Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Mit tehet a személyzet, ha a vásárló elveszíti a pénztárcát?

Sopron - Tudósítónk sajnálatos esetnek volt szem- és fültanúja. Egy ismerőse egy üzletben a próbafülkében felejtette a pénztárcáját, de a személyzethez hiába fordult, érdemi segítséget tőlük nem kapott.
Rendkívüli esemény szemtanúja voltam 24-én (szombat). Sopronban a C.&A. üzletben vásároltam ismerősömmel, aki elkövette azt a hibát, hogy pénztárcáját a próbafülkében felejtette. Még néhány percet nézelődtünk, s a pénztárhoz érve észlelte, hogy tárcája eltűnt. Vaskos, bőr pénztárca, benne az aznap felvett teljes havi fizetése és jó néhány irata volt. Láttam ismerősöm arcán a rémületet, kétségbeesést. Tudom, naponta több száz kilométert ingázik, hogy megkeresse a mindennapi betevőre valót, átlag 10-15 órás munkaidőben. A biztonsági őrhöz fordult segítségért. A biztonsági őr állította, hogy nincs joga senkit átkutatni, még inkább az üzlet ajtaját bezárni. Az őr hívta az osztályvezetőt, aki azt állította, hogy nincs joga ártatlanul megvádolni senkit, és az ipari kamerát is hiába nézzük meg. Evidens, hogy zárás előtt 20-25 perccel kínos lett volna egy rendőrségi ügy, s minden munkatársnak "meghosszabbodott" volna az aznapi munkaideje. Ám kíváncsi lennék, mit tettek volna, ha történetesen az Ő teljes egyhavi fizetésükkel távozott volna az elkövető!? Hiába az együttérző arckifejezés, ha cselekedet nincs mögötte!

Nos, én az egész esetnek szem- és fültanúja voltam. Azóta nap mint nap látom, hogy ismerősöm miképp küzd a tehetetlenséggel, a mindennapokkal, a megélhetéssel, és teljes idegösszeomlást kapott. Megjegyzem, ha én találnék egy pénztárcát, átadnám a legközelebbi hivatalos személynek. Aki eltulajdonította, nem gondolt arra, hogy tönkretett egy embert. Ismerősöm azóta is reménykedik, hogy megszólal a lelkiismerete az illetőnek. Mindhiába! Lehet, hogy én hibáztam, amiért akkor és ott nem hívtam rendőrt?

Végezetül, érdekelne, hogy ilyen esetben mire van jogosultsága az osztályvezetőnek, mikor jár el helyesen? Mit tehet egy biztonsági őr, és miért is van az üzletben? (Hiszen az árut nem lehet az épületből kivinni, lopásgátló van beépítve minden egyes árucikkbe.) Mindenki követhet el hibát, mégis abszurd, hogy sem "becsületes megtaláló", sem segítőkész hivatalos személy nem szerepelhet ebben az ügyben. Valószínűleg gyakorta történik ilyen és egyéb más bűncselekmény, s nem is tűnik olyan rendkívülinek az esemény. Egészen addig, amíg velünk is meg nem történik! Tapasztalatból tudom!

Olvasóink írták

  • 2. lenk 2010. január 14. 17:33
    „Az ember kénytelen viselni a következményeket, ha hibázott. Kíváncsi vagyok, mit szólt volna az illető, ha más felejti ott, és miatta a biztonsági őrök feltartják azzal, hogy becsukják az ajtót, és megmotozzák? Pénztárcát elhagyni nem menő, válogasd meg az ismerőseidet! De legalább ne siránkozz a nevükben.”
  • 1. mtt 2008. június 03. 06:55
    „évekkel ezelőtt a győri Sparban találtam egy ffi bőr tárcát,( komolyan először azt hittem kandi kamera) Aztán belekukkantottam, tele volt schillinggel, meg egy Golf forgalmi igazolványával, osztrák ember vesztette el. Szóltam a biztonsági őrnek, aki azonnal el akarta tőlem venni, mire mondtam, hogy szó sem lehet róla, hívja ide a szolgálat vezetőjét, majd neki átadom, amint a jegyzőkönyvbe kerül, hogy címlet szerint, mennyi pénzt tartalmaz a tárca. Erősködött volna még a szentem, aztán határozottan rászóltam: -ember, ebbe annyi pénz van, amennyit ön és én egy év alatt keresünk, hogy képzeli, hogy kiadom úgy a kezemből, hogy nem készül róla átvételi? Na ekkor aztán elment, és a szolg.vezetővel együtt leszámoltuk, átadta részemre az átvételi eredetijét, megköszönte, majd kb.0,5 perc múlva két nyelven szólt a hangosbemondó, hogy tárcát találtak. Aztán már a történtek további részéről nincs információm, de remélem a jogos tulajdonosához visszakerült amit elvesztett. Sokan hülyének tartottak emiatt, de én úgy gondolom, ma is ugyanígy tennék, én attól nem lennék boldogabb, ha más pénzét költeném. Igaz, nincsenek is álmatlan éjszakáim amiatt, hogy becstelen lennék.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tápszentmiklósi álom valórá válik

Tápszentmiklós - Március elején amikor a polgármester előállt "őrült" ötletével, még a helyiek sem… Tovább olvasom