Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Madarat lehetett velünk fogatni

Az állatok világnapja alkalmából óvodánk kis csapata kirándulást tett Fenyőfő és Vinye között található Hódos-ér partjához.
Korán reggel izgatottan várta már kis csapatunk az indulást. Szülőket, nagyszülőket bevonva, elindult az autómenet a győrasszonyfai
vasútállomásra, ahol izgatottan vártunk már a vonat érkezését. Nem sokat kellett várunk, berobogott a vonat, mellyel eljuthattunk célállomásunkra Vinyébe. Útközben megcsodáltuk az őszi természetet, a csodálatosan szép faleveleket.

Hamarosan találkoztunk Mocsár Zoltán úrral, aki nagyon sok érdekes dolgot mesélt el nekünk. De mi is számot adtunk tudásunkról, elmondtuk, hogy kik a költöző madarak és, hogy mitől madár a madár.

Kezünkbe foghattuk a madárgyűrűket, különbséget tettünk, kis és nagy gyűrű között, azt is megtudtuk, hogy mit jelentenek a gyűrűkön a számok és a betűk.Ezután következett a legizgalmasabb dolog, elindultunk az erdőbe, ahol már elő voltak készítve a madárhálók, hogy megfigyelhessük, hogy milyen madarak akadnak fenn rajta. Ez egy függönyháló, a hálót a két végén a vezetőszálak végződésénél lévő "füleken" átfűzött rúdra feszítették ki. A hálónak repülő madár a lazán lógó zsebekbe hull. És valóban tényleg megnézhettük, amint egy szajkó és egy kis cinege repült a hálóba. A bácsi, nagyon óvatosan kiszabadította a madárkákat a hálóból, majd azonosítottuk azokat. Majd következett a gyűrűzés, kiválasztottuk a megfelelő méretű gyűrűt és megsimogathattuk kis kedvenceinket. Végül búcsút vettünk tőlük, ők pedig folytatták tovább útjukat.

A gyermekek nevében köszönjük ezt a fantasztikus napot, igazi élmény volt!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyérmes PÁGISZ-tanuló

Megvertük Európát! A EuroSkills Spa-Francorchamps 2012 elnevezésű kontinensviadalon a legfényesebb… Tovább olvasom