Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Megújult Krisztus kereszt Gyarmaton

Gyarmaton is, mint az országban sok más helyen, az út mentén állnak Krisztus keresztek. Az egyik gyarmati kereszt, az idők múlásával az enyészeté lett.

Gyarmati vadászok, akik vadászútjuk során mindig elmentek az egyik összedőlt, elkorhadt krisztus kereszt mellett, elhatározták, hogy újat álllítanak helyette, és a tettek mezejére léptek! Időt, energiát, pénzt nem kímélve, újat állítottak a régi Krisztus kereszt helyére.

A helyi vállalkozók, vadászok, akik lelkesen dolgoztak az ügyön: Keszthelyi Miklós, Liszbauer Gábor, Szabados Győző és Téringer Lajos, és nagyon sok munkát vállalt a kereszt elkészítésében egy  téti vadász:  Majsa Sándor.Szabadidejükben, saját költségükön,  megszervezték, létrehozták az új Krisztus keresztet a régi, Gyarmaton közismert nevén: a "vörös" kereszt helyén. Felkértek még gyarmati kőműveseket  is, hogy munkájukkal segítsék az új kereszt elkészítését. A gyarmati egyházközség részéről Morgos Ferenc atya támogatta elképzelésüket, és megköszönte tevékenységüket az egyházközség nevében. A mai napon, május 23-án  a felállítás helyszínén,  gyarmati hívek, érdeklődők, és a létrehozók együttes jelenlétében Morgos Atya megáldotta az új keresztet, és követendő példának állította mások elé  ezt a nemes cselekedetet! Morgos Atya kiemelte, hogy a vadászok példaként állhatnak mások előtt, e nemes tettükért!  A Krisztus kereszt megáldásakor egy helyi  lakos is felolvasta erre az eseményre írt saját versét!
Keszthelyi Miklósné, Gyarmat

Olvasóink írták

 • 1. asher60 2009. május 24. 16:00
  „nagyon edi az a badog jezuska!!!
  barkochba!!
  ember?
  igen.
  fembol van?
  igen.
  akkor; Plebanos-(pleh-banos a gyengebbek kedveert mint pl; ostorka!!)-”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágok Ménfőcsanakon

A nagyvilágban járva, nem sok hasonló szépet láttam. (Tán, ha a Golgota virágot említhetem.) - írta… Tovább olvasom