Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Mindenki keresztjét szenteltek Pápán

A Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben állítatta fel, Mindenki keresztjét,amely az emberek összefogását jelképezi,a gazdaságilag nehezebb időszakban is.
Ősszel, jótékonysági koncertet szervezett a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület az Alsóvárosi temetőben felállítandó Mindenki keresztje javára. Fodor Bernadett operaénekesnő hangversenyére nagyon sokan elmentek, melynek bevételét, közel 600.000 Ft-ot felajánlották a kereszt állítására. A monumentális gránitkeresztet Járóka Attila kőfaragó mester készítette el társadalmi munkával.

A Himnusz közös eléneklése után Varga Vajk Vilmos Sík Sándor: Dalolj, ne félj című versét szavalta, majd Milus Fruzsina Esti imádságot énekelt. Ezt követően dr. Klempa Éva, a Pápai Lokálpatrióta Kör Egyesület elnöke köszöntötte az esős idő ellenére is,a szép számban megjelenteket.

Advent időszakában járunk. Jó lenne, ha az adventi koszorú újabb és újabb gyertyájának meggyújtása egy-egy rövid időre megállítana bennünket és segítene abban, hogy érezzük a készülődést, a várakozás örömét. Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, hogy minek is örülhetünk. A pesszimista ember nem talál okot az örömre, mert csak a hibákat és a hiányosságot látja, pedig sok jó is történik velünk. Vegyünk észre, hogy örülhetünk az egészségünknek, a barátainknak, a családtagjaink szeretetének, az önzetlen adás lehetőségének. Én a sok lehetőség közül most egyet ragadok ki, aminek mi is örülhetünk. Mi, akik itt állunk, együtt örülhetünk annak, hogy a Mindenki keresztje elkészült az adományokból. Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy ezt a keresztet itt ma felszentelhetjük. Ezen ökumenikus emlékhely előtt bárki tiszteletét teheti hallottai előtt – mondta a egyesületvezetője.

Végül a történelmi egyházak elöljárói,megáldották az emlékhelyet, az egybegyűltek pedig mécsest gyújtottak a kereszt előtt.

Olvasóink írták

  • 1. kekec 2012. december 17. 15:05
    „Adták volna inkább valami értelmes célra!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képek és Borok: Csizmadia István kiállítása borkóstolóval

A győri művész legújabb képei tekinthetők meg a minap megnyílt kamarakiállításon, ahol a vendégek… Tovább olvasom