Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Miért a furcsa molinó a Pannonhalmi Apátság tornyán? - fotók!

Látványos fotót küldött szerkesztőségünbe Siska Gábor
pannonhalmi olvasónk az apátság tornyára kitett molinóról.

Ahogy a bencés gimnázium illetékesétől megtudtuk: a hagyományos karneváli felvonulással megkezdődött náluk a farsang, amely az intézmény egyik vidám, hangulatos rendezvénye.

Ilyenkor a végzős diákok négy csoportot, „párt"-okat szerveznek és jelölteket állíthatnak a „királyválasztásra". Idén a királyi cilinderért a Pár-Don, HKT All Stars, Homeless párt és a Coloradó Párt vetélkedik egymással. A torony korlátjára rögzített molinó az egyik csapat kampányának kelléke.


A farsangi képek forrása: kettucat.blogspot.hu. További nagyszerű felvételek itt >>

A farsang tvégén választási műsorokkal zárul, a megválasztott „uralkodó", a „koronázási" ünnepség után, másfél napra átveszi a hatalmat és csapata segítségével farsangvasárnap megrendezi az ígért programokat (például a harangtúrát a toronyban, az okos telefonok és okos tanárok vetélkedőjét) és gondoskodik a méltó ünneplésről. tfőn reggel pedig folytatódnak a dolgos tköznapok a gimnázium életében.

Korábban írtuk:

"Elkezdődött a pannonhalmi farsang! Diákokból alakult `pártok´ győzködik egymást" - kezdte Olvasónk." Cél a vasárnapi diákuralom királyi tisztségének megszerzése. Van, aki így kampányol" - zárta szavait Tudósítónk.


Furcsa molinó a Pannonhalmi Apátság tornyán - fotók: Tudósító

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt Szonja! Kutyáját keresi olvasónk Győrben

A kutya még pénteken indult útnak a Dunacentertől. Tovább olvasom