Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Még mindig mocsok és bűz a gyárvárosi vasútállomáson - képgaléria

Még január elején számolt be a kisalfold.hu, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Győr – Gyárváros vasútállomás mellett. Utánajártunk, hogy az eltelt idő óta, történtek – e változások az állomás környékén.
Sajnálatos módon szemmel látható eredmények ugyan vannak, azonban ez nem igazán meríti ki a teljességet. A betört ablakok helyén bedeszkázott ablakkeretek láthatóak, egy lakat is került a várótermi helyiség ajtajára, ami némileg kulturáltan néz ki.

Fotók: Guylás Attila

A volt vasúti váróterem melletti helyiség ugyan le volt zárva, azonban emberi erő által kifeszítették az ajtót. Itt aztán újra csak a bűz, az ételmaradékok, a szennyezett ruhák és fából kialakított bunker jelzi azt, hogy birtokba vette vagy éppen vették azt hajléktalanok. A szállásnak kialakított helyiségben ott árválkodik egy bevásárlókocsi, amit feltehetőleg a napi szállításra használhatnak az önkényes szállásfoglalók. Talán szomszédok is élnek a másik helyiségben, ami a Kandó Kálmán utca felé néző bejáratról közelíthető meg.

Az ajtó hiányában jól belátható helyiségben két heverő van elhelyezve, szintén bűz és mocsokkal szennyezett helyiséget láttatva a szemlélődő számára. A mellette lévő régen széntároló deszkázva van, amely helyiség a legutóbbi ott jártunk alkalmával szintén tele volt mindenféle nehezen bomlandó műanyag szemetekkel, fémekkel és egyéb tárgyi eszközökkel, valamint emberi ürülékkel, ez utóbbi orrfacsaró bűzt árasztott. A január eleji áldatlan állapotok tehát nem szűntek meg, csupán a betört ablakok lettek bedeszkázva, viszont még mindig az épület patkányokkal teli és hajléktalanok által összehordott lomok bűzétől terhelt.

Olvasóink írták

 • 7. miracle 2012. augusztus 08. 21:12
  „Sejtettem, hogy nyelvtani okfejtéseimet kicenzúrázzák, de ettől még kvázi az összes mondat ugyanúgy nyelvtanilag és/vagy stilisztikailag helytelen marad.”
 • 6. Tündenéne 2012. augusztus 08. 11:51
  „Legalább a fotós nevét írjátok helyesen, Modi :) "Guylás Attila"? :)”
 • 5. Mankapunka 2012. augusztus 08. 11:26
  „Nekem mindegy,de az adózott pénzedből épített dolgokat rombolják szét.

  Amúgy nem értem,miért jó több nicknéven ide irogatni egy-két embernek. Ettől csak hiteltelen a dumátok.”
 • 4. 1olvasó 2012. augusztus 08. 09:44
  „Egész Gyárváros ilyen sajnos!”
 • 3. myastheniagravis 2012. augusztus 07. 18:42
  „Mankapunka! Téged sajnállak!”
 • 2. Mankapunka 2012. augusztus 07. 16:43
  „Akkor neki lehet állni a hajléktalanokat sajnálni!!!!!!!!!!!!”
 • 1. ATX 2012. augusztus 07. 12:45
  „Két megjegyzés: az "utána jártunk" helyesen egybe írandó, tehát: utánajártunk. A másik: "ami némileg kulturáltan néz ki." Ez a félmondat vajon mit is jelent pontosan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalmabála esett az útra Győrben, a fuvaros otthagyta - fotó

Az 5-ös busz nehezen fért el a körforgalomban Tovább olvasom