Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Méltó zenei ünnep a 10 éves Rómer házban

Győr egyik kulturális központjában a 10 éves Rómer házban lépett fel az ifjú, tehetséges boogie zongorista, Dániel Balázs.

A Premier terem közönsége premiert láthatott. Győrben először lépett fel Balázs a triójával, Koch Barnabás dobossal és Zink Ferenc bőgős, basszusgitárossal. Az est és a koncert vendége volt még Tóth Balázs, aki remek szaxofonjátékkal színesítette a trió játékát.

Nyár folyamán Balázs a nemzetközi közönséget hódította meg, világhírű zenészek Mungo Jerry(élő legenda), Tony Sheridan (ex Beatles) és Gail Andersonnal(amerikai származású énekesnő) méltó társaként Ausztriában. De fellépett Németországban is.

A Rómer ház béli koncert egy főpróbája is volt egy másik nagy rendezvénynek. A nehézségek ellenére ismét megrendezésre kerül Győrben a boogie és blues ünnepe a Második Magyar Boogie-Woogie és Blues Est. Balázs és triója megpróbálja felülmúlni a tavalyi nagy sikert hozott estét, ahol a közönség állva tapsolta vissza a zenészeket és a koncert vége fergeteges boogie táncmulatságba csapott át.

Idén is lesz sztárvendég, az a Silvan Zingg Svájcból, akinél Balázs első sikerét érte el az általa, Luganoban rendezett nemzetközi boogie zongorista versenyen. (Kiváló minősítésű oklevél). Silvan Zingg aki világszerte ismert ebben a műfajban. Európa jelentősebb nagyvárosain kívül az USA-ban, Indiában, Kínában, Szaud-Arábiában is fellépett már. Magyarországon először itt Győrben lép színpadra Dániel Balázzsal. Ismertségét és nagyságát jelzi, hogy Győrbe Hollywood, Svájc és Franciaország koncerttermei után fog érkezni.
Mé


Balázs nem csak játssza a boogiet, hanem táncolja is. A tavalyihoz hasonlóan a táncban párjával a dunaszerdahelyi származású Baranyai Tímeával. A műsor alatt profi táncosok, Hergenrőder Jácint, Hergenrőder-Kovács Réka, Kramarik Endre, Horváth Emőke, mutatják be a boogie sokféleségét. Akinek kedve van, újra táncolhat a színpadon!

Tehát ne felejtsük el! Második Magyarországi Boogie-woogie és Blues Est, Győr Richter terem 2009. december 11. 19:30 óra. Mindenkinek ott a helye!
Aki boogie rajongó azért jöjjön, aki nem az, ezután az lesz!
A jegy ár: diák/nyugdíjas: 1000,- felnőtt:1900,- Ft.

Jegyek elővételben rendelhetők a mrfirehandticket@gmail.com e-mail címen, illetve megvásárolhatók a győri Tourinform Irodában (Győr, Árpád út 32. Tel.: 96/311-771)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radnóti-emlékmű: Új útburkolati jelek a halálos baleset után

A hétfő reggeli tragikus baleset után kijavították a korlátokat , kedden az útburkolati jelek… Tovább olvasom