Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Mosonszolnok-Bősárkány: 22 km, 203 tábla - Fotók

Olvasónk a 86-os főút egy 22 kilométeres szakaszán számolta össze a táblákat: 203-ig jutott. Igazi táblaerdő.

"Naponta ingázom a Mosonszolnok-Bősárkány útvonalon, és feltűnt, hogy egyre nagyobb az út menti táblák száma. Rengeteg kint felejtett sebességkorlátozó tábla található, amelyek néha pár méteren belül is felülbírálják egymást. Az útfelújítás során is maradtak kint már aktualitásukat vesztett jelző táblák.

Az elmúlt hetekben kiraktak új táblákat is, de a a régieket nem szedték be, hanem leállították elé az újat, így egymást is takarják. Mosonszolnoktól Bősárkányig tartó 22 km-es út mentén (mindkét oldalt beleszámolva) 203 tábla tartó oszlopot számoltam meg, és ebben nincsenek benne a település jelző táblák. Egy-egy ilyen oszlopon 2-3 tábla is van, így ez a szám a táblák tekintetében többszörös.

Kíváncsi lennék az illetékesek véleményére, hogy valóban szükségesek érzik-e ezt a táblaerdőt és hogy miért nem tudták beszedni a régi táblákat az újak kihelyezésekor?" - írta olvasónk.

Olvasónk fotói
Olvasónk fotói
Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. enzso 2011. augusztus 19. 19:37
  „Jerry: Jól van igazad van, de én csak arra kérlek hogy pl Jánossomorján menjél át annyival vagy kicsit kevesebbel mint a megengedett maximum sebességhatár!! Majd meglátod hogy ki lesz aki betartja és ki az aki le akar tolni meg fogsz lepődni!!!
  Tapasztalatból mondom, én általában nem tartom be mert már volt rá példa hogy egy new holland traktor rám előzött!!
  Tegnap mondom betartom minden autó megelőzött még a teherautók is sőt még az a teherautós is mely lefordult a sakrethez!! Erről ennyit, Ha Te betartod az a Te bajod de hátulról tuti hogy egyszer letolnak!!!”
 • 25. Jerry 2011. augusztus 18. 07:53
  „Pancser, én gyakran járok Szilsárkányban,ahol az említett 30-as táblák vannak.Sosem tapasztaltam, hogy a kamionok letoltzak volna az útról.Ráadásul most ott éppen útjavitás is zajlik, ami még torlódást is okoz,de az emberek megértők, türelmesen várják sorukat.Betartjáka a 30-as táblák előírásait.tudod, én már elég jól bejártam Európa utjait, nemccsak a megyét, és sehol nem tapsztalatam,hogy " A forgalom ritmusát a sok kamion határozza meg" Ezt csak olyanok mondják,akik magyarázatot keresnek a saját hibáikra, szabálszegéseikre.Az utakon a kamionok általában 80-90 km/h-val közlekednek, persze vannak kivételek köztük is.Dolgoznak, időre mennek, hosszú ut áll elöttük,mögöttük,érthető, ha sietnek.Viszont sok az utakon a magáét jó vezetőnek hisző pancser,aki azt hiszi, hogy több éves jogositványával, két falu közt oda vissza levezetett km-eivel az utak királya lett,mert még nem okozott balesetet, nem volt részese és még nem is látott olyat,csaka hiradóban.Hát én már láttam sokat,hivatalból és bizony többnyire nem a kamion volt a hibás, hanem a kis autós pancser,és ő volt a szenvedőbb is.A kamionban több a vas,de az utakona KRESZ rájuk is vonatkozik.Pl a 30-as tábla is.”
 • 24. pancser 2011. augusztus 17. 23:52
  „Goldman, azt se tudod mi van azon az útvonalon, megírták olvashattad. A francot tudod te a Kreszt, honnét is tudnád? Amit írsz az marhaság, Szilsárkányban a falu elején kis távolságban több 30-as tábla is kinn van békevilágban útépítés nélkül is. Melyik vonatkozik az egész falura? Egyébként nem tudom mit véded a táblazsonglőrokat és igyekszel kisebbíteni a vétküket amikor a piros lámpával jössz? Most nem a piros lámpáról beszélünk! Jerry, nem érted, hogy letolnak a kamionok az útról, sőt a 30 betartásával baleset okozója lehetsz. A forgalom ritmusát a sok kamion határozza meg, ahogy ők mennek úgy kell menned neked is. A városunkban, konkrétan Károlyligetben is 30-as tábla volt, hogy a gyalogosok meg a gyerekek. Senki nem tartotta be, most levették talán két éve és nincsen több baleset. Egy irodából én nem okoskodnék, hanem kimennék a terepre. Mellesleg 32 éves jogosítvánnyal még egyetlen balesetet nem okoztam, de még részese sem voltam ilyesminek millió km levezetése után!”
 • 23. enzso 2011. augusztus 17. 19:12
  „Kedves goldman!
  Ha jársz eme útszakaszon akkor legyél szíves azt is megmagyarázni hogy miért van az hogy Hanság ligetre ahogy beérsz Csorna felől kint van a 70es tábla majd a település jelző alatt 50, bent 60 mellette megint 50. Utána ahogy kiértél fordulj meg és nézd meg hogy mi van a jános felüli Hanság ligeti tábla alá rakva kiegészítésként 50! Na és akkor mivel lehet megmagyarázni a 20km/h különbséget? Talán hogy ott már kezd nyomvájúsodni az út?”
 • 22. Kabóca88 2011. augusztus 17. 12:14
  „Mi a foglalkozásod Béla?
  - Tábla kitevő munkás vagyok...
  És neked Józsi?
  - Tábla beszedő munkás vagyok.... csak épp most szünetet tartok!”
 • 21. Goldman 2011. augusztus 17. 09:48
  „pancser!: az a köze, hogy a piros lámpán való áthaladás nagyobb vétség. Valamint az, hogy esetleg szembe is jöhetnek szabályosan. És az ilyen szabálytalankodók miatt van (volt) állandóan a balhé. A táblák eltünnek, mi a ló*aszt kell ebből akkor ügyet csinálni? Még mindig munkaterület és annyival kell(ene) menned amennyivel szabályozva van. A traffipax nem tesz különbséget.Tanulj meg autót vezetni..Jerry és Contar már megírták neked.
  enzso: tanulj pancserrel együtt te is kreszt.
  Ha a lakott terület táblával együtt egy oszlopra teszik a 70-es tábládat akkor az azt jelenti, hogy az egész városban 70-el közlekedhetsz-kivéve-ahol sebességkorlátozás van. Táblaerdő gyártásban te is nagyon tuti lennél.
  Kresz okatást vállalok! Óradíj: 5.000 Ft+áfa”
 • 20. Jerry 2011. augusztus 17. 08:36
  „Pancser, szerinted miért betarthatatlana 30-as sebességkorlátozás?Egyszerüen lassitani kell, visszakapcsolni.Egyébként gázt taposni mindent hülye tud,a jó vezető arról ismerhető meg, hogy időben tud a fékre lépni,és nem annyival megy,amenyivel tud,haenm csak amenyivel lehet.Ugyanis saját zsebre megy, persze akinek apuka fizeti a költségeit,annak nem számit a 30-as tábla,meg a lakott területen elé futó gyerek ,kutya stb,amik miatt azokat kitették.A táblaerdőről meg csak annyit, hogy jó magyar szokőás szerint átestek a ló tulsó oldalára.Egyébként én már láttam Csornán kijelölt parkolót is megállni tilos táblával kiegészítve.Gondolom ez a brigád tette ki a táblákat a 86-osra is.Nagy szakértelem uralkodik náluk,az biztos.Hát ez van, ha szakmunkát pancserekre biznak.”
 • 19. Contar 2011. augusztus 17. 07:49
  „17. pancser : "....betarthatatlan 30-as tábla a falvakban."
  A 30 a maximális sebességet jelöli, ha nem tudsz ennyivel menni, akkor természetesen haladhatsz lassabban is, bár ezt a mögötted jövők nem nagyon fogják tolerálni!”
 • 18. enzso 2011. augusztus 16. 20:28
  „Tegnap ami kimaradt és utalva a csornai termálhoz miért rakták ki oda a Csorna táblát? Talán azért mert a "város" ebből akar hasznot húzni és az idáig külterületi részeket belterületté lehessen nyilvánítantni? Mindegy is. Engem csak az érdekel hogy miért nem lehetett alá kirakni a 70km/h korlátozást? Miért kellett 50és utána 100méteren belül kirakni 70 a tényleges csornáig? Fordítva ugyanez városban 50 aztán kint 70 majd a termálnál vissza megint 50 és utána lehet csak 90km/h-val menni. Valamint miért van az hogy Bősárkány Csorna felé a pihenő után egyszerre kint van az 50es tábla mely most került ki? Az ott is marad? Nagyon jó lenne ha ezekre a kérdésekre válaszokat kapnánk!!!!”
 • 17. pancser 2011. augusztus 16. 17:30
  „12, Goldman! Mi köze a sok felesleges táblának és a pirosban behajtóknak egymáshoz, talán ez menti a táblák kirakók felelősségét? Ha új táblákat rakok ki először eltávolítom a régit, ez a normális. Itt úgy látszik a táblakiszedő brigádot valamiért megelőzte a táblát állító brigád. Röhej! Mi vagyunk a táblák népe a közutakon, különösen szúrja a szemem a betarthatatlan 30-as tábla a falvakban. Ha nem lehet betartani akkor megszegjük a szabályt, ha egyet megszegünk akkor a többit is. Ilyenformán összefüggés van a felesleges táblák és a piros lámpánál történő behajtás között az adott útszakaszon.”
 • 16. vapu 2011. augusztus 16. 16:27
  „Engem az zavar a táblákban hogy a főútra való kihajtásnál,az alacsonyra szerelt pótló tábláktól nem lehet belátni a főutat. Ilyen az útmatricára való felszólítás tábla.Szerintem ez balesetveszélyes.Ráadásul az ebből beszedett pénzt nem fordítják az utak javítására,de legalábbis nem látszik ami fölháborító.

  Pötty”
 • 15. Kabóca88 2011. augusztus 16. 14:07
  „13-as hozzászólást csak meg tudom erősíteni. Hazánkban ha csak a táblákra hagyatkoznánk, nem biztos, hogy eljutnánk ahová szeretnénk. Nem tudom, honnan ez a logika ami a sokadik települést jelöli egy-egy kintlévő táblán, de talán változtatni lehetne, és tényleg a következő település legyen feltüntetve az útbaigazító jelzéseken.”
 • 14. tettes 2011. augusztus 16. 12:40
  „Engem a Bősárkány Csorna közt kintmaradt termál kemping tábla irritál nagyon!Ilyen már nincs.Csornán nincs termál!!!”
 • 13. pappe 2011. augusztus 16. 12:34
  „Az ilyen táblaerdők ellenére kis hazánkban (gps nélkül) simán el lehet tévedni, ha csak az útbaigazító táblákat követjük. Jó magyar szokásként ugyanis sohasem (am igen ritkán) a következő település nevét írják ki, hanem a másodikét-harmadikét. Ausztriában például tökéletesen el lehet tájékozódni a táblák alapján. Kis odafigyelés kell hozzá persze.”
 • 12. Goldman 2011. augusztus 16. 08:41
  „Nos: az említett szakasz, mint annak idején a Közútkezelő illetékese adta a felvilágosítást-munkaterület.
  Az, hogy milyen és mennyi táblát tesznek ki és hagynak kint ugyanúgy nem számít ahogyan a szakaszon található forgalomszabályzó fényjelzőkészülék tilosat (piros) jelző megvilágítása sem egyeseknek.
  Tisztelt fotós! Ezúton is kérek Öntől olyan fotókat (videókat)ide, amelyeken a piros jelzésen áthaladó autósokról készült. Valljuk be őszintén: azért az súlyosabb, mint 60-as táblánál 70-el menni.
  A régi táblákat beszedik az újak láthatóbbak lesznek a munkahelyre sietők meg ezután is szabálytalankodnak ezerrel, mert lusták 5 perccel korábban kelni, indulni. Nem a Shell kúton kellene az időt el*aszni,s utána a többi szabályosan közlekedőt bosszantani.”
 • 11. balterswil 2011. augusztus 15. 23:07
  „A fémtáblákat le lehet adni hulladékvasnak, a műanyagokkal pedig télen lehet tüzelni.”
 • 10. bithu1 2011. augusztus 15. 23:04
  „Én ezért járok Kapuvár-Pomogy-Andau-Jánossomorja-Mosonmagyaróvár útvonalon. Táv egyforma nagyjából, de a táblák felét megúszom.
  40-es táblánál 70-nél letolnak a kamionok és leelőznek jobb esetben. Traffit már láttam, nem is egyszer a Csorna-Mosonmagyaróvár útvonalon.
  Ezt is csak Magyarországon lehet megcsinálni.”
 • 9. bela001 2011. augusztus 15. 22:33
  „Ha jobban megnéznétek a táblákat, láthatjátok, hogy egy régi tábla mellett van egy új, ami azt jelenti, hogy már leszúrták az újat csak még a régit nem szedték fel. (Útfelújítás része)”
 • 8. pancser 2011. augusztus 15. 22:17
  „A felesleges táblák nagyon rontják a közlekedési morált. Az illetékeseknek úgy látszik nincsen idejük az utak bejárására és az indokolatlan táblák kitevőinek és ott felejtőinek a megbírságolására. Mert igenis az ott felejtett táblákért legalább, meg az ellentmondó táblákért büntetni kéne a vállalkozásokat. Ne csak az autósoktól várjál el a szabályok betartását, amire szerencsétlen potenciális traffipax áldozat nem képes ilyen körülmények között.”
 • 7. enzso 2011. augusztus 15. 21:27
  „tisztelt Gombóc Magyarország => igen megy!:S
  Ez vicc sajnos én is mindennap tapasztalom ezt. Kérdések merültek fel bennem is melyekben most nem az út minőségére szeretnék kitérni. Mosonszolnok és Újudvar között miért van kint a 40Km/h-s sebesség korlátozás az út minkét oldalán?
  Második dolog a legelső fotón mely Hanság ligeten készült nem egészen derül ki amit ide szeretnék felvázolni: a települést jelző egyik tábla alá van biggyesztve a 70km/h míg a másik oldalon már csak 60 van ha jól emléxem ,holnap reggel megnézem és javítok ha rosszul írtam. Illetve bent a településen többször is váltakozik az 50 és 60km/órás táblák melyek felülírják egymást!! Nem tudom hogy az útburkolat hibája miatt van már az eltérés a két sáv között?
  Harmadik dolog: a Második képen mutatott rekultiv kft előtt a kanyarnál van egy bejárat balra, melyben mostanában már 2szer is láttam hogy beálltak a rend éber őrei trafizni!! Mindenki nagyon figyeljen oda!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így parkoltok Győrben, ha több hely is van

Egy olvasónk ismét "furcsán" parkoló autót fotózott. Ezúttal a Kovács Margit utcában volt több… Tovább olvasom