Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Lilike a bátor házőrző liba - Kóbor kutyákkal küzdött, betörőket űzött el - fotók

Egy nyugdíjas készenléti rendőrnek kutya helyet, házőrző libája van.
Az állat 20 éve oltalmazza a csepeli családi ház portáját, több betörőrést hiúsított meg, felvette a harcot a betolakodó kóbor kutyákkal is- írta beszámolójában olvasónk, majd így folyattta:

"A Készenléti Rendőrség nyugdíjas rendőrének B.T.-nek és családjának kedvence immár 20 éve "Lilike" az óriás liba, mely kutya helyett házőrzője a családi ház portájának. A lakók nélkül, illetéktelen személy szinte lehetetlen volt, hogy bejusson a csepeli kertváros rész, egyik utcájában lévő ház udvarára a harcias szárnyas miatt. "Lilike" az évek során több betörést hiúsított meg.

Lilike a támadás után
Lilike a támadás után


Az éjszaka csendes sötétjéből hangos gágogással támadt a zsiványokra, akiket meglepetésként ért a nem várt támadás. Inkább a mielőbbi menekülést választották, hogy mentsék az irhájukat. Az egykori hívatásából adódóan, a mindig éber nyugdíjas rendőrt fellármázta a kedvence, de a tolvajok is örülhettek, hogy nem vele gyűlt meg a bajuk.

Lilike figyelő állásban
Lilike figyelő állásbanA minap a környéken elszaporodott kóbor ebek közül, tett kísérletet egy-két elvadult példány, hogy a portán a hajnali órákban élelmet keressen.

Lehet, hogy a liba húsára fájt a foguk. Nem tudni. Mindenesetre"Lilike" felvette a harcot a betolakodókkal és mire a gazda kiért a házból elűzte őket. De a bátorságnak, a hűségnek ára volt. Súlyos sérüléseket szenvedett. "Lilike" életét Dr. Juhász Csaba helyi állatorvosnak köszönheti, aki megfelelő ellátás keretében, először soktalanította, fertőtlenítette a nyakától a faráig lévő tépett sebeket, melyeket speciális krémmel zárt le, antibiotikumot adott és segített egy zárt karantén kialakításában. A bátor a liba most mindent megkap a gazdájától, hogy meggyógyuljon és újra "szolgálatba" állhasson."
H. Szabó Sándor

Lilike járőrözés közben
Lilike járőrözés közben

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámokat szórt az ég Rábakecöl felett - csodás felvétel

Olvasónk egy fotón örökítette meg a hétvégi vihar egy pillanatát Rábakecöl felett. Tovább olvasom