Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Móri Bornapok

A hét végén a híres Móron jártam, a Móri Bornapokon. Mint mindig: most sem csalódtam. Mint tudjuk a bornapokat kereken hetven éve tartják meg minden évbeni rendszerességgel, ilyentájt október elején.
Igaz, az időjárás nem kényeztette el azokat akik már péntektől a városban tartózkodtak, de vasárnapra a tarka felvonulásra megemberlte magát, s szép fényesen sütni kezdett a kék égbolton.

Fotók: Márkus Hilda
Fotók: Márkus Hilda


A szép kis Vértes aljai városban óráról órára több lett az ide érkező vendég, hiszen a szüreti felvonulás rajtam kívül sokakat érdekelt. Az itteni borosgazdák mellett az idén a vendéglátósok is a helyiek kööl kerültek ki.A "borutca" - mert ilyen is volt - gondoskodott arról, hogy arról, hogy a móri ezerjóval megtöltött bendő jól érezze magát! Sok sok finom mézet is árultak, amit kóstolni is lehetett. Nekem történetesen "kapart" a torkom, (meg vezettem is) tehát a mézkóstolót "hajtottam" végre, s jól is jártam...A szüreti felvonulás után már nem is fájt a torkom... Még fokhagymalekvárt is árultak! Találkoztam kézzel készített szappannal, kerámiából készült, vidám táblácskákat. Kézművesek igazi portékával, csipkeverő hölgy mosolygott rám kedvesen, szólt a duda, székely árus öreg nénivel is "koketáltam"...Nagyon tetszett a parkban felállított állatok farmja, ahol a kisebbek, nagyobbak is érdeklőde nézték a különböző érdekes, ritka állatokat.A szüreti felvonulás színpompás volt. Nekem személy szerint az egyik borhölgy "pohártartója" tetszett a legjobban... Elképzelhető, hogy "be fogom vezetni" saját magam részére is...Sok népitáncos, fúvós zenész, külföldi és magyar, borrendek felvonulása tette még szebbé ezt a napot.

Szép nap volt, köszönet a szervezőknek!
Jövőre, ugyanitt! - búcsúztam...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpróbáljuk…

Ma is, mint majd minden szombat este, kissé tán mélabúsan, leszegett fejjel, jövőm súlyától… Tovább olvasom