolom, hogy kb 10 éves kislányt is láttam már ilyennel közlekedni és egyértelműnek látszott, hogy semmi baja.”
 • 9. onem 2008. július 22. 17:16
  „Ezt még 06.24-én írtam, a Kisalföldben, egy részeg ausztrál kerekesszékessel kapcsolatos cikk hozzászólásaként, akkor senki nem figyelt fel rá:
  Nap mint nap látom a győri utcákon a cigarettázó, kocsmától kocsmáig - a mi közösen befizetett járulékunkból vett - elektromos kerekesszéken közlekedőket, akiket az egészségromboló életmódjuk juttatott ebbe a helyzetbe. Talán ezt is ellenőrizhetnék, ki és hogyan használja az érdemtelenül kapott közlekedési eszközt, miközben a ténylegesen rászorulók járókerettel botladoznak!”
 • 8. colomano 2008. július 22. 14:44
  „grent, gondolom ő is egy, a világon is egyedülálló létszámú, hazai rokkantnyugdíjasaink közül.”
 • 7. grent 2008. július 22. 14:16
  „Ezeknek a szaroknak ráadásul feltűnési mániája is van. Nem tudok úgy végigmenni a Baross úton, hogy ugyanaz a rollerbajnok ne csöngessen rám 3-szor. Miért nem maradnak ezek otthon a fenekükön? Miből van nekik pénzük ilyen motoros szerkentyűre?
  Plusz még mellette egész napos piálásra is?”
 • 6. Marica13 2008. július 22. 14:15
  „Az apám egyszer, télen pénzt adott egy hajléktalannak, majd amikor elment azt mondta, hogy tudja, hogy kocsmában fogja elinni, de legalább addig is melegben van.”
 • 5. Kulica 2008. július 22. 13:18
  „Nem vagyunk egyformák, van, aki " fel tud állni, van aki nem lelkileg" egy ilyen trauma után. Segítség kellene nekik, talán egy pszichológus. Ha 10-ből egynek sikerülne az életét egyenesbe hozni, az is nagy eredmény lenne. Rendszeresen látok egy férfit, aki kerekesszékből kapál, próbálja hasznosítani magát. Kalapom leveszem előtte. Aztán van, aki begubózva éli életét. Nyilván ez a családtól is függ - természetesen elsősorban az illető egyéntől - , hogy tudják kezelni ezeket a helyzeteket. Aztán, mi "lábasak" is nem kellően viselkedünk velük szemben.
  Könnyen ítélkezünk, amíg nem tudjuk - csak képzeljük - helyzetük nehézségét.”
 • 4. pan.cser 2008. július 22. 12:35
  „Gusztustalannak tartom a vitát! Miért ne járhatna a kerekesszékes a kocsmába úgy mint bárki más. Aki meg a kocsmába jár néha berúg, mert a templomban nem lehet. Sőt alkoholista kereksszékes is van, miért ne lenne, ha már professzor is akad e társaságban. A rendőrség dolga a közlekedés rendjének fenntartása. Rajta rendőrség, de ezért a kerekesszéket elvenni valakitől azért ez túlzás.”
 • 3. nagymama 2008. július 22. 11:55
  „Régen tisztes munkásember volt de sajna mindig lejebb csúszott azon a bizonyos létrán. Sokat szenvedtünk miatta, hisz csak egy fal választott el bennünket. Az alkohol tönkretette családját, egészségét és más életét. Sajnos az ilyen egyén nem akarja abbahagyni az ivást még akkor se ha belegebed. Tolókocsiban is folytatja tovább az ivászatot, addig mig baleset nem éri. És akkor a vétlen vezetőt veszik elő miért nem vigyázott.
  Őrájuk is a kresz szabályai is érvényesek, főleg ha az úttesten kocsikáznak, még akkor is ha van járda, vagy kerékpárút.”
 • 2. aerodragon 2008. július 22. 10:44
  „Amúgy érdemes megnézni, két fotó, Cadillac Escalade húszmillió forint. Belinkeltem:
  http://www.v8cars.hu/forum/topic.php?topic=117
  Mozgáskorlátozott, mi?? Ja, hát ezért az autóért én is tudok sántítani egy életen át...”
 • 1. aerodragon 2008. július 22. 10:34
  „No akkor folytatom tovább a cikket, én is tudok mesélni!
  Tihanyi Á. utca, ötven méterenként van lehetőség szeszt inni. Ezen a környéken, (Buda, Csaba, Attila, Tihanyi Á. utca) egymásba érnek a kocsmák, köpködők, késdobálók... Kerekes székes barátaink nyitáskor már itt vannak, és sokszor zárásig maradnak. Tudom, mert üzletem van az egyik ilyen mellett. A slusszpoén: Akadálymentesítés nincs, ergo: a WC-re való bejutás lehetetlen nekik. Megoldás, műanyag flakonba való vizelés az utcán, néha az üzletem előtt!!! A csúcspoén, most figyelj: szerszám elrak, vizelet az üvegből ki a földre, vagy a kerítésre! Naponta többször is... Nesze neked Unió! (Ha ezt én tenném, 10 000,- alatt nem úsznám meg, az tuti!) Többszöri felszólítás és figyelmeztetés után lassan elkoptak, hál´ istennek nem látom őket itt azóta! Félre értés ne essék: Nem a fogyatékossággal van a bajom, én is kerülhetek még kerekes székbe, bár nem szeretném! Nekem azzal van a bajom, ahogyan él és viselkedik! Intoleráns, a betegségére hivatkozva úgy érzi, neki mindent lehet! Apropó, KRESZ! Mivel a közúton is közlekednek, így aktívan részesei a forgalomnak, nekik miért nem kell legalább elméleti vizsgát tenniük a közlekedés szabályairól? Amúgy nem haragszom senkire...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szappanopera: Így parkolunk

Győr - Nézze meg tudósítónk legújabb gyűjteményét arról, hogyan parkolnak Győrben. Felhívnánk… Tovább olvasom