Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Mesehét a Bezerédj-kastélyban - képgaléria

A múlt héten egész hetes mesehetet rendeztek a Bezerédj-kastélyban, Ménfőcsanakon.
Magyar Népmese Hete a Bezerédj-kastélyban
2012. szeptember 24-28.

A magyar népmese napja tiszteletére már 6. alkalommal - szeptember végén- egész hetes programsorozatot rendezett a Bezerédj-kastély könyvtára. Ezen a héten minden a meséről szólt! Méltón megünnepeltük Benedek Elek születésnapját, aki 1859. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Székelyföldön, egy kis faluban, Kisbaconban. Mint meseíró a magyar gyermekirodalom hazai megteremtője.

Az ifjúság számára meséket, verseket, színdarabokat, történelmi műveket írt.

Tartalmas programokkal készültünk az idén is. Szeptember 24-én nyílt Fazakas Sándor kiállítása, mely csodálatos gyökérszobrokat mutat be. A "Benedek Elek" meseillusztrációs rajzpályázat eredményét is kihirdettük, a legszebb alkotásokat kiállítottuk. Első helyezést értek el kategóriánként: Iklódi Mátyás, Liska Balázs, Zsédely Boglárka, Dimitriu Katerina és Szabó Alexandra.

Mesemondó versenyt rendeztünk1-6. osztályos tanulóinknak. A zsűri tagjai olyan nyugdíjas pedagógusok voltak, akik hosszú évtizedeken át itt tanítottak az iskolában.

A mesemondó versenyen a következő eredmény született:
1-3. osztályosok: 1. Csala Kata Rebeka 2. Surányi Eszter 3. Kajtár Márton 4-6. osztályosok: 1. Léb Eszter 2. Fáczán Zsófia 3. Ferenczy Fruzsina 
Szeptember 26-án az óvodások érkeztek hozzánk, amikor közösen adtak elő egy-egy verset. A játszóházban a gyerekek nemezből készítettek labdát.

Az utolsó napon pedig a "Meserétes" zajlott a könyvtárban, egész nap szólt a mese, gyerekek és felnőttek mondhatták el, olvashatták fel kedvenc meséiket. Ezen a héten közel 700 mese iránt érdeklődőt láttunk vendégül a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban. A mesét kedvelőket sok szeretettel várjuk jövőre is!

Sulyok Attiláné

A múlt héten egész hetes mesehetet rendeztek a Bezerédj-kastélyban, Ménfőcsanakon.

Mesehét a Bezerédj-kastélyban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panorámakép a győri víztoronyból - fotó

A múlt szombaton nyílt napot tartottak a szabadhegyi víztoronyban. Pár képet készítettem, melyeket… Tovább olvasom