Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mindenki drogériája

˝Nem kell mindjárt tolvajnak nézni azt, akinél beriaszt a biztonsági kapu˝ - írja olvasónk, aki felháborodásának adott hangot az őt ért sérelmek miatt.


Nem adtam eddig még soha felháborodásomnak nyilvánosan hangot, de a mai napon történtek miatt úgy éreztem meg kell tennem.

Szerintem a történet tanulságos, és azért írtam le, mert biztosan történ
másokkal is hasonló eset már. Jó lenne, ha az illetékesek tanulnának belőle, nem kell mindjárt tolvajnak nézni azt, akinél beriaszt a biztonsági kapu - írja olvasó-tudósítónk.
Mindenki drogériája. Hát, ezentúl az enyém nem, az, biztos.

A pont az i-re a mai napon a ˝piros drogéria˝ elhivatott biztonsági őrével és az unatkozó eladójával való afférom volt. Úgy gondolom, ezzel a megnevezéssel nem sértek senkit. Az már más kérdés, hogy az említett üzletláncban hogy sértenek, pontosabban aláznak meg engem.

Biztosan sokan voltak már hasonló helyzetben: közelednek a bizonyos kapuhoz, és hirtelen fülsértő sípolás hallatszik. De semmi vész! Jön a Biztonsági őr! Megmenti tőlem az üzletet. Még ez a szerencse.

Nőből vagyok, szeretek szépítkezni, csak egy pirosítót akartam vásárolni, de nem jött össze. Távozni akartam, megfogtak. Bevittek. Bevittek! „Fáradjon hátra, ez az eljárás." Mióta? Vagy csak abban az esetben, ha éppen tömve van a bolt, és épp elegen látják, hogy a biztonsági őr felelősségteljesen végzi a munkáját?

Kedves Üzletvezető Asszony! Az alkalmazottja megjegyzése volt a hab a tortán.

Nem volt ma jó idő, szeles, esős, borús. Én azt hittem, hogy egy kicsit szétfújta a hajamat a szél, de nem túl vészes, ám hogy az eladó annyira megtépázzon, hogy „lopós"-nak nevezzen, az azért már meredek. Különben meg nem volt dolga kint az eladótérben? Utánam ne kíváncsiskodjon, mert ahogy azt bebizonyítottam, nem állok jót magamért. Különben is, elég oda egy biztonsági őr.

A lényeg, hogy végül meglett a bűnös: a könyvtári könyv (egyébként előtte kb. öt boltban voltam, sehol sem sípolt).

Szerencsére a tanulságot levonta az éber őr: ˝Az a megoldás, hogy nem kell ide magával hozni könyvtári könyvet.". Szerintem meg az a megoldás, hogy nem kell oda járni többet.

Ja, és nem mintha bárki elnézést kért volna a nyilvános megalázásomért, de nem haragszom.

Vagy talán mégis?

drzizy

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. FreeFace 2010. október 13. 18:08
  „Abban az üzletben szokásuk követni a vásárlókat. Iskolás koormban ha sulitáskával tértem be vásárolni szinte a sarkamban loholt a biztonsági. Egyszer nem bírtam tovább, szóltam neki hogy nem áll szándékomban lopni. Reakció csak egy hirtelen sarkon fordulás volt. És nekiállt követni egy másik vásárlót.”
 • 33. All 2010. október 08. 14:11
  „Tisztelt Szerkesztő!
  Nos köszönöm, hogy néhányat a hozzászólásokból ismét megjelentetett!
  Magyarázattal viszont továbbra sem szolgált.
  Várom a kérdéseimre a válaszát”
 • 32. All 2010. október 08. 14:05
  „Tisztelt Szerkesztő!

  Már tegnap is írtam Önnek egy üzenetet, amiben kértem, hogy adjon válasz arra, miért tüntette el a "Mindenki drogéiája" című írásokhoz kapcsolódó hozzászólásokat.
  Ön (Önök) válaszra sem méltattak! Vajon miért?
  Nem tudom elképzelni, hogy mi okból tette azt, amit tett? Az is elgondolkodtató, hogy miért nem méltattak válaszra?
  Ennyit ér Önöknek az olvasó?
  Ismételten kérem, hogy adjanak válszt a kérdésemre!”
 • 31. soproni 2010. október 08. 13:29
  „23.lord40! "Nem tudom ez miért van igy ,de nálunk szerencsésebb fejlődésű nyugati országokban nem divat minden kis szir szar üzletbe biztonsági őrt állitani!Ez csak Mo.-on lett divat pár éve" Itthon sem divat,hanem muszáj :) Ausztriában akár a házadat,garázsodat ,vagy az autódat is nyitva hagyhatod és abban is biztos lehetsz,hogy a lezáratlan bicajodat sem lopják el az utcán.Persze csak addig,amig Lada nem hajt arra.:)”
 • 30. fortuna54 2010. október 08. 10:34
  „punka. Az utolsó mondatodat,komojan gondoltad?”
 • 29. Mankapunka 2010. október 08. 00:45
  „fortuna

  Akkor mivan,ha büszek vagyok magamra??? Én legalább segítek az ismerőseimnek,ha szarban vannak,nem úhy mint a nagytöbbség,aki itt veri a nyálát,közben meg egy otthon kukkolós fonnyadék.

  Az biztos,hopgy nem vagyok tanult ember,de nem is bírom,azt a képmutató stílust,amit a gazdagok képviselnek,meg amit ti is itt páran műveltek.

  Mindenkinek a szemébe a szépet és a jót mondjátok,közben meg mást gondoltok,na ez az undorító. Itt az országban majd akkor lesz változás,ha ez a szellemi réteg kihal-”
 • 28. traboca 2010. október 07. 22:11
  „El is felejtettem hogy az érintett drogériában már engem is követett az őr azóta nem is voltam!Sőt az Óvári magyar utcaiban is ott már 5 éve nem voltam.Mondjuk akkor a kedves őr a bolt kellős közepén elkezdett velem kiabálni,hogy ha nem veszek parfümöt(azt szaglásztam,válogattam) takarodjak ki a boltból.Venni akartam de akkor szóltam a kasszánál az őrről és megmondtam,hogy ő miatta ide többet nem jövök.Utána több ismerősöm is panaszkodott rá!”
 • 27. traboca 2010. október 07. 22:06
  „Nem kell minden biztonsági őrt leszólni!Nálunk is vannak örök az üzletben .Vagy inkább úgy is mondhatnám,hogy ők voltak.Mind tanult,diplomás,okos ember aki a szakmájában nem tudott elhelyezkedni!! Nem áll a sarkadban, ha gyanús vagy figyel ,akkor sem követ!De ők nem maradnak sokáig első lehetőségnél elmennek.Sok őr volt már nálunk de aki valami miatt nem felel meg többet nem jöhet!Szerintem aki hosszú távon őrködik az lusta!Lehet ugyan ennyi sőt több pénzt is keresni máshol ahol nem csak nézegetni kell.Apósom mondta régebben és ebben van igazság:őr minden hülye lehet!”
 • 26. drzizy 2010. október 07. 21:51
  „Félreértés ne essék: nem szeretnék egy olyan sztereotípiát felállítani, hogy minden biztonságiőr alulinteligenciált. Találkoztam már ellenpéldával is, az viszont tény, hogy Ők vannak kevesebben. Ebben az üzletben már nem egyszer, nem kétszer ért atrocitás és a tegnapi volt az utolsó csepp a pohárban.
  Ahogyan pedig én hozzáálltam a dolgokhoz, az csak egy reagálás a cikkben említett személyek stílusára. Fogalmazhatok úgy is, hogy bunkó viselkedés esetén nálam meg ez az eljárás.”
 • 25. Accentos 2010. október 07. 21:17
  „nem is azzal van a baj,h a munkáját végzi a biztonsági őr,végül is neki ez a feladata.csak amikor olyan ember teszi ezt,aki gyakorlatilag minusz nulla,lecsuszott alkesz,büdös és koszos,szellemi szintje azonos szinten van egy malacéval,addig igenis dühítő.némelyik azt hiszi,ha felveszi az egyenruhát,felsőbbrendűvé válik.”
 • 24. arrabonem 2010. október 07. 20:57
  „amikor átmenetileg egyenruhában eltöltött időm egyik totális nulla figuráját, volt aknakereső-század-parancsnokomat láttam mint biztonsági embert egy győri áruházban, megértettem e szakma műveléséhez szükséges szintet”
 • 23. lord40 2010. október 07. 20:39
  „Nem tudom ez miért van igy ,de nálunk szerencsésebb fejlődésű nyugati országokban nem divat minden kis szir szar üzletbe biztonsági őrt állitani!Ez csak Mo.-on lett divat pár éve,gyakorlatilag már szinte nem tudsz bemenni sehová sem ahol ne lennének bizt.őrök!Kevés embert rühellek jobban mint őket! <moderálva> Ausztriában járok 20 éve ott 100 km-es körzetben nem tudok megnevezni 1 boltot sem ahol bizt.őrök lennének,minket miért súlytanak velük??”
 • 22. RickCartman 2010. október 07. 18:33
  „15. hozzászólás Mankapunka
  A rendőr az más, ő hivatalos személy, hatósági "közeg", ha úgy tetszik.De egy biztonsági őrnek sincs hatósági jogosultsága, nem nyúlhat a táskámba, hozzám sem érhet, nem motozhat, nem "hívhat hátra", legfeljebb megkérhet.Jó, ha a zemberek tisztában vannak a személyes szabadságjogaikkal. Ha pedig mégis elcsórtál valamit, akkor persze bukta van...De akkor meg nem kell siránkozni, nyafogni, ebben igazad van.”
 • 21. macskaszem 2010. október 07. 17:55
  „Az én városomban is az illatszerboltban állandóan sípolt a kapu már automatikusan mentem a pénztárhoz mert mindig a pénztárcám volt a bűnös. Most már nem sipákol de még most is "várom" mikor aktiválja magát újra.
  Ennél nagyobb bajom sose legyen!”
 • 20. Discoboy 2010. október 07. 17:54
  „Az őr , hogy ha besípol a kapu, akkor megkérhet rá, hogy menj vele hátra egy szobába és ki pakoltathatja veled a táskádat. Mivel nem hatósági személy ezért ő nem motozhat és nem nyúlhat bele. Ha nem vagy hajlandó erre akkor egész nyugodtan rendőrt hívhat. Ez jogilag így van.”
 • 19. fortuna54 2010. október 07. 17:22
  „6-os punka.Igenis ez sértö dolog,csak olyan biztonsági ör csinálja,aki veled egyforma intelegenciával rendelkezik.Veszem észre,te büszke vagy szellemiségedre.”
 • 18. igazmondó 2010. október 07. 14:48
  „moderálva”
 • 17. soproni 2010. október 07. 13:13
  „Mit kell ezen feháborodni? Ti mit tennétek,ha biztonsági őrként,vagy eladóként dolgoznátok és besípol a biztonsági kapu? Szó nélkül kipakolnám a táskám,ha arra kérnének ,mint ahogy a panaszossal is tették. Azért megnéztem volna,hogy milyen hangnemben reagált a hölgy amikor megkértek,hogy "fáradjon hátra" ,mert ebben semmi sértőt nem találok."Utánam ne kíváncsiskodjon, mert ahogy azt bebizonyítottam, nem állok jót magamért" Vajon,hogyan bizonyította be a hölgy,hogy nem áll jót magáért?”
 • 16. Rózsa0315 2010. október 07. 13:02
  „Mankapunka, akinek van félnivalója az féljen, akinek nincs az ne!

  Ezek az emberek nem sírnak, csak nem éppen kellemes dolog gyanusítva a bolt közepén állni sok ember előtt.
  Nekem hála égnek még nem volt ilyen afférom....”
 • 15. Mankapunka 2010. október 07. 11:12
  „Ennyi kielégületlen embert,aki ezt megalázónak tartja.

  Megsúgom,hogy a rendőrség is az autótokat a szökőkúti buszmegállónál teljesen kipakoltathatja,még a kárpitot is leszedheti.

  CSak sírjatok.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztelt Babakocsitolvaj!

Köszönjük, hogy kedd koradélután a Borsos M. 15. 7. emeletéről ellopta egy háromgyerekes család 2… Tovább olvasom