Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Minden hajléktalan kapott csomagot, jó szót, kedvességet Győrben - képgaléria

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban.
A város vezetőinek, a helyi képviselőknek, a civil szervezeteknek köszönhetőeen mégis több száz embernek tették meghittebbé, szebbé a karácsonyát. Ők, akik együtt, egy olyan "nagy családban" ünnepeltek, amely életük részévé vált, s ami az életutukban remélhetően csak egy állomás. Mindenki kapott ajándékot, a szálló lakói műsorral kedveskedtek, a város vezetői, a képviselők, valamint a civil szervezetek nevében is ajándékok kerültek a karácsonyfa alá...

Fotók: Harcsás JuditSok minden történt az elmúlt egy évben a város szociális ellátórendszerének egyik legnehezebb területén, ahol az utcán élőkkel együtt mintegy 550 embertársunkról gondoskodnak a munkatársak: szociális munkások, nővérek, gondozók. A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat - élve a jelenlegi pályázati lehetőségekkel - a Segítőház Alapítvánnyal karöltve gőzerővel koordinálja a "Tágas városom kis lakásra cserélem" projektet, amely Győrben és Mosonmagyaróváron mintegy 50 főnek nyújt lakhatási támogatást és visszavezetést a munka világába. A civilek, de családok is elhozták a hajléktalanok karácsonyfája alá ajándékaikat: a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tagjai 500 ezer forintot gyűjtöttek, a Kiwanis süteményekkel, gyűjtött ruhákkal kedveskedett. Több száz adag gulyást tálaltak ezekben a napokban a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai, a Szent György Lovagrend tagjai pedig szintén főztek, tálaltak és szeretetcsomagokat osztottak a rászorulóknak. Több száz családhoz eljutott Győrben a győri Segítőház Alapítvány, az Oxigén Média és a NYME Apáczai Kar Szociálpedagógia Tanszék segítsége is: tartós élelmiszereket, játékot, könyveket juttattak el a civielek és a médiamunkások, - rászoruló családoknak.

Az a nap, amikor mindenki családban ünnepel, a mindennapoknál is nehezebb a Stromfeld úti krízisszállón és a likócsi Segítőházban. Jó érzés tudni, érezni, hogy sokan segítenek a karitatív munkában. Köszönet érte, boldog karácsonyt!

Harcsás Judit

Olvasóink írták

 • 14. Mankapunka 2012. december 29. 01:09
  „Nem,hanem csak szivességet teszel azoknak,akik éjjel élnek.”
 • 13. vera2012 2012. december 28. 18:36
  „12. Akkor én hülye vagyok, mert nem ülök éjfélkor a computer elött?”
 • 12. Mankapunka 2012. december 28. 16:21
  „Igen vera,ezért jó az éjszaka,akkor egy értelmes gondolkodású ember van fent,nincs összetűzés. Nem kell a hülyéket kerülgetni.”
 • 11. vera2012 2012. december 28. 14:58
  „Nem mindenki olyan éjjeli bogár, mint te vagy.”
 • 10. Mankapunka 2012. december 27. 23:52
  „Ugye,erre már senki sem ír,mert ennyire képmutatók vagytok. Csodálkoztok,hogy leköp titeket bárki az utcán.”
 • 9. vera2012 2012. december 27. 17:57
  „8. Megmondtam, te nem ismered az ember gyenge oldalát. Mert a mai társadalomban csak az számít, hogy ki az erösebb, ki tudja jobban használni a könyökét, hogy mielöbb magasba jusson. De ne feledjük: amennyit a kerék föl, annyit le is.Más szóval: aki magasba vágyik, nagyobbat fog esni.”
 • 8. Mankapunka 2012. december 27. 16:02
  „Segíts magadon,ha már a likócsi segítőház segített. Páran hány éve is laknak ott? Szeretnének valamit tenni az ellen,hogy onnan kikerüljenek?”
 • 7. vera2012 2012. december 27. 15:59
  „4. cagal Azt a szót, hogy humánum, sok hozzászóló nem ismeri. Irogatnak össze-vissza minden baromságot, de ha lehetöségük lenne munkát adni, nem gondolnának rájuk, az olyan biztos, mint az ámen a templomban. Hösködni, rugni még egyet rajtuk ugy látszik könnyebb, mint egy tányér ételt adni, tisztelet a kivételnek. Gyengeség is hozzátartozik az emberi tulajdonságokhoz, de ilyesmi ismeretlen Mankapunka és hozzá hasonló társainak. Kormány mögül könnyen beszél, csak vigyázz, Manka, nehogy aztán te is az utcára kerülj, én nem lépnék át rajtad. Pedig nem érdemelné meg. De én az embert nézem.”
 • 6. Jandex 2012. december 27. 14:33
  „1. Mankapunka 2012.12.26. 17:12
  Vezess óvatosan, nehogy mire szabadulsz közéjük tartozz!”
 • 5. levendula27 2012. december 27. 14:10
  „"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat.
  Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet... Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam...
  S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem.
  Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem.
  Akkor mondhatod, hogy ismersz!"
  El kellene gondolkodni, mielőtt pálcát törsz mások felett!”
 • 4. cagal 2012. december 27. 13:37
  „Szerencsétlen embereken rúgni egyet, kritizálni őket, ´észt osztani´ a legkönnyebb, legegyszerűbb, legkényelmesebb megközelítése ennek az egész "problémának". A hozzászólásokból ítélve most sincs ez másként, a legtöbben sajnos ezt az utat választják. Segíteni, tenni értük, nem pedig kifogások garmadáját hangzatos szólamokban világgá kürtölni - hogy miért nem lehet és miért felesleges - amiben a humánum igazán megnyilvánulna. Persze ezt nagyon kevesen teszik. Pedig egészen apró dolgok is borzasztó nagy jelentőséggel bírnának...csak sajnos legtöbbünk a könnyebb utat választja.”
 • 3. Mankapunka 2012. december 27. 11:18
  „Van munka,csak cserébe dolgokat fel kell áldozni. Például nem lehet minden nap szeszelni.

  Nekik ez az egyik kiváltságuk. Innentől kezdve,ki is venné fel melózni? Arról nem is szólva,hogy nem adnak magukra,pedig fürödhetnek bent.”
 • 2. pityesz 2012. december 27. 06:01
  „Mankapunka.
  Ha lenene munka én munkára fognam öket,de nincs.Higye el nekem a legnagyobb búntetés a semitevés.
  Cél nékül tengeni lengeni borzasztoan rossz.Egyszer régen egy szerzetes pap monta (a tétlen kezet az őrdög vezérli.
  Ezért jobban járna a kormány ha eröszakosan teremtene valamijen munkát. (az éhes ember vesz ragad )”
 • 1. Mankapunka 2012. december 26. 17:12
  „Halljátok,van az a csóka,aki bejár a Vénuszba piálni,98 %-os rokkant,felesége meghalt,gyerekei nem foglalkoznak vele,és minden nap hullarészeg a környéken.

  Segítőház igazán ránézhetne a lakói körmére. Elmondása szerint annyira unatkozik,hogy néha már a budit is kitakarítja.

  Rajtam múlna,az ilyentől csak úgy repülne a segély.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dermedt virág az ünnepi természetben - képgaléria

Tudósítónk a csodaszép természet egy részletét fotózta le nekünk karácsonykor. Dermedt virág, ünnepi… Tovább olvasom