Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Miért nem tisztították meg a sírkerteket?

Sok látogatót zavart a bokáig érő avar.
Legyen ön is a tudósítónk >>

Küldjön fotót, hírt, videót: tudosito@kisalfold.hu
„Bokáig érő falevélben gázoltunk halottak napján. A sírok között kupacban álltak a levelek, vagyis összesöpörték, de el nem vitték. Legalább ezen a napon nem lehetett volna ezt megtenni?" – kérdezték olvasóink. Kérdésük nem maradt költői, mert megkerestük a szolgáltatót.

A nádorvárosi köztemetőben készítette a fotót olvasónk.
A nádorvárosi köztemetőben készítette a fotót olvasónk.


Hogy a falevelek bársonyszínű lepellel takarták-e a sírokat s adtak különös hangulatot halottak napján a sírkerteknek vagy valós balesetveszélyt jelentettek az idős, bottal járó embereknek, mindenki eldöntheti maga. Az biztos, hogy több olvasónk az utóbbi pártján állt, s panasszal kereste meg szerkesztőségünket. Volt, aki felvételt is készített november 1-jén, más szóban, SMS-ben jelezte: nem érti, miért nem lehet a falevelektől rendesen megtisztítani a sírokhoz vezető utakat, a sírok környékét akkor, amikor biztosan lehet tudni, hogy tízezrek mennek a temetőkbe... Miért nem? – tolmácsoltuk olvasóink kérdését és fotóját a Győr-Szolnak. Ott kivizsgálták az ügyet, s az alábbi választ adták:

„Munkatársaink, valamint megbízott vállalkozók takarították a társaság kezelésében lévő győri köztemetők területét az ünnep előtt. Ugyanakkor a lombgyűjtést követően, a háromnapos ünnep ideje alatt is hullottak a fákról a falevelek, melyeket elsősorban a hulladékgyűjtő edények mellett halmoztak fel. Az utak és a közlekedő útvonalak jól járhatóak voltak. A zsúfolt, reggel 7 órától este nyolc óráig nyitva tartó temetőkben a látogatók testi épségének megóvása miatt a hétvégén nagy teherautók korlátozottan közlekedtek, így csak akkor szállították el a leveleket, amikor már a behajtás biztonságos volt. A nádorvárosi köztemetőből (a fotó ott készült) november 2-án szállítottak el nagyobb mennyiségű lombot és hulladékot. A temetők fenntartásáról gondoskodó társaság azoktól a látogatóktól, akiket ez a kellemetlenség érintett, elnézést és megértést kér."

Olvasóink írták

  • 3. kbb 2013. november 05. 13:49
    „És a sok autós is akik még ilyenkor se képesek arra hogy gyalogosan menjenek oda a sírokhoz!Tisztelet a kivételnek gondolok itt a beteg idős emberekre akik járni is alig tudnak!”
  • 2. pancser 2013. november 05. 10:29
    „Engemet sokkal jobban zavar a lombnál a kicsorgó kuka és a körülötte hentergő egyéb dolgok. A lehullott őszi lomb ha friss, nem szemét, van benne valami különös hangulat.”
  • 1. enéh 2013. november 05. 09:29
    „és mi a magyarázat a csordultig telt kukákra és gyűjtőkre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacsavész pusztít Ázsiában? - olvasónk fotói

Hullanak a nagy sárga kacsák: a kínai szárnyas pusztulását olvasónk is lefotózta. Tovább olvasom