Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megdöbbentő képek a Dunaremetei hajóállomás melleti pihenőhelyről - fotók

Képek a dunaremetei hajóállomáson, melyek a Duna melletti pihenőhelyen készültek. No comment - írja olvasónk.
„A képek a dunaremetei hajóállomáson, a Duna melletti pihenőhelyen készültek. No comment" – írta szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében Tóth Ádám, aki több, a napokban készült felvételt is küldött. Ezeken jól látszik, hogy a tiltás ellenére többzsáknyi – kiszórt – szemét csúfítja a környezetet.

Olvasónk felvetésével megkerestük Marovics Géza dunaremetei polgármestert.

– Néhány hete, a falunapot megelőzően, több mint húsz zsák szemetet szállíttattunk el a pihenőparkból az önkormányzat költségén. Főként hétvégéken több hulladékot helyeznek el itt, annak ellenére, hogy ki-
plakátoltuk, tilos itt a szemét lerakása. Eddig egyébként ez nem volt jellemző, hogy ilyen mértékben elszaporodjon a szemét. Tavaly már érzékeltük, idén viszont már tarthatatlanná vált a helyzet – panaszolja a településvezető.

Elmondása szerint hétfőn reggel kilátogatott a helyszínre, és akkor tapasztalta, hogy nemcsak a sok szemetet kell elszállítaniuk, hanem a padokat is megrongálták, összetörték de volt, amit el is tüzeltek.
A falu első embere arra gyanakszik, hogy az utóbbi időszakban megszaporodó vadkempingezők lehetnek az elkövetők, akik idegen túravezetőkkel érkeznek a környékre.

A terület gondozását egyébként azóta vállalja az önkormányzat, amióta néhány éve emlékhelyet alakítottak itt ki. A polgármester szerint a falu erejéhez mérten sokat fordítanak erre a területre. Így például tavaszonként társadalmi munkában húszan-huszonketten látogatnak ki és teszik rendbe a környezetet. A fűnyírást a falugondnok és a településvezető felváltva végzi.

– Megoldás kellene a szemetelők, vandálok megfékezésére. Egy nagyobb konténer kihelyezése sok pénzébe kerülne ennek a kétszázhatvan fős településnek, és nincs arra sem emberünk, aki ezt a területet felügyelje. Szeptember 10-én testületi ülést tartunk, akkor meg kell vitatnunk, hogyan tovább. Az összetört padokat is pótolnunk kell – tette hozzá Marovics Géza.

Kompjárat jövő nyártól. A falutól két kilométerre fekvő zöldterület mellett köt ki várhatóan jövő év nyarától a Bős és Dunaremete között közlekedő komp. A beruházás során Dunaremetén és Lipóton a kikötőig új út épül majd. Az előbbi településen kikötőépületet emelnek (éppen az említett terület mellett) önálló, szigetüzemű energiaellátással, saját kúttal, egyedi szennyvízkezeléssel, parkolókkal. Egy 24 méteres önjáró kompot is beszereznek. A projekt várhatóan egy év múlva fejeződik be a két kikötő használatbavételi engedélyének és a komphajó üzembe helyezési engedélyének megszerzésével.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Mankapunka 2012. augusztus 28. 16:29
  „pancser

  Te azonosultál velük,nem én.”
 • 22. ATXadmin 2012. augusztus 28. 10:02
  „Hát igen az embernél nincs nagyobb ÁLLAT .........”
 • 21. mosonmegye 2012. augusztus 28. 08:14
  „Néhány hónapja megjelent egy aprócska cikk, az egyik PH a faluszélén talált szemetet megkutatta, benne névre kiállított számlák, feljelentés a rendőrségen, magyarázkodjon és fizessen a feljelentett. Le kell hozni az ilyen képeket is, ahol látszik a bűnös neve; Személyiségi jogok? ugyan, kemény pénzbüntetés vagy közmunka mint anno a nagy CCCP-ben a részeg randalírozóknak. ha valaki ezt nem jónak tartja jónak, menjen oda és szedje össze maga. és legyen büszke arra hogy mennyire szociálisan érzékeny, mennyire filantrop.”
 • 20. Lomex 2012. augusztus 28. 07:33
  „Kompkikötő építése helyett talán egy konténert kellene kitenni az illetékeseknek. Úgy gondolom, hogy ezt a szemetet nem odavitték, hanem ott keletkezett sátrazók, piknikezők által.”
 • 19. szekelyse50 2012. augusztus 27. 20:41
  „Egyre többen élnek ilyen ,és ehhez hasonló életmódot.”
 • 18. ekkenekepen 2012. augusztus 27. 19:41
  „Hű képe a bóvliországnak. Pont mint az olaszoknál, még a zászló színek is stimmelnek, csak kicsit a perspektíva más. <moderálva>, tolvaj, korrupt lusta népség, aki csak hőbörögni tud, meg mutogatni, miközben vigyorogva elnéza ahogy egy szemétdombon él.
  Ahogy Nápolyban is fél évig tiporták a mocskot, úgy hogy már középkori állapotokat idézte a városkép, éppcsak egy pestisjárvány meg az inkvizíció hiányzott.”
 • 17. Karcsika 2012. augusztus 27. 19:30
  „Re: #14. Contar 2012.08.27. 17:32

  " lefényképezném a telómmal."

  Szerinted ez a mondat azt jelenti, hogy csak egy képet készítenék?
  De 2, 3,... képről már kiderülne!
  Vagy egy videóról.”
 • 16. pancser 2012. augusztus 27. 19:12
  „13."Manka........" Talán az eszkimók jönnek az országba szemetelni, ezek magyarok még csak nem is a kisebbség, sőt nem is az irástudatlanok, hanem .............
  Te hol élsz nem Magyarisztánban, akkor hol? Talán a Holdon?”
 • 15. peet2 2012. augusztus 27. 19:03
  „Miért csodálkoztok a nyár záró buli után láttátok volna a a városház elötti
  területet!!!
  Csak onnan aztán el kellett szállitani mert az ugye mégis csak a belváros.
  Innen is csak elkellett volna vitetni a szemetet mikor még "csak "zsákokban volt!”
 • 14. Contar 2012. augusztus 27. 17:32
  „4. kohnvektor !
  Tökéletesen egyetértek!

  10. Karcsika!
  Egy fotóról nem derül ki, hogy az autóból ki- vagy berakják-e a szemetet!”
 • 13. Mankapunka 2012. augusztus 27. 16:48
  „" ilyenek vagyunk, szemetelünk telerakjuk az erdősávokat, a szelektív gyűjtők környékét,"

  Max, te és társaid,akik nagy múlttal rendelkeztek ebben a Kárpát-Medencében.

  Engem nem zavar,hogyha magyarisztán lakóinak így is jó,nekem meg végképp,amúgy sem jártam még Dunaremetén,de látom,nem hagytam ki semmit. Legalább tudom,hova kell vinni legközelebb a szemetet Ausztriából.”
 • 12. pancser 2012. augusztus 27. 15:27
  „Tucatnyi fényképet tudnék hozni hasonló témában egy-két órán belül. ilyenek vagyunk, szemetelünk telerakjuk az erdősávokat, a szelektív gyűjtők környékét, sőt újabban már az a kertvárosi utak mellett is zsákok hemperegnek teli zöldhulladékkal. sőt a jánossomorjai térségi szeméttelep melletti parkolót a 86-os útnál még szemét nélkül nem láttam!”
 • 11. szószóló 2012. augusztus 27. 14:06
  „De ha ott el van helyezve egy kuka benne szemeteszsákkal!! Akkor azt nyílvánvalóan nem azért rakták oda hogy aki belerakja a szemetét utána vissza kivegye és elvigye haza!!!! Hanem onnan is rendszeresen üríteni kellene a hulladékot!!! Ezt vagy elfelejtették bejelenteni a Rekultívnak , vagy mivel, hogy nincs rá lakossági bejelentés a kukások elfelejtenek odamenni üríteni!!! A Rekultív pedig azt hiszi hogy ott minden rendben és ürítve van a hulladéktároló!!! Nyílvánvaló, hogy ezek után a képek után már talán lépnek valamit. Mert ugye szerintem ez közterületnek számít és ugyan már ha lenne mindig hely a szemétnek , ne kelljen már a kirándulásból hazacipelni még ebbe a melegbe a szemetet is. A lényeg hogy itt szerintem nem az emberi magatartással van a legnagyobb baj, hanem az ürítés megszervezésével. Ha TV-t és kanapét, rossz matracot látnánk a képeken akkor már nagyobb lenne a probléma4!”
 • 10. Karcsika 2012. augusztus 27. 13:58
  „Re: #4. kohnvektor 2012.08.27. 12:24
  Igazad van.

  Nem hiszem el, hogy minden ´A´ helyről származó szemetet MINDENKI elviszi ´B´ helyre,
  mert ott fizet érte, hogy elszállítsák.

  Ha meglátnék egy ilyen trógert, aki kiteszi a szemetét, tuti feljelenteném, lefényképezném a telómmal.
  Hogy rohadna meg.”
 • 9. Veszettzsiráf 2012. augusztus 27. 13:34
  „Bocs, nekem pl nincs kukám a tanyán, de a szemétszállítást megoldom, hiszen jelen állás szerint a fizikát a teret és az időt ismerve egyszerre 2 helyen lenni nincs módomban, ergó szemetelni is csak 1 helyen tudok egyszerre. Tehát az A helyen képződött szemetet elviszem B-be, és ott elhelyezem a gyűjtőbe. Erre az egyszerű módra hívnám fel azon embertársaim figyelmét akik a természetet mint egy marhanagy szeméttelepet kezelik.”
 • 8. Dwatson 2012. augusztus 27. 13:27
  „Amióta bevezették az idióta szemétszállítási díjszámítást azóta harapódzott el ennyire az illegális lerakás!
  Jó példával jár előttünk pl. Sümeg,ahol egy konkrét,nem túl magas összegért elszállítják korlátozás nélkül a háztól az összes szemetet,nincs értelme elvinni máshová! ( havi 1400 forint,amiben már benne van a kommunális adó is)”
 • 7. 01010 2012. augusztus 27. 13:12
  „Kifelé volt helye a járműben???
  Akkor hazafelé üresen még jobban elfért volna!!

  UNDORÍTÓ ez a hozzáállás!”
 • 6. öröksoproni 2012. augusztus 27. 12:32
  „Persze soha, senki nem látja, ki teszi ezt, hogy felelősségre lehessen vonni valakit.”
 • 5. katkamanocska 2012. augusztus 27. 12:30
  „Nekem ezen még megdöbbeni sem volt időm,hanem majdnem kidobtam a ---ot......üzenem annak aki odarakta.....”
 • 4. kohnvektor 2012. augusztus 27. 12:24
  „Nem az a megoldás, hogy ahol nincs befizetve a havi kukadíj, onnan nem viszik el a teli kukát! Kötelező közszolgáltatás! Magyarul minden házszámhoz kell, hogy fizetett kuka tartozzon. Talán az erdők széle is tisztább lenne!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványfotó az átvonuló Vénuszról - fotók

Két kép az átvonuló Vénuszról, 36,5 és 90x-es nagyításban Newton távcsővel fotózva - írja olvasónk.… Tovább olvasom