Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Lelökték a 14-es buszról az utast Győrben?

A szemtanú azt állítja: az utas enyhén ittas lehetett, de nem hangoskodott, nem kötözködött, kulturáltan utazott. Egy, a buszsofőrrel beszélgető egyén azonban lelökte a buszról az egyik megállóban.
Olvasónk beszámolója:

"November 22-én, este 10 óra körül, a 14-es járattal utaztam Marcalváros irányába - kezdte levelét tudósítónk. - Arra lettem figyelmes hogy, miután a busz megállt a Zechmeister utca megállónál, az addig a sofőrrel beszélgető férfi hangosan vitatkozik az első ajtónál ülő, teljesen átlagos külsejű - nem mosdatlan, hajléktalan - utassal" - írta olvasónk.

A másik fél

Portálunk munkatársa a múlt hét folyamán megkereste a Kisalföld Volán Zrt-t az esettel kapcsolatban. Az illetékes elmondta: amint bebizonyosodik, hogy a Volános alkalmazott ilyet tett, vizsgálatot indítanak és jegyzőkönyvet vesznek fel az eseményekről.

A fejleményekről egyelőre nem kapott választ a kisafold.hu.
"Az említett utas 1-2 megállóval korábban szállt fel a buszra és én nem tapasztaltam, hogy magatartásával zavarta volna az utasokat vagy a sofőrt.

Hangosan és határozottan felszólította, hogy szálljon le a buszról, mert részeg. Szintén megemlíteném, hogy bár szerintem is volt alapja annak, hogy az utas ittas, de tudott járni, nem esett-kelt, nem hangoskodott, nem volt koszos, volt jegye és nem viselkedett agresszívan sem. Ennek az utas nemigen akart eleget tenni, mondván van jegye, fázik, éhes és csak haza szeretne jutni.

Tovább erősködött az illető, akihez most már a sofőr is csatlakozott. Mivel továbbra sem akart leszállni ezért a sofőrrel beszélgető egyén azt mondta, hogy addig nem megy tovább a busz amíg le nem száll. Ezzel leállította a sofőr a motort. Az ittas férfi, bár láthatóan továbbra sem értette miért kell leszállnia, lassan felkelt a helyéről és elindult az ajtó irányába. Ekkor a sofőr ismét elindította a busz motorját, majd megszólalt az ajtók záródására figyelmeztető hangjelzés. Az utas nem szállt le, hanem megállt az ajtóban.

Ekkor még váltottak pár szót, majd az illető egy határozott és erős mozdulattal két kézzel kilökte a buszból az idősebb, feltehetően ittas férfit, majd rászólt a sofőrre hogy induljon el, aki rövid tétovázás után ennek eleget is tett.

Azt még láttam ahogy a szerencsétlen utas felkel a megállóhely aszfaltjáról, ez kb 10 másodpercbe telt neki, ezért is gondolom azt, hogy nem lehetett olyan erősen ittas állapotban. Az orrából folyik a vér. Feltételezem, az aszfalt felsértette."

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. hlu416 2011. november 30. 12:19
  „Az vagyok:))))”
 • 35. Goldmund 2011. november 30. 12:03
  „34. hlu416 2011.11.30. 10:52
  "szerencsémre számítottam arra, hogy a busz utólér és esetlegesen be fog vágni elém, az elsőbbségadási kötelezettségével mit sem törődve. ........Így pedig első-hátsó fék satu, 3m csúszás a száraz aszfalton, de meglegalább meg tudtam állni."

  Számítottál rá, hogy bevág eléd, és így is satufékkel, 3 m csúszás után álltál meg? Ügyes biciklis lehetsz.
  :-))))”
 • 34. hlu416 2011. november 30. 10:52
  „Kedves "bugyortudor"!
  Természetesen a fehérvári csomópont irányából haladtam a omvbenzinkút felé, tehát a kötelező menetiránynak megfelelően. A kedves buszsofőr kollégája előtt haladtam, csak szerencsémre számítottam arra, hogy a busz utólér és esetlegesen be fog vágni elém, az elsőbbségadási kötelezettségével mit sem törődve. De így is ha egy "gyengébb" bicóval lettem volna biztosan összcsattanunk. Így pedig első-hátsó fék satu, 3m csúszás a száraz aszfalton, de meglegalább meg tudtam állni.
  Azért elég érdekes a KVZRt-stől egy bicósnak azt hallani, hogy akkor van elsőbbsége az embernek, ha megadják azt. Ezt gondolom a buszsöfőrök így értelmezik: kerékpáros kiskomám akkor van elsőbbséged a buszommal szemben ha megadom neked azt!
  Nem egészen a konkrét esethez illőek az alábbiak:
  "A kerékpársáv mellett gyakran parkolnak autók." Hol? Az Ipar úton?
  "Fokozottan figyeljünk a szélső sávból jobbra kanyarodó autókra is, mert a biciklisávban kevésbé vagyunk láthatóak az autóvezetők számára." Az Ipar úton az autós párhuzamosan közlekedik a biciklistával, így látnia kell azt. Meg persze a kressz szerint is figyelnie kell a gyalogátkelőhelyen illetve kerékpárúton közlekedőkre. Persze a bicósnak is nem árt ugyanezt megtenni, az ő érdekében.”
 • 33. Renci001 2011. november 29. 20:43
  „Emberségi tréngre minden sofőr beiratkozhatna. Vagy hol az illem?”
 • 32. gonzo 2011. november 29. 20:12
  „Jajj,már vártam ki lesz most aki bedobja a szakállas viccet...és lőn,Sárkányfűárus most a nyerő!:))))”
 • 31. Sárkányfűárus 2011. november 29. 19:56
  „Amúgy meg aki integet az búcsúzkodik, aki fut az sportol. Aki a megállóban áll... na, az az utas!”
 • 30. Tündenéne 2011. november 29. 17:21
  „Miből olyan biztos, hogy ittas volt az az ember? Nem lehet, hogy pl. valamilyen betegsége volt?”
 • 29. DemonBill 2011. november 29. 15:26
  „Párommal pár napja PONT a 14-es buszt vártuk az Árkádnál de egy kicsit távolabb álltunk meg a buszmegállótól így rohantunk a buszhoz mikor megérkezett ,de a sofőr a párom ORRA!!!! előtt becsukta az ajtót és nagy lendülettel elment!!!!A cikkhez:ebből lehetne szabálysértési eljárást indítani ha a rendőrség foglalkozna ilyennel....Az önbíráskodó urat meg úgy elintézném,hogy azt is megbánná,hogy a világra jött!!!!”
 • 28. kataszive 2011. november 29. 15:03
  „Nem unjátok még a buszsofőrös cikkeket? Vagy ti ezen élitek ki magatokat? Kedves Kisalföld!Nem találnak már mást amivel felkeltsék az emberek érdeklődését? Kicsit unalmasak már ezek a cikkek, meg az utána lévő átlagosan 40 hozzászólás.”
 • 27. bimmbamm 2011. november 29. 14:54
  „Hétvégén kislányommal utaztam a 14-es buszon Marcalváros felé. A Plaza-val szemközti buszmegállóban már felszálltak az utasok, az busz elindult. Kb. 2m-t ment a busz, lassan mivel az előtte levő lámpa pirost mutatott. Egy kb. 30 éves anyuka és egy kb. 4 éves körüli kislány futott a busz után, az anyuka kezében 3-4 táska. A buszsofőr észrevette, elhúzta a száját, majd ezt mondta félhangosan: a k..va anyádat! Néztem furán a sofőr felé, aki a tükörből látta, hogy még rajtam kívül pár utas meghallotta a fenti kedves mondatát. A busz megállt, ekkor kinyitotta az ajtót. A hölgy felszállt a kislánnyal, hangosan mondta a sofőrnek: köszönöm szépen! Ő erre rá sem nézett, beletaposott a gázba, majd kb. 5 m után a fékbe, mert ugye piros volt. Mi meg imbolyogtunk ide-oda. Amúgy a buszsofőrön látszott, hogy szereti a fröccsöt. Én is futottam már a kezemben a kislányommal a még buszmegállóban álló 14-es buszhoz. Kb. 2m-re a busztól a sofőr elindult, még rám is nézett. Következő 14-es busz hétvége lévén: 30 perc. Odamentem a forgalomirányító (vagy mi tudom én milyen) bódéhoz, mondtam az ott ülő unalmas képet vágó emberkének, hogy mi történt, és egy nem először fordult elő. Válasz: pont láttam, a buszsofőr nem láthatta magát, azért indult el. Mivel a forgalmat nézte. Mondtam az úrnak, hogy a sofőr rám is nézett. Erre csak pislogott és megint mondta: a sofőr nem láthatta magát.

  Persze több rendes, udvarias, segítőkész sofőrrel is találkoztam, úgyhogy ők ne vegyék magukra!!!

  A fenti esetben, amikor lelökték az ittas (nem hangoskodó, jeggyel utazó, utasokat nem zavaró!!!!) én felírtam volna a busz rendszámát és jelentettem volna a Volánnak.Bár ha ő (sofőr)mindent tagad, akkor kinek fognak majd hinni?!?! Felháborító!!!!”
 • 26. AntiFricc 2011. november 29. 14:34
  „A buszsöfőröknél - akárcsak az audtistáknál, nagyobb fekete autók vezetőinél - nincsenek szabályok. Nekik mindent szabad. Nem egyszer veszélyeztettek már. Egyik odacsukott, másik vészfékezésre kényszerített, a harmadik meg szívózott. Sajnos nagyon kevés kivétel van..<moderálva>”
 • 25. bugyortudor 2011. november 29. 13:35
  „OFF
  hlu416
  Az a kereszteződés például elég érdekes. A kerékpárosok javarészt rossz irányban közlekednek, így ha Ön is ezt tette, a rendőr valószínűleg Önt büntette volna meg. Máskülönben pedig akkor van elsőbbsége az embernek, ha megadják azt, vagyis idézem a kresz kerékpárosokra vonatkozó sorait:
  "A kerékpársáv egyirányú közlekedésre szolgál. Nemcsak szabálytalan, hanem veszélyes és udvariatlan is szembe menni a forgalommal! A kerékpársáv mellett gyakran parkolnak autók. Ilyenkor tartsuk meg a biztonságos ajtónyitásnyi távolságot! Fokozottan figyeljünk a szélső sávból jobbra kanyarodó autókra is, mert a biciklisávban kevésbé vagyunk láthatóak az autóvezetők számára."
  Nap mint nap szembesülünk azzal (ugyanis én is a KV Zrt-nél dolgozom) hazafelé menet, hogy a kerékpárosok, mint potenciális öngyilkosjelöltek a kötelező haladási iránnyal szembe mennek, és általában nekik is áll feljebb, ha valaki ezt szóvá teszi, ugyanis akadályozzák a kanyarodást is.

  A konkrét esetről mégcsak nem is hallottam idebent, ezért hozzászólni sem tudok, bocsánat.
  B.”
 • 24. hlu416 2011. november 29. 12:01
  „Bocs egy szót kihagytam, eléggé megváltoztatja a mondat értelmét:
  helyesen: Engem nem rég az Ipar úton csapott el majdnem egy elmebeteg,...”
 • 23. vadvirág29 2011. november 29. 11:22
  „Ez azért eléhgdurva!!!Ki volt az a valaki aki intézkedett a söför helyett a biztonsági őre???!!”
 • 22. nakivagyokén 2011. november 29. 09:55
  „Azt nem értem, ha látták a többi utasok, miért nem keltek az enyhén ittas embertársuk segítségére. Ha a sofőr meg a tilosan beszélgető partnere ilyet művel utastársunkkal az egy nagy bunkóság, erőfitogtatás. Arra nem gondoltak, hogy legközelebb őket fogják a buszról kilökni.”
 • 21. Patriot 2011. november 29. 09:47
  „Elég kamu szagú ez a történet, akárcsak az anyagfáradástól kidőlő villanyrendőr esete.
  Úgy látszik minden napra jut valamilyen Boborján szerű esemény.”
 • 20. zakarias3 2011. november 29. 09:44
  „Bocs:Templomban!”
 • 19. hlu416 2011. november 29. 09:43
  „A Kisalföld Volán sofőrjeinek vezetés közbeni magatartása kritikán aluli (tisztelet a kivételnek)! Nap mint nap látni mobiltelefonnal a kezében vezető söfőröket (azért ez a körforgalomban áthaladva ez nem egy életbiztosítás-az utasoknak)! Engem nem rég az Ipar úton csapott el egy elmebeteg, a kreszt nem ismerő buszsofőr. Az OMV kútnál körülnézés nélkül befordult a volán telep felé, a biciklisek meg adják meg az elsőbbséget holott őket illeti meg a kresz szerint ez a jog. Mondjuk én voltam a hüje, hogy nem írtam fel a rendszámát és tettem panaszt. Bár szerintem nem sok értelme lett volna.”
 • 18. kurbli 2011. november 29. 09:28
  „Ha tényleg így történt, akkor nagyon durva!”
 • 17. azmiaz 2011. november 29. 09:19
  „Kobak: ....és miért beszélget a sofőr vezetés közben...??? Ezen már fenn sem akad senki úgy látszik. Én számtalanszor láttam már, hogy a buszsofőr vezetés közben mobilozik. Azt talán lehet neki??”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett a fenyő a Fő térre

Megérkezett a Fő térre az a hatalmas fenyőfa, amely a város karácsonyfája lesz. Tovább olvasom