Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Miért van szelektív hulladékgyűjtés?

Győr - Hogy a konténer mellé dobjuk a szemeteinket? Miért vannak konténerek? Hogy megrongáljuk őket?

Mert sajnos, ahogy a képeken is látszik a Galamb utcai szelektív hulladékgyűjtőket megrongálják, és a konténer mellé dobálják szét a szemetet. Szerintem ez nem csak itt, máshol is így van...

Pár napja még ép kukába dobáltuk a szemetet, de sajnos valaki nem így teszi. Nem az a megoldás hogyha van egy elszakadt kabátunk akkor kidobáljuk az utcára a kukák mellé. Általában az ilyen dolgokat normálisan kiakasztjuk vagy felakasztjuk valahova a kukák mellé és várjuk hogy elvigyék a hajléktalanok. Így nincs értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek...Olvasóink írták

 • 18. Lacibá 2008. október 28. 19:47
  „Bár kivel fogadni merek egy köbméter szemétben, hogy ezeket a cikkeket pont azok nem olvassák akiknek kellene. A baromarcu bunkó szemetelö,aki csakazért is a konténer mellé dobálja a szemetet nem netezik! Sőt! Ujságot sem olvas! Ezértmi itt hiába verjük a nyálunkat, aki bunkó az az is marad! Valamilyen más megoldást kellene találni arra, hogy az ostoba szemetelőket megtanitsuk az illemre.”
 • 17. Lacibá 2008. október 28. 19:23
  „Szeméthegyek! Mindenütt! Addig amig az eldobható csomagolóanyagok gyártásából, egyesek milliárdokat profitálnak a helyzet nem fog megváltozni, akkor sem, ha az adofizetők pénzéből milliárdokat költünk el mondvacsinált hulladékkezelésre! Be kell tiltani a müpalackos italok, amüanyagba csomagolt áruk forgalmazását! Vissza kell állitani a papirból készült csomagoló anyagok renoméját! Müanyag palackok helyett, vissza kell térni az üvegre! A müanyagfóliába csomagolt áruk forgalmazását egyszerüen meg kell tiltani! A tejet nem dobozban, zacskoban kellene forgalmazni, ha nem üvegben! Utolsó mohikán, hála istennek: az üveges sőr! Még az üvegnek van betétdijja!”
 • 16. :/ 2008. szeptember 16. 20:49
  „k.katalinnak teljesen igaza van!”
 • 15. latakacs 2008. szeptember 16. 17:46
  „A tájékoztatás kedvéért a Komszol weblapjáról:
  Hulladék befogadás, kezelés:
  Az illegális lerakóhelyek kialakulásának megelőzése érdekében az alábbi, felügyelettel működő hulladékgyűjtő pontokon a győriek térítésmentesen helyezhetnek el hulladékot. A személyazonosságot és a győri lakcímet a hulladék átadásakor igazolni kell. Az őrzött gyűjtőhelyre a hulladék gazdája saját vagy bérelt járművel viheti be a hulladékot. A gyűjtőhelyek földrajzi helymeghatározását és azok nyitva tartását az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

  A beszállítás feltételei

  A Hulladékgyűjtő pontra csak győri lakos szállíthat be térítésmentesen nem vállalkozási tevékenységből származó hulladékot
  A beszállítási jogosultságot győri lakossági fogyasztási helyhez kapcsolódó hat számjegyű ügyfélkóddal és a lakcímet igazoló lakcímkártyával kérjük igazolni.
  A hat számjegyű ügyfélkód a hulladékszállítási számlán megtalálható.
  A beszállítást megelőző azonosítás megkönnyítése érdekében 2008. július 1-jétől a Jókai úti és a Kálvária úti ügyfélszolgálati irodáinkban ügyfélkártya igényelhető, amelyen szerepel a beszállításkor kért ügyfélkód.
  Az ügyfélkártya felmutatóját a lakcímkártya adatainak egyeztetésével azonosítjuk.”
 • 14. latakacs 2008. szeptember 16. 12:54
  „Kedves K. Katalin!
  Áttekintettem a komszol weblapját, továbbra is azt tapasztalom, hogy csak a győriek vihetik oda a szemetet, más, környékbeli falvakban lakók nem. Ha Ön annyira okos, mint ahogy gondolja, ossza meg velünk a bölcsek kövét!

  Előre is köszönjük, a többiek.”
 • 13. tricse 2008. szeptember 15. 22:37
  „ugyan nem szelektív de kukatéma

  Az ember gyomra felfordul mikor viszi le a szemetet a konténerbe,már a hulladékgyűjtő edény fogója is olyan mocskos,hogy rossz megfogni! Miért nem lehet kultúráltan műanyagzsákban lezárva vinni le a szemetet,sokkal higiénikusabb lenne--ámbár ehhez az is kellene ami a kedvenc vesszőparipám,hogy mindenhol zárt térben kellene elhelyezni a kukákat,hogy a "kukaturkálók" ne férhessenek hozzá!! Nem fogjátok elhinni amikor a lakóközösségnek ezt a zárt helyet javasoltam az volt a kifogás nyafogó hangon,hogy "még egy kulcs?"

  ehh

  Gondolom én”
 • 12. !!!!! 2008. szeptember 15. 21:39
  „Abba gondoljon bele a sok okoska, hogy amennyiben nem kezdjük el sürgősen megfelelően hasznosítani (pesze szelektíven) a szemetünket akkor néhány évtized múlva a gyerekeink a szemétteleprő kaparják össze az alapanyagot házaik szigetelésére meg ruhájuk előállítására. Arról nem is beszélve, hogy közlekedni mivel fognak, mert acél és aluminium erősen hiánycikk lesz viszont a carbonszálas dolgok még mindig drágák lesznek, műanyag autóval és biciklivel meg nem szívesen járnék. Hiába újrahasznosítható a legtöbb plázás papírtáska, ha a Gucci szatyor végül a háztartási szemétben végzi pályafutását.
  Ha sokáig így megy a saját szarunkba fogunk megfulladni, mert pár hülyének derogál részegen összegyűni a sörösdobozt vagy rátaposni és összepéselve eldobni a petpalackokat.
  Mondjuk az tény, hogy aki elviszi a hulladékát a szelektív gyűjtőig nem azzal fog töődni, hogy összetörje a kukát. Ezt inkább jólnevelt suhancok meg néhány csavargó csinálja. A Komszol csak annyit csinál amennyit az önkormányzat elvár tőle.”
 • 11. Fafnír 2008. szeptember 15. 20:48
  „Naja. kevés a kuka, de vajon miért? Azért mert magas árat szabott meg a szolgáltató vagy azért mert jobban meggondolják az emberek hogy esznek vagy kukára fizetnek? Fogós, ravasz ámde elgondolkodtató kérdés.”
 • 10. Tuti 2008. szeptember 15. 20:37
  „Sok helyen egyszerűen kevés a kuka, legalábbis én így tapasztalom. Talán nagyobb rend lenne a "szigetek" környékén is, ha beleférne minden a kukákba. Sokan vannak, akik szépen, kulturáltan leteszik a szemetet, a szél meg elviszi, a kóbor kutyák széttúrják. És a kukák is megsérülhetnek az ürítéskor is. Nem kell mindig a legrosszabbat feltételeznünk, bár kétség kívül a rongálás is benne van a dologban:( Buta emberek mindig is voltak és lesznek is.

  Summa summarum: Szerintem sokat javítana a helyzeten, ha gyakrabban ürítenék a szelektív kukákat, vagy több konténert helyeznének ki.”
 • 9. Meszi 2008. szeptember 15. 20:32
  „Kérdezném én, hogy még másfél ével ezelöt 3 kukánk volt egy lépcsöházaknak a panelekben s most már csak egy rendes kuka s egy kis kuka maradt? pedig még több szemétdíjat kérnek tölünk!
  Miért nem lehet megoldani azt hogy a nagyobb társas ill panelépületekben legyen már az épületben a szelektívgyüjtés. Az emberek ahoz lusták hogy 200 -500 m tegyenek meg a házuktol a szemétgyüjtöig, de ha a házukba viszik a megoldást sokal többen tenék meg, nem egyböl kidobják hanem mondjuk abba teszik a szemetet ahova valo.”
 • 8. k.katalin 2008. szeptember 15. 20:30
  „T. Valakiii!
  Talán jobban meg kellene nézni, hogy mikor és mit visz a kommunális szelektív gépkocsija. Azt gondolom Ön abba a körbe tartozik akinek érdeke a jelen állapot. A szelektív hulladékgyűjtés az "Európai" magyar embereknek van, akik élnek a lehetőségekkel.
  T. latakacs!
  Olvasson újságot, netán a komszol weblapját és rájön, hogy a rendszer működik, s talán okosabb lesz a hulladékudvar ügyében is.
  T. Angelbaby!
  Ami Győr-Ménfőcsanakon ma van a szelektívek környékén, az az ott lakók fényképe és nem a szolgáltató nemtörömdősége, hiányos munkája. Talán a rendeltetésnek megfelelően kellene használni a szelektív szigeteket, de előtte illene tudni minden ott lakónak,hulladék és hulladék közt mi a különbség. Mi tartozik a szelektív hulladékok körébe stb. Ha ezt megtanulják, akkor nem alakul ki az ami most Önök környékén!”
 • 7. valakiii 2008. szeptember 15. 20:15
  „Az a helyzet,hogy hiába a szelektív szemétgyűjtés,ha.........
  A Kommunális szolgáltató munkatársai vegyesen öntik a gépbe !!!
  Akkor minek a szelektív gyűjtés ????????”
 • 6. georgbb 2008. szeptember 15. 20:11
  „Buta magyar embereknek nem kell szelektív gyűjtő...”
 • 5. latakacs 2008. szeptember 15. 19:27
  „Ez a cikk jókor jött nekem, köszi a szerzőjének!
  Nálunk Ikrényben, az 1800 fős községre van egy "sziget". Itt 3 láda van, 1-1 a papír, a müapalack, és a fehér üvegnek. Ha jól emlékszem, régebben több fajta láda volt, tényleg lehetett szelektálni, itt nem, ráadásul ez is kevés. Sztem még 2 ilyen helyre lenne csak itt szükség.
  A másik. Én, mint nem győri, miért nem vihetem el a szemetem az újvárosi gyűjtőbe? Ott is fel kell mutatni, hogy győri vagyok vagy nem, illetve még az utcsó csekket is meg kell mutatnom, hogy fizetem is, ill. azon van rajta az üf.azonosító. A díjat fizetem, de a szemetem nem vihetem oda. Majd szólok az Anyósomnak, hozza a csekkjét, meg a fleknijét, és elvisszük a dzsuvánkat.Sztem ez hátrányos megkülönböztetés.
  Az utcsó üzim a Komszol-nak: írják mán meg egyszer, mikor is jönnek pontosan csütrötökön, amikor ürítik a kukákat. Reggel kirakjuk, volt, hogy egésznap kint volt a tűző napon, az urak meg voltak olyan kegyesek és este 10 után vitték csak el.”
 • 4. :( 2008. szeptember 15. 19:18
  „a Ménfőcsanaki-Medditerán gyűjtó lassan nem szelektív, hanem veszélyes hulladékgyűjtő, melyet fényévente egyszer ürítenek.
  egyszer szemtanúja voltam ennek a véletlennek. azt elvitték ami a kukába volt, de ami mellette azt nem, pedig ugyanaz volt.
  naívan feltételezem, hogy ha hetente történne az ürítés nem alakulna ki ilyen helyzet és többen több szelektíven gyűjtött szemetet vinnénk ki. én most semmit nem teszek oda, mert csak a szeméthalmot növelném.
  lehet hogy az illetékesek olvassák a hozzásólásokat? és történik is valami? vagy ez is naivitás.”
 • 3. :/ 2008. szeptember 15. 18:49
  „Milyen "tanácsháza" van Ménfőcsanakon?”
 • 2. kep 2008. szeptember 15. 18:26
  „+ mi ertelme van annak, hogy a szelektiv gyüjtökbe valogatas nelkül mindent beleszornak??? mindegy, hogy karton (termeszetesen nem lapitva) , vagy eppen fem italos doboz, vagy barmi mas.... müanyag flakon ....
  vizivaros. ...”
 • 1. Angelbaby 2008. szeptember 15. 14:04
  „Hozzászólva a cikkhez:

  Nemcsak itt, de a város összes pontján szerintem ilyen a helyzet. Többek között Ménfőcsanakon a Mediterrán lakóparkban is. Hiába az igényes, szép környezet, elcsúfítja a szemétrengeteg.

  A szelektív kukákat felgyújtotta valaki, napokig bűzlött. A szemetet a szemétszállító nem viszi el, így csak nőnek a szemeteszsákok, s amikor már nem fér bele, mellé pakolják. A szél szétfújja a szemetet, mindent elborítva.

  De példának hozhatnám a másik szemétgyűjtőt is, a Ménfőcsanaki Tanácsháza mellett, mely szintén szelektív, és hordják is bele szorgalmasan a műanyag palackokat. A szemétszállító vállalat mégsem üríti ki rendszeresen, így megtelik.

  Az elszállító hibája első sorban, hogy nincsenek megfelelő rendszerességgel kirürítve a tartályok. Ha megfelelően kezelnék a tartályokat, nem gyűlne fel a szeméthalom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Födémgerenda csere a bakonypéterdi templomon

Bakonypéterd - Új födémet kapott a bakonypéterdi templom. Tovább olvasom