Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megmérgezték a kiscicákat

Ezeket a cicákat az éj leple alatt megmérgezték. Az ilyen tett büntetéssel jár -írta olvasónk. Megrázó fotók a macskatetemekről. +18.
A fotókat tudósítónk készítette.

"Mi cicák üzenjük nektek, akik ilyet tesztek, ilyet veletek mi soha nem tennénk!" - Mici, Frici és társai -
Olvasóink írták

118 hozzászólás
 • 118. HR_XAR1 2010. október 12. 14:38
  „Slow, akkor az emberiség meg lőjje magát fejbe, mert nem az állatokkal van baj, hanem az ökrökkel, az emberekkel. Mi túrtuk ki az állatokat a természetes élőhelyükről, és még mi szabjuk meg, hogy mit tehetnek? Herélni kellene a jogalkotót.”
 • 117. Wicuska 2010. október 09. 12:51
  „Auriana, nem mindegy hogy szelídített vagy nem szelídített? Mindennek meg van a rendje, te is megeszed a vadon élő állatokat is, nem csak a "macska a védett madarat". Akkor ezentúl senki se egyen őz-, vaddisznó, fácán húst, mert azok is vadon élnek. Meg akkor légyszi állítsd meg a bálna vadászokat is, mert azok írtják ki a bálnákat. Azok előbb kipusztulnak az ember hibájából, mint a az a pár madár, amit esetleg a macskának sikerül elkapnia. Meg akkor az egereket is sajnálhatnád, mert azokat is megeszi a macska. Az enyémek is előszeretettel játszanak velük.... Amúgy meg az ember végzi a legnagyobb pusztítást környezetében, nem az állatok!”
 • 116. varfalvi 2010. október 09. 08:34
  „Nekünk és a gyerekeknek nagyon hiányoznak, sokan szerették őket. Az elkövetőt a rák felzabálja.”
 • 115. Auriana 2010. október 06. 11:48
  „De igen, van olyan állat, amit a mi kedvünkért van. A kutyát, macskát, aranyhalat nem az evolúció alkotta meg, hanem az ember - külön fajokat hoztunk létre. Ezekre vonatkoznak az unalomig ismételt sorok: "amit megszelidítettünk, azért felelősséggel is tartozunk". Ez így teljesen igaz, nekem is van otthon akváriumom, hörcsögeim, kutyám, csigáim sőt, egy ideig macskám is volt, és igyekeztem ebben a szemléletben nevelgetni őket. Azonban ezt a mondatot kiegészítem: mi, emberek azokért az élőlényekért is felelősséggel tartozunk, akiket nem tudtunk vagy nem akartunk megszelidíteni. Szeretném, ha a természet védelmét előbbre tartanánk a saját magunk által kialakított állatok babusgatásával szemben - mi ebben az egyensúlyt felbillentő magatartás? Természettudományos alaptétel, hogy bármelyik faj kipusztulása jobban felborítaná a bioszférát, mint az emberé, vagy az ember által kitenyésztett fajoké. Ha választani kellene, a vadon élő állatok védelmét helyezném előtérbe, mert ők az egész bolygó javát szolgálják, míg a háziállatok csak az emberét. Ám szerencsére nem tartunk még ott, hogy döntést kelljen hoznunk, ezért minden élőlényt kellőképp tisztelek.”
 • 114. Slowflash 2010. október 06. 11:16
  „A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról
  41/2010. (II. 26.)

  A kedvtelésből tartott állatok tartására és az állatokkal való bánásmódra vonatkozó rendelkezések

  14. §
  (2) A kedvtelésből tartott állatot úgy kell tartani, hogy az állat tartása lehetővé tegye annak természetes viselkedését, ugyanakkor a környező lakóközösség kialakult élet- és szokásrendjét tartósan és szükségtelenül ne zavarja.

  Magyarul: A háziállat jöhet mehet, csak másokat ne zavarjon se a jelenlétével, se a szagával, sem pedig egyéb tevékenységével. Természetes viselkedése pedig korlátozódjon más portáján, ill. közterületen (ha csak nincs állandó felügyelet alatt a gazdája részéről) kívülre.

  Én ezt így értelmezem.”
 • 113. Slowflash 2010. október 06. 07:35
  „Bocs az előbb Rena helyett Renka101 a helyes megszólítás.”
 • 112. Slowflash 2010. október 06. 07:31
  „viperetta335!

  Bele akarod magyarázni a macskákat nem imádók véleményébe, hogy "teljesen indokoltnak és elfogadhatónak tartják ezt a megoldást"? Na neeeee! Ez eléggé szánalmas hazugság...ezért aztán a te lelkeddel és elfogultságoddal vannak komoly gondok. Senki nem mondott olyat, hogy helyesli a macskagyilkosságot. De még csak nem is utalt rá.
  Lehet, hogy itt magáról a tettről volt szó, de közben feljöttek a háziállatokkal (pontosabban a gazdáikkal) kapcsolatos problémák is, ami teljesen természetes. Mi baj van ezzel? Talán az önkormányzati választások fórumában kellett volna felhozni a háziállattartók felelősségét?

  Rena!

  Nekem az udvaromon csak ne kapargassa a piszkát más macskája! Kapargassa otthon az ágyadban!
  Ha a járdára odacsinál egy kutya, a gazdájának kötelessége eltakarítani. Ha kóbor kutya piszkít oda azt előbb utóbb begyűjti egy szakember. De mondjuk Győrben elég ritka már a kóbor eb, ezért megint csak kedves gazdikkal lehet a gond.”
 • 111. viperetta335 2010. október 06. 06:59
  „Kedves Auriana,"józanságod" pont olyan egyoldalú és elfogult,mint a megvetett másik oldal nézetei..."kiskedvencek"-ez mit jelent? Egyetlen állat sem a mi kedvünkre van...Viszont aki úgy kívánja fenntartani,az "egyensúlyt",ahogy pl te, az ugyanúgy felbillenti csupán,mint a többiek.
  Egyébként itt magáról a tettről volt szó.Lehet mindenfélével magyarázni,okosságokat mondani arról,hogy hova pisil a macska és hasonlók,ilyet tenni akkor is mocsokság,és az az ember,aki ezt még indokoltnak is érzi egy aljas,semmirevaló,szemét alak,akiért rohadtul nem lenne kár...Majdhogynem úgy néz ki,itt fenenagy megértés van és sokan teljesen indokoltnak és elfogadhatónak tartják ezt a megoldást...És ez undorító.Valami hibádzik a lelketekben.”
 • 110. Renka101 2010. október 05. 21:27
  „90. hozzászólás westi 2010.10.05. 13:00

  Ez kamu! A macskák ugyanis nem kakálnak oda, ahol esznek. Sőt, elkaparják a piszkukat. Ellentétben a kutyákkal, akik még a járdára is odacsinálnak.”
 • 109. csompi1 2010. október 05. 21:08
  „108. Auriana 2010.10.05. 20:44
  Köszi,végre egy józan vélemény! Igazad van Auriana!”
 • 108. Auriana 2010. október 05. 20:44
  „Tartsák őket zárt helyen, a kóbor egyedeket gyűjtsék be, keressenek nekik új gazdát, és ne az utcán etessék őket - ekkor talán mindenki megnyugszik. Én speciel azt az évi sok ezer, macskák által megölt, őshonos madárt sajnálom. A háziállatok védelme sem utolsó, de a biológiai egyensúly szempontjából teljesen lényegtelen, hogy vannak-e kutyák-macskák, vagy sem. Szeretném, ha az emberek a vadon élő állatokat védenék fele akkora vehemenciával, mint a kiskedvenceket. Még mielőtt kipusztul a vadon, és csak az embernek meg a kegyenceinek marad hely a Földön.”
 • 107. Slowflash 2010. október 05. 20:07
  „Egy szónak is száz a vége, ha háziállatod van, tartsd otthon! Ne az én területemen. Kösd meg a macskádat vagy zárd be a lakásodba! :)”
 • 106. Hombre 2010. október 05. 19:24
  „MotorosPista. A macskanyelv meg a macskaszem kimaradt! :)))”
 • 105. Hombre 2010. október 05. 19:23
  „Wicuska . Nem tudom,nem értek hozzá hogy melyik nemű csövel a falra. Csak a szagát érzem!!!!! Nálunk a virág ágyásba meg a járdán szokott lenni a vita tárgya (vagy inkább vita trágya),ahol nincs elkaparva.Meg azért az elkaparás is egy kicsit erős fogalmazás. Maradjunk annyiban,hogy kapar rá egy kis földet. Biztos hogy nem kutya,mert olyan kerítésünk van körbe,ahol még a kis termetű kutya sem fér be.”
 • 104. viperetta335 2010. október 05. 19:15
  „Utolsó mocskos rohadék,aki ilyet tesz,és abszolute nem lenne kár érte,ha valaki kinyírná...A cicákért kár.”
 • 103. MotorosPista 2010. október 05. 18:44
  „Na megint a sok okos mondja ám..........
  macskahúgy, macskaszar, macskajaj, van minden :)))”
 • 102. Wicuska 2010. október 05. 18:28
  „Westi amúgy meg azért "nyivákolunk", mert ha emberölésért jár börtön meg pénzbírság, akkor az állatokért is illő lenne! Én büntetném az ilyen embereket! Külföldön teszik jól, ott is börtön meg pénzbírság jár az állatkínzásért! Én Magyarországon is bevezetném, biztos vagyok benne, hogy itt is lennének önkéntes segítők ez ügyben! Nem vagyok benne biztos ugyanis, hogy minden emberélet fontosabb egy állaténál! Ha embereket mérgeztek volna meg, azután már nyomoznának, itt meg mert kóbor cicák voltak, tesznek rájuk! Ez nem fer!”
 • 101. Wicuska 2010. október 05. 18:06
  „Hombre csak a kandúr macskák vizelnek a falra, megjelölik a területüket, ha ivartalanítva vannak, akkor viszont a kandúr macskák sem vizelnek össze mindent. Amúgy meg a kutya nem kaparja el, csak kb. megtörli a lábát....de a macska az elkaparja rendesen, úgyhogy tuti nem abba lépsz bele, ha belelépsz! Hidd el tudom, nekem is van macskám is meg kutyám is és nem a macskapiszokba lépek bele, ha belelépek, hanem a kutyaürülékbe. Úgyhogy erről lehetne vitatkozni, hogy mondjuk a kutya tisztább-e vagy a macska. Na meg a kutya előbb lepisálja a falat mint a macska. Meg akkor esetleg a galambszart is lehetne takarítani, mert a városokba minden tele van velük! Na további jó vitatkozást!”
 • 100. varfalvi 2010. október 05. 17:09
  „77.Wicuska Te okosan beszélsz, reálisan látod a dolgokat.”
 • 99. Hombre 2010. október 05. 16:57
  „Elkaparja a macska a szart? És a macskahúggyal amit a falra pisál,azzal mit csinál? Lemeszel utána? Akkor én is odamehetek az ajtótok elé szarni,szórok rá egy marék homokot és rendben is van?”
118 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy halott kutyus vallomása

6 hetesen magatokhoz vettetek, sokat játszottam a gyerekekkel, és nagyon boldog voltam… Tovább olvasom